Zas 287 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada (edytowane) Szczerze? Grałem daaaawno temu w HL2 (jeszcze w czasach, gdy po morzach pływali korsarze ), robiło wrażenie, było fajne, ciekawe... i jakoś kompletnie nie ciągnie mnie do trójki. Chociaż odruchowo podczepiam się pod hype-train - nie będę ściemniał. Ale bardziej chyba przyjmując emocje innych, niż przeżywając własne. Wolałbym raczej Portala 3 Edytowane 15 Listopada przez Zas
raiders 117 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada Szczerze ja chyba też nie chce aby HL3 powstało zbyt wiele czasu upłynęło od Hl2 .... a tym bardziej od HL1 . Pamiętam to jak dziś jak przeczytałem recenzję HL w CD-Action i tam mnie ten opis wciągnął ze kupiłem pirata tak w 1998 r grało sie na piratach 20zł i gra była moja ... ta 20zł to było sporo kasy Nie zapomnę nigdy jakie fun ,emocje ta gra w człowieku wyzwalała ,grało się w to bardziej niż genialnie ... i jakoś nie myślało się ze ten tytuł będzie kultowy i prekursorem dla wielu FPS w późniejszym czasie .
sideband 1 768 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada Chętnie bym zagrał w HL3 tym bardziej, że obecnie singlowe FPS-y są ma wymarciu. 2 1
babayaga 136 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada (edytowane) HL2 był mega na premierę, a w tym samym roku jak pamiętam wychodził też FarCry i Doom 3. HL2 zrobił najlepsze wrażenie i zestarzał się najlepiej. Kto by pomyślał, że 21 lat później gry zwykle będą mieć gorszą fizykę i AI :E. Edytowane 15 Listopada przez babayaga
sideband 1 768 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada 2004 nawet biorąc pod uwagę PC był kosmicznym rocznikiem Przykładowo: The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay Far Cry Doom3 HL2 NFSU2 Grand Theft Auto: San Andreas Painkiller Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow Thief: Deadly Shadows Colin 2005 Medal of Honor: Pacific Assault Richard Burns Rally 1 1
musichunter1x 1 305 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada Jakby ktoś chciał potencjalną spekulacyjną datę to 22.11 może być dniem zapowiedzi, ponieważ jakiś ich "znajomy" ma wtedy 33 urodziny. Tak czy inaczej zapowiedź najbardziej prawdopodobna jest w listopadzie, ale takie podejrzenia wraz z premierą luty-marzec są od połowy tego roku, jeśli nie wcześniej. Ah, jakie to będą mody z tym silnikiem fizyki...
musichunter1x 1 305 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada (edytowane) Tyler robił prototyp waiting room HL:X, gdzie obejrzałem kawałem i potem zajrzałem do ostatnich 7 minut. Ktoś powiedział mu, aby dużo streamował w najbliższych tygodniach, a pod koniec obecnego dostał jakieś kolejne informacje, które utwierdziły go w przekonaniu, że zapowiedzieć MOŻE być w ciągu 2-3 tygodni, ale sądząc po jego minie to może nawet szybciej. Z konkretów powiedział tylko, że nie będzie to najbliższy poniedziałek oraz game awards. Ogólnie od zmiany nazwy VNN, a już szczególnie po ślubie dojrzał, więc to nie jest ten sam dureń. Pomyśleć że kiedyś mocno przesadził, ze streamowaniem bety HL:Alyx, łącznie z zakończeniem jakieś pół roku przed premierą. Edytowane 16 Listopada przez musichunter1x
Gothic 120 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada (edytowane) 13 godzin temu, sideband napisał(a): 2004 nawet biorąc pod uwagę PC był kosmicznym rocznikiem Przykładowo: Ja kiedyś zrobiłem listę na jakimś forum tylko samych gier akcji z lat 2004/2005 to wyszło mi, że taki rok już się nigdy nie powtórzył i nie powtórzy. Tak na szybko bo nie będę robił całej listy to: Half-Life 2 Doom 3 Far Cry Quake 4 SWAT 4 F.E.A.R. Call Of Duty 2 Vietcong 2 Serious Sam 2 Halo 2 Painkiller Unreal Tournament 2004 Battlefield Vietnam Edytowane 16 Listopada przez Gothic
musichunter1x 1 305 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada (edytowane) 16 minut temu, SmogSmok napisał(a): Trailer w tym tygodniu. Lub w grudniu, bo środa przypada 3 grudnia. We wtorki jest regularna konserwacja steam. Choć taki HL:Alyx był ogłoszony na twitterze w poniedziałek i zademonstrowany w czwartek. Steam Deck również był w czwartek..., ale środa bardziej pasuje do "trójki". Edit. Game Awards jest 11 grudnia, ale na pewno nie zrobią tam zapowiedzi, a raczej zostawią trochę strefy buforowej, więc tydzień przed tym byłby rozsądnym minimum. Więc rozsądny przedział to tydzień po zapowiedzi urządzeń oraz tydzień przed Game Awards. Edytowane 16 Listopada przez musichunter1x
musichunter1x 1 305 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada Dlatego obstawiałem 16-21 listopada, jako najwcześniejszą datę. W niedzielę mogą zacząć coś sugerować, aby ludzie przygotowali się. 1
musichunter1x 1 305 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada (edytowane) Deadlock to był luźno "zapowiedziany" 23 sierpnia 2024 , gdy zdjęto formalne NDA. Ale byłby dobrą grą multi na SteamOS, ponieważ anticheat działa. Raczej musi to być HL, inaczej nie robiliby takiego easter egga na froncie Gabecube... Jeszcze jest pod spodem H(censored). Oraz klawiatura ma lambda w miejscy klawisza "delete", co można odczytać, że nie ma opcji usunięcia tego projektu. We filmie Linusa lub kogoś jeszcze był Gman odbijający się w googlach. Dodaje mema w edycji, aby nie podbijać tematu Edytowane 16 Listopada przez musichunter1x 1
SmogSmok 279 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada (edytowane) Half-Life 1 miał premierę 27 lat temu... Half-life 2 miał premierę 21 lat temu... 27 i 21 można podzielić przez 3... Edytowane 17 Listopada przez SmogSmok 1
musichunter1x 1 305 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) Gdyby ktoś był głodny jakiejś tablicy zbioru dupereli, wklejam, by kiedyś sobie zerknąć. Pochodzi ze streamu Tylera. https://miro.com/app/board/uXjVINqBTwM=/ Tak to wygląda, przy objęciu całości ważnych rzeczy, jeszcze są memy po lewej I podsumowanie ostatniego wzburzenia rzeki hopium: Edytowane 18 Listopada przez musichunter1x 1
Ryszawy 401 Opublikowano 19 Listopada Opublikowano 19 Listopada Musichunter1x nie traci nadziei, ja raczej nie wierzę, ale gdzieś tam, w sekrecie, trzymam zaciśnięte kciuki i jakiś tam ostatni promyczek nadziei dalej się tli. W międzyczasie mod Black Mesa Blue Shift doczekał się aktualizacji:
Crew 900 997 Opublikowano Czwartek o 18:38 Opublikowano Czwartek o 18:38 Dziś to chyba już ostatni przewidywany dzień miła na zapowiedź co nie ?
STALKER 75 Opublikowano Piątek o 06:56 Opublikowano Piątek o 06:56 Szybciej dostaniemy zapowiedź stalkera 3 niż hl 3
musichunter1x 1 305 Opublikowano Piątek o 09:17 Opublikowano Piątek o 09:17 14 godzin temu, Crew 900 napisał(a): Dziś to chyba już ostatni przewidywany dzień miła na zapowiedź co nie ? Niby wszystko czytasz, ale oryginalny kawałek czasu z plotki to 3 tygodnie od początku tygodnia, w którym zapowiedziano sprzęt. Tak to nawet "oficjalna" wskazówka wskazuje po prostu na ten rok, bo aktor głosowy G-mana nie wali postów bez powodu. "Valve Time" zawsze może to odłożyć na później, ale celują zapowiedzią w ten rok. Nie mogę znaleźć lepszej jakości tego wycinku zdjęcia.
GTM 65 Opublikowano Piątek o 10:55 Opublikowano Piątek o 10:55 Jestem ciekaw jak ten HL3 będzie wyglądał od strony technicznej, od takiej marki oczekuje się wyznaczania nowych standardów, gra musi wyglądać co najmniej bardzo dobrze, z drugiej strony musi ona też bardzo dobrze działać i wyglądać na tym ich nowym wynalazku czyli steam machine i jakoś akceptowanie na steam decku, prawdopodobnie nie będą się pchali w RT, co powinno rozwiązać wiele problemów wydajnościowych, choć to może być i tak za mało.
musichunter1x 1 305 Opublikowano Piątek o 12:57 Opublikowano Piątek o 12:57 (edytowane) @GTMSkupiają się na mechanikach, od fizyki po AI przeciwników oraz NPC, aby mieli większą interaktywność z otoczeniem i skuteczniej odnajdywali się w nim. Wygląd już w Alyx jest wystarczający, ważniejsza jest rozgrywka, interacje oraz projekt. W przeciekach w ogóle nie interesowałem się grafiką, jak już to ich nowym silnikiem fizyki, ponieważ raczej całkowicie odejdą od Havoc, przez co nie będą ograniczeni licencjami oraz integracją z Source 2. Można zajrzeć do linku z tablicą i przejrzeć co tam zgromadzili. Edytowane Piątek o 13:01 przez musichunter1x
GTM 65 Opublikowano Piątek o 14:09 Opublikowano Piątek o 14:09 Ja bym się fizyką w tej grze tak bardzo nie ekscytował, już raz się napaliłem na fizykę w HL2 po jednym pokazie i potem jak ogrywałem grę to poczułem wielkie rozczarowanie. Ktoś pamięta? Np. scena z 9:35, myślałem że takie akcje będą w tej grze na porządku dziennym, a nie było ich praktycznie w ogóle...
Rekomendowane odpowiedzi