Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, maras2574 napisał(a):

Były dwa bodajże. U mnie masełko przez całą grę, grałem bez RT 

Dzięki, ta ostatnia aktualizacja dość świeża, a ja podchodziłem do sprawdzenia gry jakieś 5 dni temu, więc może będzie lepiej 

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a):

Skok jakości RT offRT w tej grze akurat, jest IMO tak "śladowy", że...
ale chętnie poznam opinie tych, co odpalili RT ponownie po paczu.

Grałem pierwsze przejście bez RT i teraz gram drugie z RT i różnice są pomijalne, ale jak ktoś ma sprzęt to imo warto spróbować zagrać z RT, bo ostatni pacz sporo zoptymalizował.

Opublikowano (edytowane)

Jest poprawa po patchu. Stutteru już praktycznie nie mam, ale gram bez RT. Trochę miałem przerwę, przeszedłem szpital. Kapitalna miejscówka, ewidentnie czuć SH. Takie trochę połączenie FEAR z SH. Ale to zadanie z toksyną to już memiczne jest.

1. System Shock 2 - było zadanie z wprowadzeniem toksyn, w celu zatrucia i usunięcia biomasy, bo blokowała windę.

2. Bioshock - podobne zadanie było z drzewkami.

3. Dead Space - zadanie niemal identyczne co w SS2.

4. Cronos - to samo, zmieszaj trzy i wprowadź, żeby zatruć.

Jeszcze tylko kodu 451 brakuje :D 

Edytowane przez Necronom
  • Thanks 1
Opublikowano

To, że tyle osób nie docenia tej gry to jest po prostu katastrofa. Dobrze, że nie słuchałem tego biadolenia tylko zagrałem, jak na razie fantastyczna gierka! Swego czasu mówiło się o Remnant 1 i 2, że to takie souls like shootery, ale prawdziwy souls like shooter to jest właśnie to. Co do poruszania się postaci, celowania itp. to mam tylko jedno do powiedzenia: tak ma być! 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Souls like shooter? Czego to nie wymyślą :D Dokładnie, Cronos ma zapożyczenia z klasycznych i nowszych survival horrorów. Ograniczenie i zarządzanie ekwipunkiem jak w starych RE, praca kamery jak i strzelanie na wzór Dead Space/RE.

• Upvote 2
Opublikowano

Zaliczyłem wstęp i jest klimat. Trochę tak też nostalgicznie się zrobiło, oczywiście nie licząc potworów. Wirus jak wirus, nic nowego, ale w swojskich miejscówkach to coś innego. ;)

Graficznie prezentuje się dobrze i przede wszystkim chodzi bez problemów. :cool:

• Upvote 1
Opublikowano

udało się właczyłem save 30min wczesniej i doszedłem do kostnicy z wieksza ilosćia ammo teraz jestem w kaplicy ciekawe czy uda się grę skończyć jak dla mnie gra strasznie trudna, ale sama gra super klimat mega 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Gra pożera ponad 11 GB pamięci Vram...

Grafika nie jest tak rewelacyjna i dziwię się, że dalej nie ma sprzeciwu społeczeństwa wobec słabej optymalizacji. rtx 5070ti 2560x1440 i około 70 fps a w przypadku biomasy nawet spada  poniżej 60 fps ? Przecież to kpiny są. W d*pie mam te sztuczne techniki jak dlss czy fg. 

Edytowane przez Crew 900