Skocz do zawartości

Demografia Polski - System Emerytalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Jak widać wraz ze spadkiem śmiertelności spadła też dzietność co daje kolejny interesujący pogląd na kwestie demograficzne.

Nie jest to nic dziwnego, takie zależności wydają się być znane od dekad i wywodzą się wprost ze świata zwierząt.

Jeżeli śmiertelność jest duża, to potrzeba więcej potomstwa, żeby utrzymać gatunek.

Bardzo dobrze to koreluje z zamożnością. Im lepsza, tym lepsze warunki, więc można mieć mniej. Większa bieda, to większe ryzyko, że potomek nie przetrwa, więc trzeba mieć więcej.

Inna sprawa, że ten wykres trochę wybrakowany. Gdzieś wcięło II WŚ.

6 godzin temu, Andree napisał(a):

Moim zdaniem ta ustawa przyczyniła się do tego na równi z epidemią.

Bzdura, praktycznie nikt nie pamięta, że taki przepis istnieje, jedynie jęczące incele z Wykopu ;)

Poza tym większość dobiera się w pary przeważnie zanim, którekolwiek ma swoje mieszkanie.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
11 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Zapytałem - własnośc czy zdrowie/życie. Co wazniejsze? 

Zdrowie/życie

Tylko pytanie podstawowe, dlaczego połączone z domniemaniem winy i automatycznym narażeniem zdrowia/życia tej drugiej strony?

Po pierwsze. Zabranie takich rzeczy jak odzież, również na przykład robocza, narzędzia pracy w asyście policji, która przecież jednak jest na miejscu?

Co z zapewnieniem schronienia, choćby w początkowym etapie, do chociażby wstępnego zbadania sprawy. Przecież nie jest nie możliwe, że ta druga strona po prostu kłamie.

Co z możliwością wniosku o natychmiastowe zabezpieczenie nagrań monitoringu, jeśli taki jest zainstalowany? Z głośnych spraw, Johny-ego Deppa uratowało to, i w zasadzie tylko to przed zrzuceniem do otchłani.

Co generalnie z umożliwieniem jakichkolwiek szans do obrony.

I wisienka na torcie, kto sfinansuje odzyskanie dobrego imienia w przypadku fałszywego pomówieni/oskarżenia, oraz teraźniejsze i przyszłe utracone przepływy pieniężne z tym związane?

Ponieważ jesteś w branży i będzie Ci łatwiej, znalazłbyś ze 3 wyroki skazujące za fałszywe pomówienie i/lub oskarżenie, abyśmy mogli ocenić co REALNIE za to grozi? Może nie z tych głośnych.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

I wisienka na torcie, kto sfinansuje odzyskanie dobrego imienia w przypadku fałszywego pomówieni/oskarżenia, oraz teraźniejsze i przyszłe utracone przepływy pieniężne z tym związane?

Osoba fałszywie oskarżająca?

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Ponieważ jesteś w branży i będzie Ci łatwiej, znalazłbyś ze 3 wyroki skazujące za fałszywe pomówienie i/lub oskarżenie, abyśmy mogli ocenić co REALNIE za to grozi? Może nie z tych głośnych.

Kary za to są żałosne :)

Możecie popatrzeć np. na  Wyrok Sądu Rejonowego w Jędrzejowie z dnia 25 czerwca 2021 r. II K 406/20

Baba była oskarżona o to, że:

Cytat

I. w dniu 2 stycznia 2020 r. w M., woj. (...) fałszywie oskarżyła obywatela W. A. A. przed organem powołanym do ścigania tj. jednostką Policji, o popełnienie przez ww. wymienionego mężczyznę na jej szkodę czynu zabronionego polegającego na doprowadzeniu jej przemocą do obcowania płciowego

tj. o przestępstwo z art. 234 k.k.

II. w dniu 3 stycznia 2020 r. przed Sądem Rejonowym w J. w sprawie o sygn. akt II k.p. (...) będąc pouczona o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań, złożyła nieprawdziwe zeznania na okoliczność doprowadzenia jej do obcowania płciowego przez obywatela W. A. A. i jednocześnie fałszywie oskarżyła go przed organem powołanym do orzekania w sprawach o przestępstwo tj. przed ww. sądem o popełnienie ww. czynu zabronionego z art. 197 § 1 k.k. tj. o przestępstwo z art. 233 § 1 k.k. w zw. z art. 234 k.k. w zw. z art. 11 § 2 k.k.

III. w nocy z 1 na 2 stycznia 2020 r. w M., woj. (...) pozbawiła wolności A. A. poprzez uniemożliwienie mu opuszczenia mieszkania

tj. przestępstwo z art. 189 § 1 k.k.

IV. w nocy z 1 na 2 stycznia 2020 r. w M., woj. (...) poprzez zadawanie uderzeń rękoma po twarzy, szarpanie za włosy oraz zadawanie uderzeń filiżanką w głowę naruszyła czynność narządu ciała A. A. na okres trwający nie dłużej niż 7 dni

tj. przestępstwo z art. 157 § 2 k.k.

Czyli zaprosiła go do siebie, uniemożliwiła wyjścia, a nastepnie biła, szarpała, uderzała filiżanką w głowie, a na koniec oskarżyła o gwałt i złożyła zeznania na Policji w tej sprawie :E 

Za to wszystko dostała:

Cytat

I. uznaje oskarżoną A. Ł. winną popełnienia czynu zarzuconego jej w punkcie I aktu oskarżenia stanowiącego przestępstwo kwalifikowane z art. 234 k.k. i za to, na podstawie art. 234 k.k., wymierza jej karę 4 (czterech) miesięcy pozbawienia wolności;

II. uznaje oskarżoną A. Ł. winną popełnienia czynu zarzuconego jej w punkcie II aktu oskarżenia stanowiącego przestępstwo kwalifikowane z art. 233 § 1 k.k. w zw. z art. 234 k.k. w zw. z art. 11 § 2 k.k. i za to, na podstawie art. 233 § 1 k.k. w zw. z art. 11 § 3 k.k., wymierza jej karę 10 (dziesięciu) miesięcy pozbawienia wolności;

III. uznaje oskarżoną A. Ł. winną popełnienia czynu zarzuconego jej w punkcie III aktu oskarżenia stanowiącego przestępstwo kwalifikowane z art. 189 § 1 k.k. i za to, na podstawie art. 189 § 1 k.k., wymierza jej karę 3 (trzech) miesięcy pozbawienia wolności;

IV. uznaje oskarżoną A. Ł. winną popełnienia czynu zarzuconego jej w punkcie IV aktu oskarżenia stanowiącego przestępstwo kwalifikowane z art. 157 § 2 k.k. i za to, na podstawie art. 157 § 2 k.k., wymierza jej karę 2 (dwóch) miesięcy pozbawienia wolności;

V. na podstawie art. 85 § 1 i 2 k.k. i art. 86 § 1 k.k. w brzmieniu obowiązującym do dnia 23 czerwca 2020 r. i w zw. z art. 4 § 1 k.k., łączy kary pozbawienia wolności orzeczone w punktach I, II, III i IV wyroku i tytułem kary łącznej wymierza oskarżonej A. Ł. 1 (jeden) rok pozbawienia wolności;

Ale jest też plot-twist, bo sędzia był bardzo wyrozumiały i:

Cytat

VI. na podstawie art. 69 § 1 i 2 k.k. i art. 70 § 1 k.k. wykonanie orzeczonej kary pozbawienia wolności warunkowo zawiesza na okres 2 (dwóch) lat próby;

VII. na podstawie art. 71 § 1 k.k. w zw. z art. 33 § 1 i 3 k.k. wymierza oskarżonej A. Ł. karę 80 (osiemdziesięciu) stawek dziennych grzywny, po ustaleniu wysokości jednej stawki na kwotę 20 (dwudziestu) złotych;

VIII. na podstawie art. 72 § 1 pkt 1 k.k. zobowiązuje oskarżoną do informowania kuratora sądowego o przebiegu okresu próby;

IX. przyznaje od Skarbu Państwa rady prawnej E. F. kwotę 1033,20 (jeden tysiąc trzydzieści trzy 20/100) złote tytułem kosztów nieopłaconej pomocy prawnej udzielonej oskarżonej A. Ł. z urzędu;

X. na podstawie art. 627 k.p.k. zasądza od oskarżonej A. Ł. na rzecz Skarbu Państwa kwotę 1.673,41 (jeden tysiąc sześćset siedemdziesiąt trzy 41/100) złote tytułem kosztów sądowych, w tym 340 złotych tytułem opłat od wymierzonych kar i 1.333,41 złotych tytułem wydatków;

XI. na podstawie art. 624 § 1 k.p.k. zwalnia oskarżoną A. Ł. od obowiązku ponoszenia pozostałej części wydatków.

Zawiesił wykonanie kary...

A, pokrzywdzony jest zza granicy :) 

Kwiatki z uzasadnienia:

Cytat

Po krótkim czasie za zgodą obu stron do kolejnego stosunku płciowego. Po jego odbyciu A. A. poinformował A. Ł., że jest zmęczony i chce mu się spać. Ta jednak domagała się kolejnego zbliżenia. Zachęcała go do odbycia stosunku zarówno słownie jak i dotykając go i podejmując wobec niego pieszczoty. Na stanowczą odmowę ze strony A. A., który oświadczył, że opuszcza mieszkanie, oskarżona zareagowała zdenerwowaniem i wyrzutami, że potraktował ją jak prostytutkę.

Oskarżona zamknęła drzwi wejściowe do mieszkania, chowając klucz, a tym samym uniemożliwiając A. A. wydostanie się z niego. Na prośbę pokrzywdzonego, by go wypuściła, nakazała mu wyjść przez balkon, mimo iż jej mieszkanie jej znajdowało się na drugim piętrze budynku. Napisała mu również na translatorze, że oskarży go o to, iż ją zgwałcił.

A. A. zadzwonił wówczas na numer alarmowy 112 z prośbą o pomoc. Oskarżona zaczęła go znieważać, szarpać, uderzać rękoma po twarzy, pociągała go za włosy. Zadawała też uderzenia filiżanką w głowę. W wyniku zastosowanej przemocy A. A. doznał obrażeń w postaci otarcia naskórka w okolicy ciemieniowo - czołowej prawej o wymiarach około 5 mm x 5 mm, pasmowatego otarcia naskórka na lewym przedramieniu o wymiarach około 7 cm x 0,5 cm, pasmowatego otarcia naskórka na grzebiecie lewej ręki o wymiarach około 6 cm na 0,3 cm, które naruszyły czynności narządów jego ciała na okres trwający nie dłużej niż 7 dni.

Ech, masakra :) 

Prawie zawsze jest to kara w zawieszeniu.

Opublikowano
Godzinę temu, Bono_UG napisał(a):

Osoba fałszywie oskarżająca?

Logiczne prawda? W teorii tak. Tylko że teoretycznie można zjeść swojego buta. W praktyce skończy się na zadośćuczynieniu w wysokości ułamka tej wartości. Tak to przecież teraz wygląda

• Confused 1
Opublikowano

I tak jak w Hiszpanii, nic nie chroni własności eksmitowanego oskarżonego o przemoc domową przed rabunkiem lub złośliwym zniszczeniem. 

Mam wątpliwości, czy policjant będzie ustalał, czy oskarżający(a) go partner(ka) faktycznie z nim mieszkał(a) przez np. pół roku, czy też wykonał(a) telefon na policję zaraz po przekroczeniu progu mieszkania.

Piszę w ten sposób. bo homoseksualiści mogą się mocno zdziwić, jeśli ta ustawa zostanie użyta przeciw nim. A nawet single nie będący gejami, wystarczy że oskarżający gość twierdzi że są partnerami i właściciel stosuje przemoc lub groźby. Wiem że ludzie posuną się do wszystkiego, gdy w grę wchodzą duże pieniądze. A niektórzy mają w domu dzieła sztuki albo sejfy z kosztownościami, dwa tygodnie to aż nadto czasu żeby je rozpruć lub wywieźć.

Opublikowano

I wszystko to miało się wydarzyć w "setkach tysięcy" mieszkań, których męscy właściciele potulnie czekali w bliżej nieokreślonej czasoprzestrzeni aż ich sejfy z kosztownościami oraz drogie obrazy zostaną "zdarte ze ścian" w ciągu 2-tygodniowych kradzieży.

Jak można zauważyć, w spisek są uwikłane wszystkie hiszpańskie i niehiszpańskie media oprócz bohaterskich reporterów Wykopu, którzy bohatersko walczą o godność płci słabszej, czyli piwniczańskiej.

W spisek jest też uwikłana hiszpańska policja, w tym, o zgrozo, na pewno damska cześć.

Lepiej o tym dużo nie mówić, bo jak mafia o tym przeczyta to nas znajdzie i wyślę jakąś cycatą Hiszpankę aby nas zgwałciła za karę.

Fu!

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jagular napisał(a):

I wszystko to miało się wydarzyć w "setkach tysięcy" mieszkań, których męscy właściciele potulnie czekali w bliżej nieokreślonej czasoprzestrzeni aż ich sejfy z kosztownościami oraz drogie obrazy zostaną "zdarte ze ścian" w ciągu 2-tygodniowych kradzieży.

Jak można zauważyć, w spisek są uwikłane wszystkie hiszpańskie i niehiszpańskie media oprócz bohaterskich reporterów Wykopu, którzy bohatersko walczą o godność płci słabszej, czyli piwniczańskiej.

W spisek jest też uwikłana hiszpańska policja, w tym, o zgrozo, na pewno damska cześć.

Lepiej o tym dużo nie mówić, bo jak mafia o tym przeczyta to nas znajdzie i wyślę jakąś cycatą Hiszpankę aby nas zgwałciła za karę.

Fu!

i zajęła nam 35m2 kawalerkę w Radomiu!

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no bez pajacowania. 

Dziwicie się skąd takie memy, tymczasem macie wyżej przykład co grozi za oskarżenie kogoś o przestępstwo zagrożone kara do 15 lat odsiadki. Efektywnie nic. 

O tym że takie oskarżenie to rozlane mleko, którego nie są się już dokładnie posprzątać. 

Jestem wstanie sobie wyobrazić sytuację próby zdobyć nieruchomością wartej kilkaset tysięcy złotych poprzez działanie, za które grozi efektywnie nic.

Przemoc domowa przemocą domową i tak dalej. To że trzeba to zatrzymać to jedna rzecz. To że nie można niszczyć człowieka, który ostatecznie może okazać się niewinny to druga.

Wracając do tematu demografii. Obecnie około 33% małżeństw kończy się rozwodem. Czyli komórka chyba najlepiej rokująca na potomstwo. Jakim imbecylem albo ryzykantem trzeba być, aby zagrać w tą grę, kiedy jedna stroną w razie czego trzyma prawie wszystkie karty?

No ale to tylko jeden z czynników niskiej dzietności i to ten nie najważniejszy.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

Dokładnie. Bez pajacowania. Albo jak inaczej nazwiemy jakieś historie o setkach tysięcy obrobionych w pokrętny sposób mieszkań w Hiszpanii? 

Czy jakieś wydumane historie o innym kraju mają być podkładką do uwiarygodnienia hipotetycznej sytuacji w Polsce na zasadzie "skoro w Hiszpanii, to w Polsce"? Czy historie ekstremalne, lub też ogólna potencjalna możliwość wystąpienia danego scenariusza mają być argumentem za tym "że tak się dzieje, oj"? Może dla zabawy weźmy historie z Afryki? Na pewno coś ciekawego się znajdzie, może nawet to będzie realne.

Zaznaczam że wcale nie atakuję tezy o tym, że kobietom w razie konfliktu powiązanego z płcią, czy na sali sądowej często udaje się wymigać łatwiej, niż mężczyźnom. Myślę że tak jest, ale nie popierajmy się jakimiś wykopiastymi historiami...

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Nie no bez pajacowania. 

Dziwicie się skąd takie memy, tymczasem macie wyżej przykład co grozi za oskarżenie kogoś o przestępstwo zagrożone kara do 15 lat odsiadki. Efektywnie nic. 

O tym że takie oskarżenie to rozlane mleko, którego nie są się już dokładnie posprzątać. 

Jestem wstanie sobie wyobrazić sytuację próby zdobyć nieruchomością wartej kilkaset tysięcy złotych poprzez działanie, za które grozi efektywnie nic.

Przemoc domowa przemocą domową i tak dalej. To że trzeba to zatrzymać to jedna rzecz. To że nie można niszczyć człowieka, który ostatecznie może okazać się niewinny to druga.

Wracając do tematu demografii. Obecnie około 33% małżeństw kończy się rozwodem. Czyli komórka chyba najlepiej rokująca na potomstwo. Jakim imbecylem albo ryzykantem trzeba być, aby zagrać w tą grę, kiedy jedna stroną w razie czego trzyma prawie wszystkie karty?

No ale to tylko jeden z czynników niskiej dzietności i to ten nie najważniejszy.

Ale w ten sposób nie zdobędziesz prawa własności nieruchomości. :) 

nazywasz mnie imbecylem?

Jestem żonaty. 
To całe gadanie o zabieraniu dotyczy ludzi, którzy nie potrafią ułożyć swoich stosunków. 

dodatkowo faceci średnio rozumieją wspólnotę majątkową czy nawet to, że swoją karierę w pewnej części zawdzięczają żonie, która prereała swoją żeby urodzić dziecko, wychować je etc. Zawsze mnie śmieszy gdy chcą wtedy liczyć majątek według zarobków :rotfl2:

A stan orzecznictwa rozwodowego i opiekuńczego zawdzięczamy starszemu pokoleniu, faceci nie chcieli mieć nic wspólnego z wychowaniem dzieci :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No nie te sytuację z Hiszpanii jeśli faktycznie były to pewnie jedna czy dwie i z tego zrobiły się setki tysięcy.

Ja po prostu uważam że fałszywe oskarżenie powinno mieć swoją wagę, a wielkość kary/zadośćuczynienia kosztować/pokrywać straty. Jeżeli na przykład pomówiony skończył przez to w rynsztoku, to pojawiający powinien opłacić wszelkie koszty wyprowadzenia go na prostą (niezależnie od ich wysokości). Jeśli pomówiony strzeli sobie samobója, pomawiający powinien dostać wyrok jak za nieumyślne spowodowanie śmierci. Jeśli ktoś został niesłusznie oskarżony a do tego skazany, fałszywie oskarżający powinien mieć wręcz przepisaną wysokość jego wyroku. 

49 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale w ten sposób nie zdobędziesz prawa własności nieruchomości. :) 

nazywasz mnie imbecylem?

Jestem żonaty. 

A kiedy właściciel odzyska nieruchomość jak nie uda mu się  przedstawić dowodów na to że jest niewinny? 

A co kiedy uda? Ile to zajmie?

Co do tego imbecyla oczywiście koloryzowane i upraszczalem trochę, no i po to doedytowałrm jeszcze ryzykanta.

49 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie umiem na komórce usunąć cytatu - suchy211

Co do reszty wypowiedzi się zgadzam.

Ale trzeba to zmienić.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

Co do stosunku zawartych małżeństw do rozwodów: na szybko znalazłem dane jeszcze 'mocniejsze': najnowsze dla Polski to 36%.

Ale z ciekawości znalazłem też dane dla Wielkiej Brytanii i dla Francji. W tych krajach jest jeszcze gorzej, wyniki to odpowiednio: 42% i 47%.

Z racji przynajmniej częściowego wpływu kultury Zachodu na Polskę, można założyć, że instytucja małżeństwa wejdzie w jeszcze większy kryzys.

A Bbć może w Polsce jest "tylko" 36% dlatego, że w Polsce nie ma jeszcze (chyba?) tak mocno "zalegalizowanego" prawnie i kulturowo zjawiska "konkubinatu". 

Opublikowano

https://kobieta.wp.pl/epidemia-singlozy-w-polsce-bedzie-miala-konsekwencje-w-przyszlosci-7112757745474272a

Na labie był jeszcze taki temat dotyczący chłopaka z którym zerwała dziewczyna i wątek mocno poszedł w stronę rozważań o sprawach damsko-męskich, ale na tym forum nie mogę go znaleźć. Może nie został przeniesiony. Piszę to bo link jaki wyżej dałem pasuje zarówno tam jak i tu, a oba tematy są ze sobą powiązane.

W skrócie: demografia=dzieci, a raczej będąc singlem w większości przypadków z perspektywy faceta nie będzie się miało dzieci. A singlami jest już ponad 8mln Polaków. Strach przed relacjami oraz obserwacja otoczenia. Nawet jak ktoś zdecyduje się na związek to albo on się kończy, albo jak małżeństwo to jest rozwód. Dodatkowo będąc facetem dziecko prawie zawsze idzie do matki i nieważne jak bardzo ojciec je kocha. To oznacza, że ma na jakieś 26 lat do płacenia mimimum ok 1200zł bo od tego teraz zaczynają się widełki. Jak ktoś ma wykształcenie informatyczne jak osoby z forum podejrzewam, że widełki zaczną się od ok 2400zł na każde dziecko. ZACZNĄ się..., podkreślam... I to w sumie jeszcze spoko. Gorzej jak w "bonusie" kobieta oskarży męża/chłopaka o molestowanie dziecka...

Żeby nie było, nie jestem żadnym mizoginem... :) Wręcz przeciwnie... O wiele lepiej mi się rozmawia, pracuje z kobietami. Klientka dla mnie oznacza o 50% problemów mniej, ale... obecny system prawny, wymagania kobiet oraz generalny egoizm ludzi oznaczają, że związki to jedno wielkie pole minowe...

• Upvote 2
Opublikowano
9 godzin temu, hubio napisał(a):

Żeby nie było, nie jestem żadnym mizoginem... :) Wręcz przeciwnie... O wiele lepiej mi się rozmawia, pracuje z kobietami. Klientka dla mnie oznacza o 50% problemów mniej

Musisz mieć farta. Kolega jest szefem w firmie i wokół ma same kobiety w przedziale wiekowym tak 35-50 lat (praca przy tekstach) i nieraz mi pisze na prw, że ma już dość, bo one ciągle się żrą między sobą, wojują i strzelają focha, dosłownie jak w memach. Wszystkie z wyższym wykształceniem. Pamiętam też ze swojej dawnej pracy, jak sprzątaczki się pobiły w klinice (jedna się rządziła, mobbingowała drugą, uderzyła ją raz drzwiami, a tamta miała już dość zaatakowała z pięściami). że ordynator musiał je rozdzielać. Były nawet takie akcje, że malowały sobie kredkami siniaki. Ogólnie wszystkie się tam o coś kłóciły. W innej pracy, w urzędzie, to samo. Co chwilę jakaś latała do szefa na skargę na inne. Jeśli jest w pracy więcej kobiet niż mężczyzn, chyba wszędzie są takie akcje.

Opublikowano
20 minut temu, Áltair napisał(a):

Musisz mieć farta. Kolega jest szefem w firmie i wokół ma same kobiety w przedziale wiekowym tak 35-50 lat (praca przy tekstach) i nieraz mi pisze na prw, że ma już dość, bo one ciągle się żrą między sobą, wojują i strzelają focha, dosłownie jak w memach. Wszystkie z wyższym wykształceniem. Pamiętam też ze swojej dawnej pracy, jak sprzątaczki się pobiły w klinice (jedna się rządziła, mobbingowała drugą, uderzyła ją raz drzwiami, a tamta miała już dość zaatakowała z pięściami). że ordynator musiał je rozdzielać. Były nawet takie akcje, że malowały sobie kredkami siniaki. Ogólnie wszystkie się tam o coś kłóciły. W innej pracy, w urzędzie, to samo. Co chwilę jakaś latała do szefa na skargę na inne. Jeśli jest w pracy więcej kobiet niż mężczyzn, chyba wszędzie są takie akcje.

potwierdzam zbyt duza ilosc kobiet na metr kwadratowy = tragikomedia dla zarządzającego - czasami człowiek sobie nawet sprawy nie zdaje jakie problemy mogą mieć kobiety np dlaczego ona dostała klawiature podswietlana a my nie- pomijam fakt ze mialy wylaczone podswietlenie albo dlaczego ona w ten piatek ma wolne a my pracujemy bo macie wolne w nastepny - kobeity z wyzszym wyksztalcenie acha i faceci wcale nie sa lepsi poziom debilizmu podobny

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, prystek napisał(a):

potwierdzam zbyt duza ilosc kobiet na metr kwadratowy = tragikomedia dla zarządzającego

Ja mam duży serwer Discord (8000 osób) i jakieś 95% dram/problemów na nim były spowodowane przez wyżej postawione kobiety xD

Z facetami coś się zdarzy naprawdę sporadycznie. Na pewno są bardziej racjonalni i nie robią dram, że jedna chce zrobić coś zamiast tej drugiej XD

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)

Jaki może być powód, że jest niska dzietność?

Ci co mają po 100 nieruchomości nie chcą mieć dzieci, a Ci co chcą mieć dzieci nie mają nieruchomości i ich na dzieci nie stać.

To tak w uproszczeniu. Oczywiście nie biorę pod uwagę, że tak naprawdę Samotność nas trapi.

A tak w ogóle to co zrobiło Państwo, żeby się te dzieci rodziły?

Chodzi mi o praktyczne rzeczy, a nie podwyższanie cen żłobków wrzucając socjal.

Edytowane przez Szambo
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, prystek napisał(a):

potwierdzam zbyt duza ilosc kobiet na metr kwadratowy = tragikomedia dla zarządzającego 

Dokładnie tak, dodam, że nie ma znaczenia czy to praca biurowa czy fizyczna, nie ma znaczenia wykształcenie, daj kobiety a drama sama się znajdzie. 

Naszym dyrektorem oddziału jest kobieta, jak ma rozwiązać problem to nie, ale jak kręcić dramę obyczajową to pierwsza 8:E

Na związek nic tak źle nie działa jak pójście kobiety do pracy, nagle zmienia się światopogląd dzięki koleżankom i otwiera dostępność na nowe bakłażany :banana: Dużo fajniej jest jak już się pozna pracującą panią. 

Edytowane przez Totek
Opublikowano (edytowane)

No między sobą to się żrą - to się zgadzam jak najbardziej, ale ja osobiście nigdy nie miałem z żadną kobietą (pomijam związki i sprawy już związane ze związkiem) żadnych problemów. To co lubię w kobietach to, że nie mają stylu "macho" którego nienawidzę u facetów... Jego musi być zawsze na wierzchu. Nie da się uspokoić. Nawet najbardziej rozemocjonowaną kobietę da się uspokoić, ale gościa z przerostem ego, który na wszystkim zna się najlepiej to nie wyprostujesz.

Edytowane przez hubio