GordonLameman 9 733 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Biedactwa. I to e bastionie prawactwa! A oni ani dzieci, ani partnerki, ani rozumu za bardzo
Suchy211 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) W dniu 10.01.2026 o 04:07, Dimazz napisał(a): a co jak dziecko wyjdzie z kraju po osiągnięciu pełnoletności lub trochę później. Same straty bez korzyści. I coraz większy problem z utrzymaniem systemu ubezpieczeń Ale on ma racje. Praca zawodowa + zrobienie koło siebie zabiera praktycznie całą energię. Potem trzeba się skupić na odpoczynku i śnie. W takich warunkach nie będą rodzić się dzieci. Trzeba albo wymyślić "fabryki dzieci", albo utrzymywać pewne kraje w biedzie i zacofaniu i stamtąd importować młodzież 18+, albo sprawić, aby kobiety wróciły do domu bez jednoczesnego szykanowania i poniżania ich za taka decyzję. Edytowane 24 Stycznia przez Suchy211
adashi Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 9 minut temu, Suchy211 napisał(a): utrzymywać pewne kraje w biedzie i zacofaniu i stamtąd importować młodzież 18+ Skutki tego importu masz we Francji czy UK. Coś co w teorii spina się biznesowo nie musi się spinać kompleksowo.
nozownikzberlina Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, Camis napisał(a): Patrz jaki ... Normalna rodzina, co za dzban. No nie wiem... W 90% przypadków to nie są Mokebe z krajów rozwiniętych, tylko jacyś importowani z wiosek gdzie średnie iq oscyluje w okolicy 65. IQ jest częściowo dziedziczne więc no, takie mieszanki są mocno średnie. Powinniśmy się rozwijać jako cywilizacja, a rozmnażanie się z ludźmi którzy są kilkaset lat rozwoju do tyłu (a czasem i kilka tysięcy lat) - kiepsko wróży. Możesz ubrać Mokebe w garnitur. Ale to nadal będzie Mokebe. Potomek ludzi którzy przez ponad dwa tysiące lat nie ogarnęli połączeń gwintowanych. Edytowane 24 Stycznia przez nozownikzberlina
Camis Opublikowano 24 Stycznia Autor Opublikowano 24 Stycznia 2 godziny temu, adashi napisał(a): No. Najjaśniejsza - pani. No i co z tego?, co w tym złego?. Jedz już tam do tej swojej Azji.
nozownikzberlina Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 4 minuty temu, Camis napisał(a): I dlatego nie wybrała ciebie. no i po co taki przytyk? prawdę napisałem, więc co cię kolego tak zabolało?
galakty Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 9 minut temu, Camis napisał(a): Jedz już tam do tej swojej Azji. Nawet w reklamach nie ma białego z czarnoskórą, azjatką czy kolumbijką, zawsze ten sam zestaw. Gdzie równouprawnienie? To nie jest rasizm?
GordonLameman Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 24 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a): No nie wiem... W 90% przypadków to nie są Mokebe z krajów rozwiniętych, tylko jacyś importowani z wiosek gdzie średnie iq oscyluje w okolicy 65. IQ jest częściowo dziedziczne więc no, takie mieszanki są mocno średnie. Powinniśmy się rozwijać jako cywilizacja, a rozmnażanie się z ludźmi którzy są kilkaset lat rozwoju do tyłu (a czasem i kilka tysięcy lat) - kiepsko wróży. Możesz ubrać Mokebe w garnitur. Ale to nadal będzie Mokebe. Potomek ludzi którzy przez ponad dwa tysiące lat nie ogarnęli połączeń gwintowanych. No popatrz. Taki zacofany a radzi sobie społecznie lepiej niż tylu młodych mężczyzn. Gdyby tylko było wiadomo co powoduje te aspołeczne zachowania chłopców…
nozownikzberlina Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Teraz, GordonLameman napisał(a): No popatrz. Taki zacofany a radzi sobie społecznie lepiej niż tylu młodych mężczyzn. Gdyby tylko było wiadomo co powoduje te aspołeczne zachowania chłopców… ale w jaki sposób sobie radzi? możesz rozwinąć myśl?
GordonLameman Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Teraz, nozownikzberlina napisał(a): ale w jaki sposób sobie radzi? możesz rozwinąć myśl? Ma partnerkę i drugie dziecko. A wykopowicze mają co najwyżej drugiego redpilla blackpilla czy co oni tam “łykają”
Suchy211 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Godzinę temu, adashi napisał(a): Skutki tego importu masz we Francji czy UK. Coś co w teorii spina się biznesowo nie musi się spinać kompleksowo. Nie musi, ale jeśli założyć, że faktycznie potrzebujemy tych dzieci, to jakieś rozwiązanie trzeba będzie wybrać. Od samego chciejstwa nic się nie zadzieje.
nozownikzberlina Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 27 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ma partnerkę i drugie dziecko. o, super wyznacznik
adashi Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) 55 minut temu, Camis napisał(a): No i co z tego?, co w tym złego?. Jedz już tam do tej swojej Azji. Złego niewiele, śmieszne trochę. Zły aspekt wskazał nożownik. Ale nawet jeśli ja pojadę, to lewactwo szybko tutaj nie powróci droga nasza osobo z doświadczeniem forumowym. Edytowane 24 Stycznia przez adashi
GordonLameman Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 7 minut temu, nozownikzberlina napisał(a): o, super wyznacznik Bardzo dobry. Wszak cały ten ruch to po prostu placz o pomoc
adashi Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 26 minut temu, Suchy211 napisał(a): Nie musi, ale jeśli założyć, że faktycznie potrzebujemy tych dzieci, to jakieś rozwiązanie trzeba będzie wybrać. Od samego chciejstwa nic się nie zadzieje. Ja jak wiadomo jestem zwolennikiem poglądu, że nie potrzebujemy. Trzeba dostosowywać gospodarkę i system społeczny do łatwo przewidywanych, nieuchronnych zmian.
nozownikzberlina Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 17 minut temu, GordonLameman napisał(a): Bardzo dobry. Wszak cały ten ruch to po prostu placz o pomoc ja podałem fakt a ty jakieś bzdury piszesz i podpierasz się najdurniejszym argumentem jaki mogłeś wybrać vel "ma partnerke i dzieci", do tego jakieś halucynacje o grupkach z wykopu
GordonLameman Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Napisałem swoje zdanie, ty mnie atakujesz i wklejasz obrazki bo umiejętność normalnego komunikowania u Ciebie zanika. Za dużo wykopu, redpilla i całej reszty tych incelskich bzdur.
nozownikzberlina Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 7 minut temu, GordonLameman napisał(a): Napisałem swoje zdanie, ty mnie atakujesz i wklejasz obrazki bo umiejętność normalnego komunikowania u Ciebie zanika. no a ja skomentowałem, z czym masz znowu problem 9 minut temu, GordonLameman napisał(a): Za dużo wykopu, redpilla i całej reszty tych incelskich bzdur. to przestań tam wchodzić
GordonLameman Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 9 minut temu, nozownikzberlina napisał(a): no a ja skomentowałem, z czym masz znowu problem Wklejanie obrazków to nie komentowanie 9 minut temu, nozownikzberlina napisał(a): to przestań tam wchodzić Kiedy to Ty stamtąd kontent bierzesz
nozownikzberlina Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kryzys-urodzen-w-Polsce-Scenariusz-z-najgorszych-prognoz-juz-sie-realizuje-9075258.html trzęsą portkami - wizja uszczuplonego koryta fundowanego przez społeczeństwo jest nie do przyjęcia!
trepek Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Z rządowego programu in-vitro urodziło się już 10 tys dzieci. Wow! Są to niewątpliwie jedne z najlepiej wydanych pieniędzy przez obecnie nam mości rządzących. Blisko 5% urodzeń.
adashi Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Jak ten program się wystabilizuje, koszt pozyskania pojedynczego zdrowego płodu powinien spaść poniżej 10 tysięcy zł. Natomiast tak jak to jest teraz, to dziecko oprócz tego kosztu generuje także koszt osiemsetplusowy. Czyli te osiemsetplus tak samo tu bruździ jak i w przypadku kosztu dzieci nie z in vitro (wiadomo, że to już nie działa, a płacić trzeba). Co do demografii - rynek próżni nie znosi. W poniższym materiale zostało zasygnalizowane zjawisko, które rozwinie się bardzo mocno w nadchodzących latach. Będzie sporo działań pozornych, trochę też rzeczywistych, bo na odsunięcie od władzy geriatrii się nie zanosi, lecz zjawisko będzie narastać lawinowo, co jest wstępem do umożliwienia formalnie eutanazji z przyczyn w zasadzie ekonomicznych. Porzucenia seniorów Edytowane 30 Stycznia przez adashi
Zas Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia W dniu 29.01.2026 o 14:06, trepek napisał(a): Z rządowego programu in-vitro urodziło się już 10 tys dzieci. Wow! Są to niewątpliwie jedne z najlepiej wydanych pieniędzy przez obecnie nam mości rządzących. Blisko 5% urodzeń. Ciekawe, jaki promil kasy przewalonej na 500/800+ poszedł na to in-vitro. W dniu 30.01.2026 o 10:27, adashi napisał(a): Porzucenia seniorów Coś się naprawdę zmieniło na gorsze? Mój wuj już dobre 30 lat temu (albo i więcej) za łapówki przechowywał teściową w szpitalu, gdy wyjeżdżał z żoną do sanatorium albo na święta...
trepek Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 44 minuty temu, Zas napisał(a): Ciekawe, jaki promil kasy przewalonej na 500/800+ poszedł na to in-vitro. 800+ rocznie kosztuje 70 mld złotych, program in-vitro 500 mln zł czyli 0.7%.
adashi Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 godziny temu, Zas napisał(a): Coś się naprawdę zmieniło na gorsze? Mój wuj już dobre 30 lat temu (albo i więcej) za łapówki przechowywał teściową w szpitalu, gdy wyjeżdżał z żoną do sanatorium albo na święta... Jest zdecydowanie gorzej ilościowo. Kwotowo to jest dramatycznie gorzej. Wycena (koszt ponoszony przez budżet) doby pobytu w szpitalu teraz i 30 lat temu to dwa różne światy.
Rekomendowane odpowiedzi