-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez galakty · Opublikowano
Napisałem że są? Mówię tylko że benzyny dzisiaj tak mało palą, że diesle tracą sens i nawet producenci to dostrzegają. Jak baki takie same to już kwestia prefencji/ceny. Jeździłem 4 lata dieslem i już nie chcę, wracam do pysznej benzynki. Niektórzy lubią diesle albo są tańsze od benzyny albo klepią 30k rocznie to wtedy faktycznie bym wolał rzadziej zjeżdżać. Ale jakbym robił 10-15k to bym na klekota nie spojrzał -
Przez Tomasz Niechaj · Opublikowano
A co napisałem w artykule? 700 tys. km potrzeba by różnica w cenie zakupu się zwróciła, a to i tak bez liczenia AdBlue. Dalej nie widzę sensu w tym co napisał Katystopej, a zwłaszcza fragmentu "Jak latasz często w trasy - TDI". Kto przejeździ 700 tys. km nawet w 5-7 lat? Tyle tylko, że w KIA nie ma silników TSI A co do baku paliwa: tej samej pojemności jest w 2.0 TDI, co w 1.5 eTSI: -
Przez galakty · Opublikowano
TSI tak mało palą i tak przyjemnie jadą (ciągnie z dołu jak diesel) że szczerze coraz mniej sensu widzę w dieslu. Kia w K4 nawet zrezygnowała całkowicie z klekota. Chyba jedynym argumentem byłby dla mnie bak paliwa oraz zasięg w dieslu, żeby zjeżdżać jak najmniej. -
Przez Imm · Opublikowano
Ale tu nie ma o czym dyskutować, jest jak jest, ustawa była jaka była, Ci co skorzystali, nadal korzystają i będą dopóki nie minie czas. Żadne zmiany nie nastąpią już w tej kwestii. Ja nie skorzystałem, trudno. Co do ujemnych cen energii itp... m.in. dlatego rozważam pełen offgrid jak wspomniałem wcześniej z jakimś agregatem na wszelki wypadek, wszelkich wypadków.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi