Skocz do zawartości

DOOM: The Dark Ages - PC, XSX, PS5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

@GordonLameman dobiłeś mnie :E

Właśnie w tym problem - możemy się oburzać na Netflixa, Disneya i inne wielkie korpo, ale te ich modele biznesowe działają. 

Tak samo jest z kupowaniem skinów. Co z tego, że się tu wkurzamy na to, skoro to najlepszy biznes i warto zaryzykować miliardem dolarów, żeby tylko zrobić grę usługę w której będzie się pociskać skiny zrobione przez AI? :E :E :E

Wielki biznes niszczy gry :) 

Pisałem to tutaj kilka miesięcy temu :) 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Cała procedura aktywacji tego klucza u mnie wygląda identycznie jak u Was

Nie do końca, jestem Polak i mam ustawiony region pl a nie udaje ruska w Moskwie żeby mieć taniej, już to jest oszustwem a ubierane jest to w "a to bzdurka, kto by się tym przejmował" , skoro to takie prawe to czemu klucze dystrybuowane sa taniej do RU a drożej do EU? i czy odpowadzasz podatek VAT jak je kupujesz, bo w niektórych kluczykowniach zaznaczasz region pl i masz dodatkowy podatek, do plati rozumiem to nie dotarło :D

Opublikowano

Jaja to by były jakby nagle Stram odpalił bana na takie konta.

Ja tez raczej rzadko kupuje bezpośrednio na Steam.

Ale nie kupuje z ruskich stron, co najwyżej CDkeys itp.

Nigdy nie bawię się w VPN'y.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, bbandi napisał(a):

Nie do końca, jestem Polak i mam ustawiony region pl a nie udaje ruska w Moskwie żeby mieć taniej, już to jest oszustwem a ubierane jest to w "a to bzdurka, kto by się tym przejmował" , skoro to takie prawe to czemu klucze dystrybuowane sa taniej do RU a drożej do EU? i czy odpowadzasz podatek VAT jak je kupujesz, bo w niektórych kluczykowniach zaznaczasz region pl i masz dodatkowy podatek, do plati rozumiem to nie dotarło :D

Dobrze, że nie mam takich dylematów w zyciu ;)

Edytowane przez userKAMIL
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Jaja to by były jakby nagle Stram odpalił bana na takie konta.

Ja tez raczej rzadko kupuje bezpośrednio na Steam.

Ale nie kupuje z ruskich stron, co najwyżej CDkeys itp.

Nigdy nie bawię się w VPN'y.

Z tego co się orientuję to od dawna są duże restrykcje na steamie i np. rejestrując konto w RU trzeba mieć IP od nich jak i kartę czy inne konto podpięte pod RU.

Ogólnie też pamiętam, że jakiś czas temu wystawiając przedmiot na sprzedaż na rynku i kwota mieściła się w kwocie do 5 zł nie trzeba było potwierdzać poprzez aplikację a teraz znów to jest nawet wystawiając przedmiot za 5 groszy...

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
9 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Wiesz z czego to wynika? Z kapitalizmu i konieczności zapewnienia stabilnego źródła przychodu. 
Niemal wszystkie duże firmy chcą teraz abonamenty, bo to jest dla nich lepsze i pewniejsze pod katem planowania i zarządzania finansami. :) 

Dodatkowym powodem jest zapewnienie stabilnego zrodla dochodu inwestorom. Wiekszosc firm gamingowych to teraz korpo notowane na gieldach i musza wykazywac nie tylko przychody ale i wzrost dochodu y/y. W przeciwnym wypadku jest zwala na akcjach i byc moze odwolanie CEO. Wiec cala korposmietanka robi co moze aby utrzymac wysoki kurs akcji.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Szczerze to jakoś mnie nie porwało... Nie wiem po ostatnim TLOU2 te gry jakieś ''nijakie'' się zrobiły. XD 

4K\DLAA\FG\Ultrakoszmar i jest sztywne 120FPS a bez FG spadki do 70FPS. Nawet chyba SS nie chce mi się robić bo wszystko bardzo sterylne. Taki tytuł na odmóżdżenie jak ktoś szuka to się nie zawiedzie. Ja chyba za stary już jestem na takie parcie do przodu w grze. XD 

P.S.

Na plus PL dubbing zawsze łykam głęboko bo jak na lekarstwo w ostatnich latach.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

Wczoraj skończyłem TLOU2 R. Jedna z piękniejszych gier jak dla mnie. Też już za młody nie jestem, ale myślę że Doom mi siądzie, bo w sumie zawsze siadał i jak nic nie będą partaczyć z biegiem lat, co jest w sumie mało prawdopodobne,  to sądzę że nawet po 50-tce będę go ogrywał. Jeśli seria też przetrwa.

Opublikowano

Ja bym powiedział że z tym DOOM trzeba się przemóc bo najgorsze co The Dark Ages ma to początek, jest slaby wręcz beznadziejny. 

Bardzo powoli się rokręca, bronie początkowe slabe lokacje małe abo wręcz bardzo male do tego często bardzo ciemno.

Etapy w mechu czy na smoku są trochę na silę i przez to jest takie mocno przęciętne wrażenie.

Dopiero pózniej dostajemy lepsze bronie, wchodzimy na większą bardziej otwartą mape i gra rozwija skrzydła, zdecydowanie za wolno.

Poprzednie części rozkręcały się po 20 minutach, tutaj po 3h! :E  

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Frog67 napisał(a):

Poprzednie części rozkręcały się od razu Doom 1 1993, Doom 2 1994, Doom64, Ultimate Doom, Brutal Doom. itd. Od razu wir walki i naparzanie w demony tym co się miało pod ręką.

Do tych Doomów czasami wracam tak jak do Q1/Q2 i Q3 czy Wolfenstain 3D. Kultowe fpsy które nie umrą nigdy.

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Frog67 napisał(a):

Ja bym powiedział że z tym DOOM trzeba się przemóc bo najgorsze co The Dark Ages ma to początek, jest slaby wręcz beznadziejny. 

Bardzo powoli się rokręca, bronie początkowe slabe lokacje małe abo wręcz bardzo male do tego często bardzo ciemno.

Etapy w mechu czy na smoku są trochę na silę i przez to jest takie mocno przęciętne wrażenie.

Dopiero pózniej dostajemy lepsze bronie, wchodzimy na większą bardziej otwartą mape i gra rozwija skrzydła, zdecydowanie za wolno.

No właśnie dobrze że mapy są małe. Potem chodzimy od punktu do punktu z okazjonalnym strzelaniem albo i bez aż dojdziemy do odpowiedniego punktu. Nie powinno tak być.

Opublikowano (edytowane)

Gra w 1440p i na mojej karcie z FSR - rozmazane , taa - 60 fps i brak komfortu w  grze.  Może gdyby to było RDR 2 to ok, a tak to przy szybkich ruchach  60 fps to słabo, czuć ciągnięcie ekranu. Z FSR nie pomaga nawet zwiększenie ostrości na max i zjechanie do minimum z rozmyciem ruchu. Tak źle i tak :o Mam nadzieje, że wskoczy patch poprawiający wydajność. I to wszystko na wysokich . Tak myślałem że srejrejsing wszystko popsuje. Tak wiem jakbym miał RTX to by było inaczej z Dlss , może mniejsze mydło. 

Edytowane przez eciepecie
Opublikowano
9 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

Doom to jest dobry na krótkie partyjki tak dla odstresowania.. nie dziwie się że nie siadł jak miałeś założenie zeby zrobic nocke :E 

Możliwe, że krótsze sesje będą lepszym wyborem.

Pograłem dalej i jest lepiej. Ten początek jakiś taki nijaki był i teraz doszły nowe bronie. Samo strzelanie to są mistrzowie kodu bardzo dobrze czuć te pukawki. Natywny HDR też coś pięknego na OLEDzie. 

Nawet te lokacje bardziej ''gęste'' się zrobiły.

DOOMTheDarkAges14_05.202519_53_10.thumb.png.43652c92529133707b530a09875a416f.png

P.S.

Jednak te 120FPS w tak intensywnej grze to jest to!  

Opublikowano
56 minut temu, caleb59 napisał(a):

Plucie na Assassyna Shadows, że nudny i wtórny a tymczasem HURR DURR DOOM NOWY WSPANIAŁY, a to przecież ZNOWU tępe jak przecinak strzelanie do hord przeciwników na małych arenach.

No tu raczej kulą w płot, bo akurat każdy Doom jest inny i porównywanie tej serii do Asasyna jest jednak nie na miejscu, chyba zapomniałeś jak wyglądał (pod względem gameplayu) Eternal, oczywiście na pierwszy rzut oka dla kogoś kto nie grywa w te gry to wszystkie Doomy są takie same, ale to tak jakby powiedzieć że Sekiro i Dark Souls to w zasadzie te same gry.

• Like 1