CavieZ 91 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Uwielbiam RPG z systemem turowym. Ale dowiedziałem się że w grze będzie QTE w czasie walki :(. Da się to wyłączyć ? Podobnie było w tej popularnej niszowej grze Sea of Stars - w której ta walka niestety zniechęciła mnie do dalszego grania.
DITMD 808 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Tego się raczej nie da wyłączyć, to nie jest taka typowa turówka, podczas walki masz QTE, parowanie, uniki itp.
CavieZ 91 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 15 godzin temu, DITMD napisał(a): Tego się raczej nie da wyłączyć, to nie jest taka typowa turówka, podczas walki masz QTE, parowanie, uniki itp. Eh dobrze że mam Game Pass. To chociaż nie będę stratny jak sprawdzę produkt ;(
DITMD 808 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Preload już jest dostępny, 39.3 GB do ściągnięcia.
Vulc 2 239 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Ciekawe czy coś fajnego z tego wyjdzie. Na papierze wygląda całkiem spoko. Ciasno się robi w ostatnim czasie w GP.
Pavel87 714 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Ja też jestem ciekaw, już za dwa dni premiera, będzie coś więcej wiadomo. Ciekaw jestem jak ten system turowy z elementami QTE im wyjdzie, no i czy fabularnie dowiezie
Oldman 493 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia biorąc pod uwage ostatnie premiery spokojnie poczekam aż "popaczują"
ODIN85 3 605 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 6 godzin temu, Vulc napisał(a): Ciekawe czy coś fajnego z tego wyjdzie. Na papierze wygląda całkiem spoko. Ciasno się robi w ostatnim czasie w GP. Dziś recki i wszystko będzie jasne.
Reddzik 2 850 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) Cytat And for those who want or need it, there are also three difficulty levels that adjust the timing windows to make them more generous or even tighter, alongside an accessibility option that auto-completes all your offensive commands, removing QTEs entirely. Czytam te recki Cytat Clair Obscur: Expedition 33 respects our time, delivering a more focused, streamlined affair that clocks in at roughly 30 hours for the main campaign, while still offering plenty of additional content to keep you busy for up to another 30 hours. Edytowane 23 Kwietnia przez Reddzik
Jaycob 1 959 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia No nieźle! Myślałem, że będzie maks 85%, a tu proszę - grubo ponad! Trzeba będzie gdzieś dorwać jakiegoś taniego GP, bo trochę się już tego uzbierało.
Reddzik 2 850 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) Fabułę kończyłem, mając na liczniku jakieś 32–33 godziny. Ale w ostatnim akcie, nim udacie się do ostatniego celu, zatrzymajcie się jeszcze, bo ta gra ma wiele „ukrytych” aktywności pobocznych. Są całe questy fabularne – i są to ważne questy objaśniające motywacje bohaterów – które możemy odblokować dopiero w endgamie. Wielu z graczy, jestem pewny, w ogóle ich nie odnajdzie. Nie są one tak enigmatycznie ukryte jak w przypadku Elden Ringa, ale jednak gra nie komunikuje ich wprost i jeśli nie będziemy rozmawiali z naszymi bohaterami, nie odkryjemy, że niektóre wątki mają swoje kontynuacje. https://www.gry-online.pl/recenzje/clair-obscur-expedition-33-recenzja-gry-triumf-kreatywnosci-w-dob/zf470d Nie wiem czy się wyrobię do 5 maja Edytowane 23 Kwietnia przez Reddzik
Element Wojny 4 809 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Ha. Sa tygodnie, ze nie pojawia sie nic sensownego i ludzie placza, ze nie maja w co grac. A tu bum - wczoraj Oblivion, jutro Clair, pojutrze Days Gone.
Jaycob 1 959 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Fextralife wcześniej w preview narzekał, że eksploracja słaba i nie ma co zwiedzać, a teraz w recenzji prawie maks ocena. Ciekawe, co im się zmieniło...
ODIN85 3 605 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 25 minut temu, Element Wojny napisał(a): Ha. Sa tygodnie, ze nie pojawia sie nic sensownego i ludzie placza, ze nie maja w co grac. A tu bum - wczoraj Oblivion, jutro Clair, pojutrze Days Gone. Nowość vs starocie? Wybór jest oczywisty. Jutro granie od 9.00
ODIN85 3 605 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) Eh ppe podaje Stuttering. Słowo wzbudzające odrazę u pecetowców. Niestety w Clair Obscur: Expedition 33 im dalej w las, tym gorzej i czasami spadki są do wartości jednocyfrowych. Mam nadzieję, że to zostanie poprawione, gdyż cierpi na tym odbiór tej produkcji. Edytowane 23 Kwietnia przez ODIN85
michaelius33 354 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Ja na PS5 biorę - taka gra w sam raz na telewizor
Jaycob 1 959 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) 18 minut temu, slafec napisał(a): $$$ A na poważnie, może grała inna osoba albo demo niezbyt dobrze prezentowało grę w tym aspekcie. Ja i tak najbardziej liczę na mocną fabułę i postaci. Walka, muzyka, eksploracja to są dodatki, które wzbogacają JRPGi, ale nie są najważniejsze. Mam inne zdanie. Nawet najlepsza fabuła nie uratuje gry, jeśli gameplay kuleje. System walki w JRPG jest kluczowy, bo to w nim spędzam najwięcej czasu - nie może być nudny ani zbyt prosty. 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Eh Stuttering. Słowo wzbudzające odrazę u pecetowców. Niestety w Clair Obscur: Expedition 33 im dalej w las, tym gorzej i czasami spadki są do wartości jednocyfrowych. Mam nadzieję, że to zostanie poprawione, gdyż cierpi na tym odbiór tej produkcji. Podawaj w quote albo pisz źródła skąd kopiujesz. Edytowane 23 Kwietnia przez Jaycob
ODIN85 3 605 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 1 minutę temu, michaelius33 napisał(a): Ja na PS5 biorę - taka gra w sam raz na telewizor Pc też działa pod tv
michaelius33 354 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Nie mam 15 metrowego kabla HDMI Pozatym płytka, gra na własność itp. 1
Sobtainer 67 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia W ogóle ominąłem ten tytuł, ale widzę że jest niezły hype. Wczorajszy zakup gamepassa widzę, nie poszedł na marnę, nie dość że Oblivion, to jeszcze jutro Clair Obscur wchodzi. Zapowiada się weekend z grillem i grami 1
Element Wojny 4 809 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Eh ppe podaje Stuttering. Słowo wzbudzające odrazę u pecetowców. Niestety w Clair Obscur: Expedition 33 im dalej w las, tym gorzej i czasami spadki są do wartości jednocyfrowych. Mam nadzieję, że to zostanie poprawione, gdyż cierpi na tym odbiór tej produkcji. Kolejna gra, w ktora bedzie sie swietnie gralo kilka tygodni po premierze. Jak zawsze - wygraja cierpliwi.
Reddzik 2 850 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) 12 minut temu, Element Wojny napisał(a): Jak zawsze - wygraja cierpliwi. Ja mam game passa do 5 maja, więc muszę grać na premierę, albo zabulić ponad 130zł za pełną wersję. Niestety abonament tworzy w graczu namiastkę "pracy" i ograniczenia, bo musisz przejść w czasie inaczej dopłać... Edytowane 23 Kwietnia przez Reddzik
Jaycob 1 959 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 13 minut temu, Reddzik napisał(a): Ja mam game passa do 5 maja, więc muszę grać na premierę, albo zabulić ponad 130zł za pełną wersję. To sobie przedłuż metodą konwersji na Gamepass Ultimate na 50 dni. Dla aktywnych użytkowników można wyrwać od 30zł. Aktywujesz sobie przed 5 maja i będziesz miał mnóstwo czasu na granie. 60+ dni to spokojnie starczy na ogarnięcie 30h fabuły. 1
Reddzik 2 850 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Chodzi o to, że nie chcę dla tej gry przedłużać o kolejny miesiąc, chcę pograć i na razie skupić się na steamie, i switchu, a zapłacić za Abonament i żeby dni leciały.... Nowy Doom poczeka na inny czas, muszę co innego pograć, mam rozwalone na dysku i chcę dokończyć.
Element Wojny 4 809 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Zapowiada sie naprawde zacna gra. 1
Rekomendowane odpowiedzi