Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Nie pamiętam jakie ma staty ale ten na 1 poziomie jak widać ma speeda na 4. Póki co nie spada mu stamina jak biegnie. Pewnie muszę go wylvlować by mieć możliwość szybszego biegu, bo nie biegnie tak jak tamten na wyższym poziomie. Więc aktualnie trzeba go "używać" zamiast teleportem wszędzie. 

Podstawowy koń
obraz.thumb.png.323b58a45941fbd356cdb1f54913e0ca.png

Royle- legendarny na 2 poziomie, do tego ten koń ma więcej pasywek do odblokowania, tamten ma 5 poziom i to jest maks. 
obraz.thumb.png.acc3e911ac43af4561158e040c719f64.png

Pasek staminy na 2 poziomie, jest z 2 razy większy niż tego podstawowego, ten się szybko męczył, a tu nawalasz by biegł i nic, prawie nie spada mu stamina. 

btw
Za 2 dni kolejne wyścigi, wiec koń musi poćwiczyć i być przygotowany do kolejnych zawodów :) :gordon:

Tak wyglądają szumy po patchu... masakra. Starczy mi na dziś, może w nocy ogarną hotfixa, lepiej byłoby robić questa w lepszych warunkach

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Ustawiłem dlss 4.5L z quality i jest duzo lepiej niz na 4.0 z quality i rr.

Muszą to DLAA naprawić czym prędzej.

Reno też szumu dawało, wiec poki co je wyłączyłem.

6h za mna i 4 rozdział zaczynam - na początku ciosałem fabułę, aby odblokować mechaniki, co było dobrą decyzją. 

Teraz można bawić się w odkrywcę i przepaść w tym pięknym świecie 🫠

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Ja zaraz 4 rozdział i jestem po 50 godzinach, prawie wszystkie zadania jakie mogłem, które udało mi się odkryć porobiłem, zostaje mi pójść w inną miejscówkę i zbierać nowe zadania, bo powoli nie mam co robić. Odkryłem wyścig konny, więc trzeba będzie wziąć udział. Niestety nie udało mi się zdobyć lepszego konika, za silny.

Ten RenoDX coś nie tego, włączenie go powoduje lekki blur, który spowija ekran i widać jak przez mgłę, a wielkiej różnicy poza kolorem nieba nie widzę, nadal bywa jasno, chyba, że muszę samemu ustawić presety, zapewne przez to, że nie mam monitora "premium", a tylko entry level mini led. Do tego antywirus mi cały czas blokuje ściąganie presetu i używanie go, chyba jednak wrócę do normalnego HDR z gry, bo nie ma tego bluru. 

Gierka jest świetna, jak ktoś tak nie uważa, to powinien zmienić zdanie pod naciskiem innych grających, na steamie zwiększyła się liczba zadowolonych :salut:

Wczoraj odpalilem na chwile zobaczyc jak patch dziala i zgadzam sie z Toba. Jak sie wlacza psycho tonemapper to gra nagle dostaje szarej mgly takiej. Nijgdy przy inncg grach i uzywaniu RenoDX tak nie bylo. Nic z ta mgla sie nie da zrobic. Jedyna na co to pomaga to na ten za wysokie biale rozswietlenie. Ale rzeba poczekac chyba na update od Reno bo uzywam tez jego moda teraz w DS2 i tam genialnie poprawia obraz, tu jest zle. 

A co do pacza to jest niezla kaszan az RR. Jak ide po takich schodach tych pierwszych to wlasciwie plyne tak sie roxzmazuje xD 

Graficznie to ta gra to straszne truchło jest. Oby poprawili przez najblizsze 3 miechy zeby to orac sprobowac. 

Tutaj model quality cinamtic:

cinamtic.thumb.webp.274874251e93e84bd40f481b832dbcaa.webp

A tu model qualty LOW

low.thumb.webp.412c272322878b4268fc5b691cff80e0.webp

Mesjasz gejmingu indeed.. 

mes.thumb.jpeg.7038fe4fa0f3e371f0b9a5ec644f00c2.jpeg

Edytowane przez aureumchaos
  • Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Wczoraj odpalilem na chwile zobaczyc jak patch dziala i zgadzam sie z Toba. Jak sie wlacza psycho tonemapper to gra nagle dostaje szarej mgly takiej. Nijgdy przy inncg grach i uzywaniu RenoDX tak nie bylo. Nic z ta mgla sie nie da zrobic. Jedyna na co to pomaga to na ten za wysokie biale rozswietlenie. Ale rzeba poczekac chyba na update od Reno bo uzywam tez jego moda teraz w DS2 i tam genialnie poprawia obraz, tu jest zle. 

A co do pacza to jest niezla kaszan az RR. Jak ide po takich schodach tych pierwszych to wlasciwie plyne tak sie roxzmazuje xD 

Graficznie to ta gra to straszne truchło jest. Oby poprawili przez najblizsze 3 miechy zeby to orac sprobowac. 

Tutaj model quality cinamtic:

cinamtic.thumb.webp.274874251e93e84bd40f481b832dbcaa.webp

A tu model qualty LOW

low.thumb.webp.412c272322878b4268fc5b691cff80e0.webp

Mesjasz gejmingu indeed.. 

mes.thumb.jpeg.7038fe4fa0f3e371f0b9a5ec644f00c2.jpeg

sorry ale chyba nie wiesz co mówisz, w temacie o screenach dałem kilka shotów na szybko bez kombinowania, gra wyląda pieknie, a momentami bajecznie ;)

Fakt bez RR wygląda dziwnie, wieć po co to wyłączasz i marudzisz? 

Godzinę temu, zozolek napisał(a):

Ustawiłem dlss 4.5L z quality i jest duzo lepiej niz na 4.0 z quality i rr.

Muszą to DLAA naprawić czym prędzej.

Reno też szumu dawało, wiec poki co je wyłączyłem.

6h za mna i 4 rozdział zaczynam - na początku ciosałem fabułę, aby odblokować mechaniki, co było dobrą decyzją. 

Teraz można bawić się w odkrywcę i przepaść w tym pięknym świecie 🫠

kolega szaleje, ja prawie 30h a dopiero obóz na wzgórzu zbudowałem, w grzie jest tyle do robienia, że to będzie grane do samego GTA6 :)

Opublikowano

Tymczasem ja siedząc na kiblu rano czytając listę zmian hotfixa 1.01.01 w poszukiwaniu poprawki...

Cytat

Zidentyfikowano problem, gdzie przy włączeniu upscaleingu oraz Ray Reconstruction niektóre elementy tła migoczą lub ulegają zniekształceniu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, samsung70 napisał(a):

sorry ale chyba nie wiesz co mówisz, w temacie o screenach dałem kilka shotów na szybko bez kombinowania, gra wyląda pieknie, a momentami bajecznie ;)

Fakt bez RR wygląda dziwnie, wieć po co to wyłączasz i marudzisz? 

Pisalem szybko, nie wylaczelem RR, sprawdzalem z wl. Co mi po Twoich screenach? Wlaczam RenoDX u siebue i jest mgla z tonemapper psycho. Uzywam REnoDX od lat jeszcze nawet jak wychodzil do deus Ex czy w KCD i tam dziala ok jak i teraz jak gram w DS2. Tutaj nie dziala za dobrze i tyle. Przy uzyciu parametrow recommended to w nocy jest sama czern, inne ustaiwenia narzucajaj szara mgle. RR jest skopane bo sa juz mega watki o tym na reddit i steam... 

Opublikowano

Panowie jestem ciekawy, dlaczego za wszelka cenę próbujecie modami zmieniać wygląd gry ?

Rozumiem żeby to robić przy kolejnym przejściu gry tak for fun.

Ale nie rozumiem rozwalania całej pracy artystycznej twórców gry przy pierwszym podejściu.

Przecież oni się napracowali aby nadać konkretny klimat grze.

Opublikowano

HDR jest spoko nie wiem jak na moje potrzeby ale noce są trochu za jasne, RenoDX u mnie za bardzo nie poprawia sytuacji, nie wiem czy nie przez to cały tonemapper jak kolega wspomniał. Bo nie wiem czemu u mnie pojawia się mgła, która przykrywa obraz. Póki co gram na domyślnym HDR z gry. 
Niech poprawią te szumy, bo to jest katorga! Ja chcę swoje RR, bo jak nie to wyślę swojego nowego Rumaka do boju:gordon:

• Upvote 2
Opublikowano
Teraz, Reddzik napisał(a):

Niech poprawią te szumy, bo to jest katorga! Ja chcę swoje RR, bo jak nie to wyślę swojego nowego Rumaka do boju:gordon:

A sprawdzałeś ten patent z wymuszeniem presetu D dla RR w Nvidia Apce?

Opublikowano
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Aha, no coś czytałem ze HDR jest skopany w tej grze.

Praktycznie w każdej grze jest skopany. Tylko w jednej grze mniej, w drugiej bardziej :)

20 godzin temu, j4z napisał(a):

Mi nie

Ok, to byś na nią nie zwracał uwagi, ale zdecydowanie dla większości fabuła byłaby dużym plusem.

Fabuła nie wyklucza mechanik ;)

Opublikowano
33 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Panowie jestem ciekawy, dlaczego za wszelka cenę próbujecie modami zmieniać wygląd gry ?

Rozumiem żeby to robić przy kolejnym przejściu gry tak for fun.

Ale nie rozumiem rozwalania całej pracy artystycznej twórców gry przy pierwszym podejściu.

Przecież oni się napracowali aby nadać konkretny klimat grze.

Nikt o zdrowych zmysłach nie ogra tego jeszcze raz:E

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, DżonyBi napisał(a):

AOC Q27G3XMN

Jeśli twierdzisz, że to wina monitora, że to całe Reno jest pod tzw premium OLED, to może i tak jest, nie przetestowałem w innej grze tego, by się przekonać, że jest to samo. Tutaj pojawia się mgła, która przysłania obraz i nie jest tak ostry jak natywnie w HDR. Używałem dla testu RTX HDR i tego nie robi. Nie było tego problemu, zastosowałem pierwszy raz Reno, nigdy nie używałem, więc nie wiem jak to w ogóle działa i jak powinno wyglądać. 
RTX HDR testowałem w kilku grach i nie ma problemu, natywny HDR z gry tak samo, auto HDR z Windowsa tak samo. Zresztą przestałem używać Reshade, od bardzo dawien nie używam, bo mi nie potrzebne.

8 minut temu, caleb59 napisał(a):

A sprawdzałeś ten patent z wymuszeniem presetu D dla RR w Nvidia Apce?

Tak, wymuszałem w dlss swapperze, bo RR w appce nie ma, jest tylko FG i dlss, chyba, że to dla DLSS trzeba ustawić przy RR.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mam oleda i aktualnie dla CD REnoDX nie jest dobre, to nie wina Twojego monitra, sprawdzalem i na TV LG i na swoim alienware i jest tak samo. Inne gry dzialaja z renodx ok. 

PS, nie ma co panikowac, pewnie Reno zaraz poporawi. Do DS2 co chwile nowa wersja wychodzi wiec modder dziala ostro na roznych grach. 

• Like 1