Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Ryszawy napisał(a):

Walka wręcz wygląda fajnie. Można chyba jakiegoś Mnicha Kung-Fu zrobić. Gdzieś mi się wala w kufrze drewniany kij, broń dwuręczna, w sam raz dla takiej postaci.

Tutaj się dziwne (chyba unikalne) bronie znajduje, kij leżał przy drodze, a teraz znalazłem włócznię do znakowania niewolników leżącą na trawniku.

No i można wleźć na drzewo i zrywać jabłka, jak za gówniaka...

• Haha 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, DITMD napisał(a):

To samo u mnie :cool:

mam i ja

i cos ucichli pseudo recenzenci co ch..a pograli a recenzowali

3 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

Siedziba firmy też ma rozmach.

vea9ic5yxkpg12.thumb.jpeg.2078de2f7dfd4dbcf2b9b44f926c8169.jpeg

w pazdzierniku wrocilem z japoni i chce tam wrocic  chyba polącze tym razem   seul i tokyo bo loty do seulu są tańsze

Edytowane przez AlienT
Opublikowano (edytowane)

Ja jakoś zdobyłem mapę (albo książkę, nie pamiętam) a potem artefakt, który odsłaniał jaskinie na mapie. Jeden problem, gra nie bardzo pokazuje gdzie już byłeś, a gdzie jeszcze nie. Są niby te kropki oznaczające lokacje, i niby jak to białe kółko jest bez czarnej kropki to tam już nie masz czego szukać, ale nie mam pojęcia czy to prawda bo byłem w zamku Icemoor, pokonałem bossa, znalazłem skarb, a dalej mam tam czarną kropkę.

Urządzacie ten swój domek? Bo widzę, że ludziska tam jakieś apartamenty LUX robią.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano (edytowane)

Nie mam domu, co do tej kropki to gdzieś czytałem o tym, że w ten sposób pokazuje gdzie byliśmy i czy wyczyścili mi z lokacji, ponoć też nie działa na każdą jaskinię, nie wiem czy to bug czy jak oni to liczą.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Pany, tak kombinowałem ze sterami i bibliotekami DLLS, że mi MSI After i Riva się wysypały, tak, że gra wieszała się i opcje monitoringu poznikały :Crash:

Jutro znów zabawa z ręcznym przywracaniem ustawień bo nie chcę wrzucać oryginalnych, gdyż nie wiem gdzie jest problem.

Co do gry, to jest MEGA wciągająca i często zatrzymuje się, aby popatrzeć na różne sytuacje :bujawka: :gordon::pijaki:

• Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano

Ja jestem w 7, ale robiłem na pewno z dwie zagadki  wcześniej , w 4 chyba. Pokonałem bossa z jakiejś wieży na północy i tam akurat mnie też przeniosło na górę i pod rząd zrobiłem chyba z 4 te otchłanie. Tak btw to możesz się przeniesc z poziomu mapy na górę do jakieś portalu  dalej robić kolejne puzzle , one są z sobą połączone teleportami

Opublikowano
3 godziny temu, Ryszawy napisał(a):

Ja jakoś zdobyłem mapę (albo książkę, nie pamiętam) a potem artefakt, który odsłaniał jaskinie na mapie. Jeden problem, gra nie bardzo pokazuje gdzie już byłeś, a gdzie jeszcze nie. Są niby te kropki oznaczające lokacje, i niby jak to białe kółko jest bez czarnej kropki to tam już nie masz czego szukać, ale nie mam pojęcia czy to prawda bo byłem w zamku Icemoor, pokonałem bossa, znalazłem skarb, a dalej mam tam czarną kropkę.

Urządzacie ten swój domek? Bo widzę, że ludziska tam jakieś apartamenty LUX robią.

Te kropki chyba dzialaja, a przynajmniej u mnie wyglada jak trzeba. Niektore lokacje maja ukryta zawartosc, moze przeoczyles cos.

Opublikowano
Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Ten las dziś to mi rozsadził głowę! Ilość ruchomych obiektów, efektów cząsteczkowych dookoła. Nawet mech na drzewach się rusza od wiatru. Absolutny kosmos!

Kosmicznie to wygląda 🤩👍

• Upvote 1
Opublikowano

No w końcu w piątym coś się dzieje. W końcu gra zmusza mnie do zrobienia czegoś z ekwipunkiem, nauczenia się jakichś umiejętności czy coś. Do tej pory było easy i tłukłem wszystkich i dwoma guzikami. xd

Teraz, j4z napisał(a):

No w końcu w piątym coś się dzieje. W końcu gra zmusza mnie do zrobienia czegoś z ekwipunkiem, nauczenia się jakichś umiejętności czy coś. Do tej pory było easy i tłukłem wszystkich dwoma guzikami. xd

Opublikowano

Ruszyłem trochę dalej na północ w 5 akcie. Artystycznie to jest takie arcydzieło wizualne, że człowiek za głowę się chwilami łapie. Jadę sobie spokojnie i nagle taki widok się wyłania... Dla takich gier i momentów zostaje się właśnie graczem!

Crimson Desert 05.04.2026 17_59_31.png

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, j4z napisał(a):

No w końcu w piątym coś się dzieje. W końcu gra zmusza mnie do zrobienia czegoś z ekwipunkiem, nauczenia się jakichś umiejętności czy coś. Do tej pory było easy i tłukłem wszystkich i dwoma guzikami. xd

W 6 i 7 to się naprawdę coś dzieje;)

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
8 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ruszyłem trochę dalej na północ w 5 akcie. Artystycznie to jest takie arcydzieło wizualne, że człowiek za głowę się chwilami łapie. Jadę sobie spokojnie i nagle taki widok się wyłania... Dla takich gier i momentów zostaje się właśnie graczem!

Crimson Desert 05.04.2026 17_59_31.png

uuu kolego a co to za pikseloza!!!
image.png.d8202abf455895d0279a9884775bd425.png

Opublikowano

Czasem mam tak, że nie chce mi się odpalać gry- nie chodzi o to, że mam już dosyć. Tylko jak odpalę, to nie mogę przestać... gra pochłania, staram się odhaczyć każdy quest, dziś porobiłem kilka zadań, skończyłem zadanie z Wiedźmą, i chyba czas wybrać się do Demeniss, najwyżej wrócę za jakiś czas dokończyć zadania. 
Gierka jest mega wypas, cały czas jestem pełen podziwu, że tak mnie wciągnęło, gra tworzy jedną z lepszych przygód mimo, że niektórzy zamarzyli sobie fabuły rodem z Cyberpunka czy Wiedźmina, to na prawdę gierka broni się tym co ma. Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia, nie każdy musi się z każdym zgadzać.:magik:

Przygodo trwaj. Wio mój koniku, dalej przed siebie za przygodą :gordon: do Demeniss.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Czasem mam tak, że nie chce mi się odpalać gry- nie chodzi o to, że mam już dosyć. Tylko jak odpalę, to nie mogę przestać... gra pochłania, staram się odhaczyć każdy quest, dziś porobiłem kilka zadań, skończyłem zadanie z Wiedźmą, i chyba czas wybrać się do Demeniss, najwyżej wrócę za jakiś czas dokończyć zadania. 
Gierka jest mega wypas, cały czas jestem pełen podziwu, że tak mnie wciągnęło, gra tworzy jedną z lepszych przygód mimo, że niektórzy zamarzyli sobie fabuły rodem z Cyberpunka czy Wiedźmina, to na prawdę gierka broni się tym co ma. Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia, nie każdy musi się z każdym zgadzać.:magik:

Przygodo trwaj. Wio mój koniku, dalej przed siebie za przygodą :gordon: do Demeniss.

podzielam entuzjazm

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Dobrze tu się widzę ludzie powkręcali! XD

Ostatnio taki vibe to był chyba przy Harry Poterze gdzie rozczkami czarowaliśmy. 😅

40-letnie chłopy! 👌

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

To ja dla odmiany napiszę, że po 63h mam tej gry totalnie dość. Wszystko co dobre, to już zobaczyłem i doświadczyłem, dla fabuły to oczywiste, że grał nie będę. Naprawdę podziwiam was, że chce się wam robić te durne questy poboczne.:hmm: Gdybym po tych 64h miał wystawiać ocenę to dałbym solidne 6,5/10.

• Upvote 1
Opublikowano
22 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Dobrze tu się widzę ludzie powkręcali! XD

Ostatnio taki vibe to był chyba przy Harry Poterze gdzie rozczkami czarowaliśmy. 😅

40-letnie chłopy! 👌

moj znajomek 50 lat ciągle gada o grach i od 2 tygodni ciągle dyskutujemy na temat krymzona i dziś zgodnie po pleckach się klepaliśmy, że nawet w wieku 50, 60, 70 dalej będziemy grać w gierki <3 

dla mnie ta gra to mesjasz, nie widziałem nawet jednego trailer czy innych zajawek, kupiłem w ciemno, gra wciągnęła na takim samym poziomie co wiedźmak 10 lat temu, 

pozdrawiam graczy 

• Upvote 2
Opublikowano
10 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

To ja dla odmiany napiszę, że po 63h mam tej gry totalnie dość. Wszystko co dobre, to już zobaczyłem i doświadczyłem, dla fabuły to oczywiste, że grał nie będę. Naprawdę podziwiam was, że chce się wam robić te durne questy poboczne.:hmm: Gdybym po tych 64h miał wystawiać ocenę to dałbym solidne 6,5/10.

Dlatego ja czekam aż dostatecznie dużo ludzi ogra grę i się wypowie. Lubię otwarte światy, może przez ten czas twórcy przychylą się do opinii graczy i naprawią interfejs i przeszkadzające pierdółki i będzie można zagrać w kompletną grę. Długość mi nie przeszkadza, lubię gry na 100+ godzin.