Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

wiem, że jest google, poradniki itd, ale ciekaw jestem co wy robicie z tymi robakami, insektami itd, bo u mnie to tylko zawalają ekwipunek :/ 

Ostatnio zjadłem pająka :')

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

A to gry typu W3, FAr Cry, AC, Elden Ring, Skyrim, Oblivion, KCD i KCD 2,  HzD, itp to sie nie licza jako gry open world na wiele godzin rozrywki? ?? :hihot: Czy teraz to CD jest pierwszy wielogodzinny? W DS2 mam 60h a jaestem w 8 rozdzialem z 16... hmmm...

PS. Ciekawe ilu z Was wykreci 100h w tym tytule zanim odpadnie z wypalenia... Wiec gry na 400h to nie wiem czy sens maja...

Oczywiscie ze duzo gier sie liczy do open worlda na wiele godzin. jednak to zalezy od gustu, ja np. lubie mmo ze wzgledu na rozwoj postaci, budowanie gearu crafting zbieranie itp ale na takie granie online nie mam czasu, tam trzeba naparzać żeby jakoś trzymać poziom. 
A tu sam sobie moge narzucić tempo. KCD bardzo fajna gra ale dla mnie typowo pod fabułe, gameplay walka szczegolnie w 1 to mocno ocieżała jest.

Far cry (poza 3 ofc ) czy AC no nie, nudzi sie po chwili ^^ nie mógłbym w to chyba 50h nabić 

Edytowane przez burn
Opublikowano
Godzinę temu, DITMD napisał(a):

65h i cały czas biegam po pierwszym obszarze, świetnie się bawię, zero znużenia. Myślę, że spokojnie dobiję do 100 godzin, co u mnie jest rzadkością.

3321460-20260402235926-1.png

Pierwsza fota gdzie ta gra wyglada next gen. 

4 minuty temu, burn napisał(a):

Oczywiscie ze duzo gier sie liczy do open worlda na wiele godzin. jednak to zalezy od gustu, ja np. lubie mmo ze wzgledu na rozwoj postaci, budowanie gearu crafting zbieranie itp ale na takie granie online nie mam czasu, tam trzeba naparzać żeby jakoś trzymać poziom. 
A tu sam sobie moge narzucić tempo. KCD bardzo fajna gra ale dla mnie typowo pod fabułe, gameplay walka szczegolnie w 1 to mocno ocieżała jest.

Far cry (poza 3 ofc ) czy AC no nie, nudzi sie po chwili ^^ nie mógłbym w to chyba 50h nabić 

Oczywiście, że każdy ma swój gust ale ta gra nie jest jakimś pierwowzorem dlugiego grania i że tylko w to trzeba iść ala MMO. Niektórzy lubią gry długie i z fabułą... 

• Like 1
Opublikowano

co mi krwi te małe ludki psują to się w głowie nie mieści, 

image.png.fe51f2d60e4c16a3ccd9e0558265d81d.png

Godzinę temu, DITMD napisał(a):

65h i cały czas biegam po pierwszym obszarze, świetnie się bawię, zero znużenia. Myślę, że spokojnie dobiję do 100 godzin, co u mnie jest rzadkością.

3321460-20260402235926-1.png

mam zupełnie tak jak Ty, pierwsza gra od czasów wiedzmina trzeciego, w którą wsiąkłem totalnie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Ile macie kul wskrzeszających?

23, ostatnio dwie kulki zjadłem na bossie- po 73 godzinach pierwszy raz je użyłem. Plus jedna złota kulka- przywraca 100% zdrowia- jej nie używam, zostawiam na czarną godzinę. Do tego warto wiedzieć, że te kulki można samemu tworzyć, jest na to przepis.

Ubiłem bossa pająka, easy. 

obraz.thumb.png.b0a086c26dfe3397a7469f487a47ac7b.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
16 minut temu, samsung70 napisał(a):

co mi krwi te małe ludki psują to się w głowie nie mieści, 

Jeśli to są te dzieciaki z lasu to jest na to sposób...

Spoiler

...poszukaj w okolicy spacerującego Drzewca, niedaleko na skale powinny pojawić się dzieciaki, które dadzą Ci questa, dzięki któremu w lesie będziesz miał spokój i będziesz miał otwarte wejście do wioski dzieciaków.

Opublikowano
9 minut temu, Reddzik napisał(a):

23, ostatnio dwie kulki zjadłem na bossie- po 73 godzinach pierwszy raz je użyłem. Plus jedna złota kulka- przywraca 100% zdrowia- jej nie używam, zostawiam na czarną godzinę. Do tego warto wiedzieć, że te kulki można samemu tworzyć, jest na to przepis.

Ubiłem bossa pająka, easy. 

To gra się sama przejdzie;)

Opublikowano (edytowane)

Ja się o to nie martwię, póki co jeden boss sprawił, że użyłem dwie kulki na nim, ale wpierw biłem się z nim kilka razy by go poznać, wiedziałem, że zaraz padnie, by nie zaczynać od nowa to raz a po chwili po moim błędzie drugi raz użyłem. Ogólnie żaden boss nie sprawił mi problemów, bym miał używać kulek. 
Lepiej powiedz @ODIN85 ile miałeś użytych artefaktów do rozwinięcia postaci, ja mam póki co 49, w tym 6 pkt w wytrzymałość i 5 pkt w zdrowie. Reszta w skille.

edit
Dodatkowo ulepszenie pancerza i broni, ja mam póki co 19 ataku na broni jednoręcznej- 4 poziom, a na dwuręcznej mam 5 poziom- nie pamiętam jaki atak, pewnie z 26-27.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Kulki są tanie, jak się ma recepturę, te czarne oczywiście, ziółka rosną na każdym trawniku.

Ja tam robactwo puszczam wolno, po tym jak doda się wpis do encyklopedii. Chyba przydają się do wytwarzania barwników, bo oczywiście to Crimson Desert więc nie ma tu zwyczajnie kilku kolorów, tylko jakiś cholerny wzornik Pantone z milionem odcieni różu i dwoma milionami odcieni żółci.

A wy na którym rozdziale gry, że dalej siedzicie w pierwszej lokacji?

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano

Ja jestem na 4 ale słyszałem, że warto właśnie dojść do 5 zanim się w pełni nie zacznie eksploracji. Też póki co nie wybieram się poza Hernand, jak chyba 80% graczy :E starałem się nie oglądać żadnych filmów żeby inne krainy były jakąś niespodzianką.

• Upvote 1
Opublikowano

takie pytanie do Was grajki, skoro wszyscy latają nawet do 50h po Hernand, to z jakim pancerzem latacie? Ja do tej pory śmigam z tym, ktory można kupić w tym miasteczku głównym, ale czuję, że przydałoby się coś nowego... a nie wiem skąd wziąć, nie chcę oglądać instrukcji YT, ale delikatna sugestia w ktorym kierunku się udać to co innego :) jestem na etapie 4. rozdziału, gdzie brałem udział w turnieju strzeleckim zamiast Yanna jeśli dobrze pamiętam. 

Opublikowano (edytowane)

Ja znalazłem pelerynę tego gostka z pola trzcin, z talerzem na ryju, do tego wiklinową tarczę i rękawice. Nie mam butów z zestawu, rękawice też chyba nie są z kompletu, ale nie jestem pewien bo są trzcinowe i to chyba unikat,, a zbroję musiałem wygooglować (ale to zmienia tylko wizualia, bo i tak miałem jakąś na czwartym poziomie).

Teraz mam pół kompletu od gostka z zamku, tego z rogami jelenia. Po walkach z bossami, części ich ekwipunku można znaleźć w pobliżu miejsca starcia, resztę trochę dalej, ale powiedzmy, że w okolicy, przynajmniej po tych przypominających ludzi.

Z unikalnymi broniami u mnie krucho, bo mam tylko unikalny mieczyk, reszta unikatów to bronie, których używać nie mogę.

Ale w CD, na początku nie ma znaczenia w jakiej zbroi popylasz, bo i tak jest soft-lock na 4 poziomie ulepszania (nie można już ulepszyć za darmochę drugim takim samym sprzętem do poziomu piątego).

No i jeszcze jest ten unikalny zestaw za "zasługi dla ludności" 

A i jeszcze jedno, jak będziesz grzeczny i hojny, uzyskasz maksymalny poziom zaufania u sprzedawców to będą mieli specjalne rzeczy w ofercie.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
4 godziny temu, Ryszawy napisał(a):

to Crimson Desert więc nie ma tu zwyczajnie kilku kolorów, tylko jakiś cholerny wzornik Pantone z milionem odcieni różu i dwoma milionami odcieni żółci.

Jest tego dużo więcej i później w obozie wszystko sobie już zmieniasz. Ja tam lubię takie bajery. ;)

Crimson Desert 03.04.2026 21_22_05.png

Opublikowano

Kamil, to nie był zarzut ;) Tylko wiesz, od dzisiaj będzie tak: Ale jak to? Tylko 12 kolorów do wyboru? W Crimson Desert były tysiące..., 3 gatunki motyli? W Crimson Desert było ich sto..., Nie ma kotów? To gra ssie, w Crimson Desert....

Opublikowano (edytowane)

Wraz z nowym patchem poprawiła sie wydajność. Biegam jeszcze po Hernandzie, ale na 5090 "swobodnie" można grać bez FGx2 bo teraz 4K max+dlss Q+RR jest ~65-70fps (1% low bardzo rzadko spada poniżej 60), a po włączeniu FGx2 trzyma praktycznie cały czas max odświeżanie, które ustawiłem na 117fps.

Wydajność wzrosła kilka procent na pewno.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1