Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DITMD napisał(a):

Te dialogi pomogły mi szybko rozstać się z grą, bo co mi po ich jakości, skoro immersja pięknego, interaktywnego otwartego świata schodziła na dalszy plan, gdy odpalałem jakąś misję z wątku głównego, cofając się do czasów GTA3.

No i spoko, widocznie dialogi nie są dla Ciebie. Co to jednak zmienia w kontekście płytkich dialogów w Crimsonie? Jak zwykle bagatelizujesz dość wyraźne ułomności jakiegoś elementu, bo Tobie to nie przeszkadza. Może natomiast mocno przeszkadzać komuś innemu, a nie rozmawiamy sobie tutaj we dwie osoby. 

• Like 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dla niektórych dialogi w Wiedźminie 3 są płytkie, a sama gra jest słaba, każdego nie zadowolisz. Crimson to nie rpg, żebym przykładał jakąś wagę do jego dialogów. Kupiłem tę grę ze względu na walkę i eksplorację, i to dostałem. Jakbym miał tak ślęczeć nad grą i rozbijać ją na poszczególne elementy, zastanawiając się, co mogłoby być lepiej zrobione, to żadna gra by tego nie przetrwała.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Keller napisał(a):

O co chodzi z hypem na tą grę? To jest tylko na sieć i ma masę zadań pobocznych które wydłużają rozgrywkę?

Nikt tego nie potrafi racjonalnie wytłumaczyć. Ja myślę, że ma to coś wspólnego z tym ekranem ładowania na początku gry, specjalnie tak długo trwa, te latające sześciany robią ci coś dziwnego z mózgiem (to pewnie wynik jakiś tajnych Koreańskich badań) i jak już gra się załaduje to dość niespodziewanie zaczyna ci się zajebiście podobać. Na niektórych działa to mocnej, patrz Kamil, niektórzy, jak Vulc czy ja, usiłują z tym jeszcze walczyć, ale wiemy, że właściwie jesteśmy bez szans. Just Obey i zostań wyznawcą Mesjasza Gamingu.

;)

Edytowane przez Ryszawy
  • Haha 4
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Nie każda gra musi robić to samo. Crimson Desert może nie jest kamieniem milowym, ale stworzył open world na miarę dzisiejszych czasów. Jasne, ten świat dało się zagospodarować lepiej i pewne elementy można było dopracować mocniej, ale skala immersji jest tu tak duża, że te braki po prostu nie przeszkadzają świetnie się bawić.

Ode mnie 8,5/10. 

BTW: ta gra uderzyła u mnie w bardzo sentymentalną nutę. Poczułem coś w stylu: „właśnie o takim wielkim świecie marzyłem, kiedy byłem dzieciakiem”. Nie jest idealnie i nigdy w żadnej grze nie było. Z takim właśnie podejściem mam ogromny fun.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

Mam pytanie. Czy kręcenie prawym drążkiem, np. przy zwijaniu żyłki  podczas wędkowania czy uginanie drzew po chwyceniu Aksjomatem działa Wam tylko, gdy pad jest podłączony kablem do kompa?

Ponawiam pytanie. Gram na padzie DS5.

Opublikowano
29 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ten miecz jednoręczny mega mi siadł z dwoma umiejętnościami. Raz czarne kruki wylatują przy uderzeniu a raz fala uderzeniowa. ;)

image.thumb.png.9e754e055147e2c9a5e2543000ebe039.png

Gdzie go zdobyć 

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie z tym ala krukiem jak walczysz w głównym wątku. Tyle, że on ma tą zdolność z krukami a tą drugą falę uderzeniową wyjąłem z innego i włożyłem w ten u wiedźmy.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

A..., przypomniało mi się o jeszcze jednej wkurzającej mechanice.

Bo wiecie, postanowiłem zostać Januszem farmienia, ogólnie Januszfarmix. Więc w czasie potyczek, staram się nawalać kontrą używając tarczy i patrzę jak te miecze, tarcze i muszkiety (bo trafiłem na jakiś Łowców Wilków ostatnio) wylatują w powietrze i lądują na glebie gotowe do zebrania. Oczami wyobraźni widzę te stosy srebrnych monet, które wpadną do sakiewki...

Jasne..., w ferworze walki zapominam o tym pasku pokazującym procent odbijanie, nagle wszyscy zaczynają uciekać, gra włącza cutscenkę i pojawia się napis: "Łupy zostały przeniesione do schowka w obozowisku".
No, super. Lecę ci ja do tego obozowiska, zaglądam do skrzyni a tam: "Jakie łupy stary wariacie? Zardzewiała włócznia i dwie marchewki".

Przez takie zagrywki to mi ten Januszfarmix padnie po tygodniu. Dobrze, że z dwa muszkiety jakimś cudem zdążyłem podnieść...

Opublikowano
11 minut temu, Ryszawy napisał(a):

A..., przypomniało mi się o jeszcze jednej wkurzającej mechanice.

Bo wiecie, postanowiłem zostać Januszem farmienia, ogólnie Januszfarmix. Więc w czasie potyczek, staram się nawalać kontrą używając tarczy i patrzę jak te miecze, tarcze i muszkiety (bo trafiłem na jakiś Łowców Wilków ostatnio) wylatują w powietrze i lądują na glebie gotowe do zebrania. Oczami wyobraźni widzę te stosy srebrnych monet, które wpadną do sakiewki...

Jasne..., w ferworze walki zapominam o tym pasku pokazującym procent odbijanie, nagle wszyscy zaczynają uciekać, gra włącza cutscenkę i pojawia się napis: "Łupy zostały przeniesione do schowka w obozowisku".
No, super. Lecę ci ja do tego obozowiska, zaglądam do skrzyni a tam: "Jakie łupy stary wariacie? Zardzewiała włócznia i dwie marchewki".

Przez takie zagrywki to mi ten Januszfarmix padnie po tygodniu. Dobrze, że z dwa muszkiety jakimś cudem zdążyłem podnieść...

Lepiej zapolować na sztabki złota. 

Zakładał ktoś konto w banku? Idzie tam zarobić na tych inwestycjach jakichś czy co tam jest? 

Opublikowano (edytowane)

1k srebra czyli dwie sztabki? To lepiej zapolować na szlachtę chyba. 

Piękną przyczajkę zrobiłem, jak kradłem swoją pierwszą sztabkę w "willi". 😎

Edytowane przez j4z
Opublikowano
45 minut temu, j4z napisał(a):

Lepiej zapolować na sztabki złota. 

Zakładał ktoś konto w banku? Idzie tam zarobić na tych inwestycjach jakichś czy co tam jest? 

Za zdeponowanie jednej sztabki złota dostałem 375 srebrnych monet. 

• Thanks 1