Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem uczciwym biznesmenem, nie okradam szlachty ;)

Jedynie żałuję, że zlikwidowałem ten obóz z czerwonym dymem, bo tam ze staszków wylatywały maski gazowe, w jakiejś kuriozalnej cenie, chyba ze 35 sztuk srebra (nawet sprzęt ze "skarbów", nie jest chyba tyle wart.

• Upvote 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Fabuły patchem nie dodadzą :E jeśli to jest dla ciebie deal braker, to próżne czekanie. Polecam jednak spróbować, ten świat autentycznie zachęca żeby zajrzeć w każdy kąt. Dla mnie mimo tych braków to solidne 8,5/10 w pełnej skali, póki co.

Opublikowano (edytowane)

Ostatnie dwa dni spędzam praktycznie w obozowisku. Mam 25 chlopa co mogę na misje wysyłać. Ciągnę wątek w tym obozie aby odblokować tego malarza do stroi. W szoku jestem jak te wątki frakcji są połączone aby kolejne robić. Dwa dni siedzie i rozbudowuje obóz. XD

Tranan ten od sprzętu w obozie jak na 100% mam lojalność to dal mi wypasiona wędkę za 30 srebrników. ;)

Godzinę temu, Slayer napisał(a):

gra wygląda spoko ale kurde 300zł, no trochę drogo.

Na Plati masz za 30€ sam na premierę od nich wziąłem gifta na steam. 

Crimson Desert 06.04.2026 21_45_56.png

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
1 godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Cierpię okrutnie, że nie udało się chłopakom zbudować fabuły, bo korci.
Graficznie IMO smakowita.

Zrobienie dobrej fabuły to nie taka prosta sprawa do tego trzeba dobrych pisarzy a ile jest takich gier (raczej garstka) 🤔? Wiedźmin 3 pokazał że można i się da przy takiej skali ale już taki Skyrim miał też z tym problemy 😉

Opublikowano
10 godzin temu, TmK napisał(a):

Fabuły patchem nie dodadzą :E jeśli to jest dla ciebie deal braker, to próżne czekanie. Polecam jednak spróbować, ten świat autentycznie zachęca żeby zajrzeć w każdy kąt. Dla mnie mimo tych braków to solidne 8,5/10 w pełnej skali, póki co.

A w The Legend of Zelda: Breath of the Wild jaka jest fabuła? Serio pytam bo już nawet nie pamiętam 

Opublikowano (edytowane)

Gry nie przeszedłem, mowa o Zeldzie BotW czy TotK, ale w BotW mamy odbić Zeldę z rąk wroga, który osiadł się w zamku, po drodze ubijając bossów w poszczególnych regionach, którzy mają nam pomóc w pokonaniu bossa(przejmujemy ich moce). Tak na prawdę nie ma fabuły, spotykamy jakiś npców i pomagamy robiąc zadania, do tego tylko kilka dialogów ma dubbing reszta jest niema. Według mnie fabuła jest jeszcze słabsza od tego co tu widzimy w Crimsonie ale to też nie ma co się dziwić, Zelda to gierka na małego Switcha. Zelda TotK to początek końca poprzedniej gierki, zwiedzamy podziemia zamku dowiadujemy się historii cywilizacji, czy jakoś tak i tam dochodzi do przebudzenia kolejnego złego.... potem tracimy kontakt z Zeldą i początek gry to poszukiwanie Zeldy, zaczyna się taki samouczek, trzeba ogarnąć 3 dungeony by odblokować moce naszej "nowej ręki", TotK bazuje na mapie z BotW z nowymi dungeonami i światem w chmurach- czy to nie to samo co w Crimsonie? :E  W TotK też mamy manipulacje przedmiotami, dodatkowo budujemy łaziki, latawce-samoloty, czy inne potrzebne przedmioty, które mają nam pomóc w dostaniu się w różne zakamarki świata.

To tyle co kojarzę. 

Edytowane przez Reddzik
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Będąc szczerym fabularnie Zelda nie porywa i to delikatnie mówiąc. Tam jakoś nikomu to nie przeszkadzało. 🤷

Tutaj sam poziom dialogów, animacji/gestykulacji pod czas tych rozmów. To jest zupełnie inny poziom. Ludzie się czepili tej fabuły bo niczego innego już chyba nie mogli. 
Już nie wspomnę o Solusach gdzie trzeba się przebijać przez tonę opisów aby cokolwiek się dowiedzieć na temat historii. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

Będąc szczerym fabularnie Zelda nie porywa i to delikatnie mówiąc. Tam jakoś nikomu to nie przeszkadzało. 🤷

Tutaj sam poziom dialogów, animacji/gestykulacji pod czas tych rozmów. To jest zupełnie inny poziom. Ludzie się czepili tej fabuły bo niczego innego już chyba nie mogli. 

To przez to że to miał być wg niektórych  koreański wiedźmin :E a wiadomo że tam była fabuła top. 100 h na liczniku, już górna kraina prawie cała odkryta , rozbudowuje drugie miasto w Pauline, 7 rozdział 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, JeanPepin napisał(a):

To przez to że to miał być wg niektórych  koreański wiedźmin :E a wiadomo że tam była fabuła top. 100 h na liczniku, już górna kraina prawie cała odkryta , rozbudowuje drugie miasto w Pauline, 7 rozdział 

Bo miał być

ale fabuła ich przerosła w takiej skali, a sama jej koncepcja zmieniała się dosyć mocno 

Edytowane przez azgan
Opublikowano
10 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Już nie wspomnę o Solusach gdzie trzeba się przebijać przez tonę opisów aby cokolwiek się dowiedzieć na temat historii. 

No widzisz, bo problem nie jest w tym, że fabuły nie ma, tylko że jest jej od groma, ale podana w tragiczny sposób. Tutaj odin ostrzegał przed rozdziałem 9. I potwierdzam, jakie tam się absurdy odpierdzielają... ZERO logiki. Zadajesz sobie pytanie ''po co ja to robię, jaki to ma sens'' Co to ma wspólnego z tym co robiłem w 8,7 rozdziale. MASAKRA.

W solsach fabuła jest minimalna, szczątkowa, nie sposób porównywać jej do tego kloca w crismon desert. 

Opublikowano
24 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Tutaj sam poziom dialogów, animacji/gestykulacji pod czas tych rozmów. To jest zupełnie inny poziom. 

Chyba w różne gry gramy. Co tutaj jest na INNYM  POZIOMIE?:hmm:

Takie horizon forbiden west zjada na śniadanie tego crismona pod względem mimiki, animacji w rozmowach, a przypominam, że tam były jeszcze wybory dialogowe, co znacznie utrudnia dobre wykonanie tego elementu.

rdr2, cp277...

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Może ja nie mam "problemu" z grą, bo o grze mało co wiedziałem przed premierą, nawet nie byłem pewny jej zakupu, bo nie miałem hype, w ogóle miałem ją olać. Czytałem na forum czy w necie, że gra ma tyle mechanik, że może to być tez minusem, bo za dużo to nie zdrowo, do tego wiele niewiadomych, że nie wiemy czego się spodziewać. 
Gdyby mnie koledzy nie namawiali, to pewnie bym nie kupił na dzień przed premierą, kto wie czy bym kupił po premierze, bo gierka jest wypas, może się podobać ale jak widać ma też swoich krytyków, a nawet takich co oczekiwali fabuły rodem
z książkowego Wiedźmina (czyt Geralta z Rivii). A to jest tylko "duża" Zelda z masą aktywności czy to dobrych czy złych, według mnie gierka jest lepsza niż DA Inkwizycja, gdzie gra dla mnie była tzw "single mmo", do tego te durne wymagane punkty do odblokowania kolejnych zadań, co wiązało się sztucznym grindem( pomógł mod), tutaj tak nie nudzi jak w Inkwizycji, czy w AC Valhalla, gdzie tego jest w cholerę napchane i to jeszcze w dużo gorszy sposób jak tutaj, do Valhalli podchodziłem kilka razy i do dziś nie skończyłem ale to typowe Ubi. 

Ponownie siedziałem do 1 w nocy nad Crimsonem, jak tylko odpalam gierkę to "zatracam się" w tym świecie, może nie idealnym ale na tyle ciekawym i wartym odkrywania, że kolejne godziny mijają, a ja powolutku odkrywam kolejne części tego świata jak i tej "fabuły". 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
1 godzinę temu, DITMD napisał(a):

Jestem w szóstym rozdziale, i ta fabuła nie jest jakaś super tragiczna, początek był taki z dupy. Mogli to o wiele lepiej ogarnąć.

6 i 7 rozdział to najlepsze co gra ma do zaoferowania. Potem zjazd formy do 12.

Opublikowano
1 godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Ponownie siedziałem do 1 w nocy nad Crimsonem, jak tylko odpalam gierkę to "zatracam się" w tym świecie, może nie idealnym ale na tyle ciekawym i wartym odkrywania, że kolejne godziny mijają, a ja powolutku odkrywam kolejne części tego świata jak i tej "fabuły". 

Ja wczoraj podobnie patrze na zegarek i 1 w nocy a rano do pracy. XD 

Ten tytuł ma coś takiego, że człowiek zwyczajnie przepada w tym świecie. Popołudniu znowu za ten obóz się wezmę. Odblokowałem jakis balon do latania jako wierzchowca ale jeszcze nie używałem. 😅

• Upvote 1