Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie potrzebuję modów, chciałem tylko zobaczyć, o co cały ten szum. Nic ciekawego nie znalazłem. To nie Skyrim i może nawet dobrze, bo spędzałem więcej czasu na Nexusie niż w samej grze.

• Like 1
  • Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem sobie miesiąc przerwy bo miałem zmęcznie materiału po 80h. 8 rozdział obecnie. Na świeżo zdecydowanie lepiej i chce się grać, jest jednak jedno ale po przemyśleniach: eksploracja i świat wybitny ale prowadzenie fabuły to ktoś robił w chatcie GPT 0.1 beta. Im dalej tym mniej się chce ciągnąć jakieś wątki - tym bardziej te poboczne. Potencjał na historię był ogromny, ale zmarnowany. 

Gameplay 9/10, fabuła 1/10. Taki np. AC Shadows udawał, że ma fabułę a w rzeczywistości była papka. Tutaj nie ma papki, bo nie ma z czego nawet tej papki zlepić :E

Nadal jest to moj faworyt do gry roku, co pokazuje jaki mamy poziom obecnych gier. 

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Aktualizacja 1.12.00 - Lista zmian

https://store.steampowered.com/news/app/3321460/view/685257114654870276

No w końcu! :wariat:

• W tej aktualizacji dodano funkcję dekorowania przestrzeni oraz możliwość instalacji przedmiotów na zewnątrz domu, nowe wyposażenie i meble
  • Dodano 58 nowych przedmiotów do instalacji w trybie dekorowania.

Zrzutekranu2026-06-19090005.png.b9d3a6a98a6c04c7a9a6271144e0d15c.png

Edytowane przez PaVLo
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie żebym narzekał, ale PA idzie już w full MMO-Simsy z tymi aktualizacjami. Dywaniki, zwierzątka, kwiatki, jeziorko, bilard.. Jestem w 9 rozdziale, zrobiłem blokadę na Steam i jadę na wersji 1.10.00.

To, że Damiane, granie którą wymuszają, nie mogła odczytywać wspomnień pozostawię bez komentarza, bo trafiłem na kilka takich i teraz już ich nie będę szukał, żeby zobaczyć co tam było... 

Ogólnie pomysł wrzucenia tych dwóch postaci do gry w taki sposób jak to zrobili to debilizm czystej wody, bo teraz co patch to łatają ich umiejętności, żeby byli jak Kliff.

Chociaż dodali możliwość kupienia lodówki, a w mojej już kończy się miejsce, więc jeżeli RenoDX będzie działać, to może się skuszę... 

Edytowane przez Ryszawy
  • Upvote 3
Opublikowano

Racja te patche są "śmieszne". Jak dla mnie to nikomu nie jest potrzebne. Zamiast moc przerobową zostawić na coś poważniejszego, to dodają jakieś małe :kupa:. Skończyłem grę i tyle z tego mesjasza, maksować nie ma sensu, a zabawa w Simsy mnie nie kręci.

Opublikowano (edytowane)

A ludzie twierdzą, że to firma roku bo ciągle aktualizuje grę.... Ciemnogród %-) gamerow jest tak samo wielki jak foliarskich glow od chemitrails I płaskiej ziemi. Nie dziwne ze takie a nie inne gry wychodzą z taką a nie inna fabuła I z takim a nie innym gameplayem. Jest popyt to jest podaż. Ogrywam teraz ME 1 I 2 na Steam deck i jakbym był w innej rzeczywistości. Teraz jest istna deewolucja w grach skoro CD to goty lol 😂 

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano

a ja od maja już nie grałem--- tyle z Mesjasza, a najgłośniej tutaj szczekałem, wybaczcie to był epizod ADHD hooked.. 

może jednak w ten weekend trochę zagram co by sprawdzić w akcji nowegov TV - OLEDa, który miał mnie skłonić by grać więcej, a wyszło tak samo jak z zakupem 5080, która miała też sprawić, że będę grał 20h na dobę. 

pozdrawiam graczy 

Opublikowano

Gierka jest spoko, grało się przyjemnie ale do tzw Mesjasza to jej daleko. Zresztą gra mnie mocno wkurzyła jak zacząłem robić fabułę, od 9 rozdziału coraz gorzej, i moja opinia spadała im bliżej końca gry. Dopóki ganiami po mapie, szlajamy się tu i tam to było przyjemne, "fabuła" to jak mordęga i kara.:E

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Racja te patche są "śmieszne". Jak dla mnie to nikomu nie jest potrzebne. Zamiast moc przerobową zostawić na coś poważniejszego, to dodają jakieś małe :kupa:. Skończyłem grę i tyle z tego mesjasza, maksować nie ma sensu, a zabawa w Simsy mnie nie kręci.

Nie doceniasz Pan Azjatów ;D

• Upvote 1
Opublikowano

Czy oni tam w ogóle śpią? :wariat:

Aktualizacja 1.12.01 - Lista zmian - Hotfix

• Naprawiono problem, w którym w określonych sytuacjach znikały przedmioty zainstalowane na zewnątrz domu.

• Naprawiono problem, w którym postać w niektórych sytuacjach nie mogła wspinać się na ruchome obiekty.

• Naprawiono problem z nieprawidłowym wyświetlaniem oświetlenia na materiałach szklanych.

• Naprawiono problem, w którym fragment terenu przy wejściu do Sanktuarium Wiary unosił się w powietrzu.

• Naprawiono problem, w którym Skunksiak znikał z obozu Szarogrzywych.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wy się bawicie w ten domek tam ? :E Ja jak miałem misje wprowadzającą ten dom, dodałem tam szafke i obraz na scianie i tak sie skończyła tam moja kariera dekoratora wnętrz :E
PS można zrobić basen i usunać drabinke? :E

Edytowane przez JeanPepin
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Wrzucam tam te kamienie co świecą, oraz różne lampki odpustowe i obraz Janusza Nosacza, ale domek głównie trzymam dla skrzyni (1000 szmelców) oraz chłodni kukuryku :wariat: Może z czasem coś tam jeszcze pojawi się przydatnego, aby był szybki dostęp przy kraftingu.

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Domek u mnie właściwie służy do wrzucania tam świecących lampek, jak u PaVLo, i kinetycznych rzeźb, których kilka dostałem za jakieś misje. Mam tam też mechaniczny, świecący tron, który się wylosował w maszynie w cyrku.

Powiesiłem też kilka obrazów, bo w jednej z wież można było ich całkiem sporo zgarnąć. Ale PA co aktualizację zmienia tekstury, które są na tych obrazach, więc staram się do nich nie przywiązywać za bardzo.

Ale najważniejszą jego funkcją są skrzynka na duperele z 1000 slotów, szafa na unikalne zbroje (mam dwie), a tych zdobywa się sporo, plus lodówka (u mnie stoją 3), podobno w nowej aktualizacji można w końcu kupić jej ulepszoną wersję bez polowania na słonie.

Do tego można tam postawić tą wielką kuchnię, na której można ugotować wszystko, i kociołek do wytwarzania mikstur.

Ale widziałem na Reddit, że ludziska to tam pałace i apartamena robią...

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

A właśnie zapomniałem o trofeach za pewne wyzwania w grze i te mechaniczne zabawki ,których mam już kilka oraz jakąś dużą rzeźbę. Widzę, że mogę rozbudować dom, ale to pewnie wrzuci mi w inwentarz wszystkie rzeczy, ale może się pobawię z tym :hmm:

A to z dzisiaj, jakaś masakra z tymi wyzwaniami, praktycznie to może być ostatni jaki przypadkiem wbiłem :heu:

Zrzutekranu2026-06-21135915.png.844bbd7d6fb84ec5588d07cbd998762c.png

Edytowane przez PaVLo
  • Like 2
Opublikowano

Mam prośbę o pomoc - zaciąłem się i po prostu nie rozumiem co gra do mnie mówi %-)

Mam wybrać na mapie twierdzę i wysłać tam kompana z obozu. Czy jakoś tak. No w ogóle nie rozumiem o co kaman, na mapie nic nie widzę, nie widzę opcji "wyślij ziomka" itd. 

Any hints?

Opublikowano
14 minut temu, MJRegul napisał(a):

Mam prośbę o pomoc - zaciąłem się i po prostu nie rozumiem co gra do mnie mówi %-)

Mam wybrać na mapie twierdzę i wysłać tam kompana z obozu. Czy jakoś tak. No w ogóle nie rozumiem o co kaman, na mapie nic nie widzę, nie widzę opcji "wyślij ziomka" itd. 

Any hints?

Klikasz ikonę twierdzy, domu albo innego miejsca na mapie i wybierasz inspect, to przenosi cię do ekranu z misjami. Możesz też zagadać do tego typa w obozie.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, azgan napisał(a):

I jak tam mesjasz bo widzę że temat od premiery cały czas jest wysoko 😁?

Jak dla mnie na razie bardzo ciekawa gra. Misz masz plusów i minusów, 25h pykło na razie, wypowiem się jak dobiję do 50h i mnie nie znudzi.

Największą zagadką dla mnie jest implementacja DLSS, która IMO mocno kuleje.
Aktualnie gram w 1440p ze wszystkim na Cinematic + co tam było jeszcze o oczko wyżej do ustawienia, FSR 3.1 natywny + generowanie klatek AMD x2, które działa IMO dużo lepiej od klatek od NV. Nie mam smużenia, nie mam laga na myszy i mam 120fps+.
Jedyne czego brakuje przy FSR to rekonstrukcji promieni ale z drugiej strony nawet na 5080 nieużywalne bo fps spada na ryj nie do użytku. 

Opublikowano (edytowane)

podziwiam jak ktoś ogląda takie materiały 80 minut o grach. 

zamiast tego mozna obejrzeć mesjasza Horrou czyli Obsession 2026 bo jest na VOD. polecam, dałem ocenę 10/10 na IMDB, to jest mesjasz filmu-horroru! 

Edytowane przez samsung70
  • Upvote 1