Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj odpaliłem po ~2 miesiącach - ściągnąłem 30gb łącznie patchy. Wchodzę po 15min i kolejny patch 30 gb (ten nowy) :E  też przechodzę na tryb offline i koniec. Gra mnie zmęczyła po 100h a jeszcze jestem w 8 rozdziale

• Like 1
  • Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To w sumie się cieszę że grę odpaliłem dopiero w tym tygodniu. Niecałe 3 godzinki grałem, więc załapię się na nowy content.

ALe jeżeli prawda z tym drzewkiem umiejętności to trochę słabo. Ja wydałem może 3 punkty, jeden w staminę i dwa w życie.

Opublikowano (edytowane)

He, he, jeszcze dodadzą z dwa numerki i fabuła w tej grze nabierze sensu. CD 4.0 to będzie to. 

Tak wygląda teraz animacja z początku gry. Porównanie z tą starą, przy której robiłem wtf i pytałem "ale dlaczego?" :)

https://www.reddit.com/r/CrimsonDesert/comments/1vz4s77/patch_19_beginning_cutscene_vs_20/

i trochę innych, też z początku:

https://www.reddit.com/r/CrimsonDesert/comments/1vz6ozx/19_vs_20_new_cutscenes/

Edytowane przez Ryszawy
  • Upvote 2
Opublikowano

Przez rozbudowaną mechanikę, usmażyłem całe mięso jakie do tej pory znalazłem.

Oczywiście żeby pchnąć fabułę do przodu - jest zadanie z gotowaniem. Potrzbuję twarde, surowe mięso na rosół. Gdzie to najszybciej znaleźć ? Rzeźnika w mieście nie ma, chociaż była jakaś babka z przyprawami, więc na rosół mam wszystko poza mięsem.

Zwierzaków w zagrodzie nie da się ubić, tego już próbowałem.

Opublikowano

Mięso w Hernand u tej zielonej rzeźniczki, zobacz czy nie trzeba kupić jej kwiatków, żeby cię tak już na sto procent polubiła ;)

Zwierzaki da się ubić w zagrodzie w obozowisku szarogrzywych. Zależy przez które wejście przejdziesz.

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

długie jesienne wieczory.

Zabraknie Ci jesieni :E   Mimo, że nie planowałem kupować, kupiłem po namowie znajomych i dobrze się bawiłem, da się w to fajnie grać ale można się odbić jak od każdej gry.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, userKAMIL napisał(a):

To jest jakiś fabularny dodatek czy jak? Nie śledziłem tematu.

Nie pomogę. Wiem tylko tyle co pisze na steamie w opisie dodatku- warto zobaczyć i ten trailer, który był dziś na State of Play. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Tak w ogóle ktoś ten tytuł ukończył? Da się go ukończyć? :E Mam wrażenie, że zanim do tej produkcji wrócę, twórcy zdążą wrzucić latające samochody i T-Rexy z laserami. Przynajmniej nie trzeba będzie sobie przypominać fabuły. :hihot:

Opublikowano (edytowane)

Jeśli mowa o fabule to skończyłem w 198 godzin ale jakbym chciał dalej to ogrywać, to myślę, że do grudnia to byście mnie nie widzieli :rotfl: a jeszcze ten dodatek, jak pisze na steamie może być ciekawy, ło panie to nie ma lepszego MMO single player niż Crimson Desert. Może dodadzą multi jak kiedyś były jakieś wspominki? 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

image.png.600cef68ebeb1b959bf4d16d73a6abd8.png

Kyrie Elejson w końcu skończyłem.... Po prawie 90h mogę szczerze powiedzieć, ze gra zasłużyła na solidne 6/10....

To pierwsza gra gdzie ilosc paczy rozwalających mody stała się przytłaczająca. Bez renoDX gar wyglądała na przejaskrawione cudactwo za to z RenoDX noce i dnie wyglądały bardzo dobrze.. Ale ilosc iteracji ze glowa boli przez dodawanie kotków i piesków z każdym paczem... Po co dodać np quick save (ten mod tez niezle w tyle dostał od paczowania). 

PA jest kompletnie anty moderskie i maja gleboko prace moderow gdzieś.... 

Sama gra to po prostu niesamowicie zmarnowany potencjał... Mając taki zespół patchownikow i silnik zrobic cos takiego... Nawalili wszystkiego ale jednocześnie nic ciekawego i interesującego... No jak tak można? Po 60 h FOMO ze cos ominie i za każdym razem albo czegoś brakowało albo po prostu było takie samo jak poprzednio. Ilość miejsc o jakich zapomniałem zeby wrocic to glowa mala... Wiec pytanie na jaka cholere napierdzielic tyle wszystkieigop żeby 2% graczy p[sycho fanow w ogole to zobaczyl????? Zmarnowana kasa i czas. 

Przy 70h zacząłem się nudzić od rutyny.. Typ który wymyślił te holokausty obozów tez nieźle w głowie miał.. 

Każda animacja po wygranej walce z bossem identyczna - czyli ciachasz pasek do konca i cut scenka ze juz p[rawie przegrywasz no ale wygrywasz i tak to wyglądało z każdym jednym bosem.

Sterowanie to najgorszy babol jaki widziałem dotąd w grach... Za każdym razem jak wracałem do tej gry po jerkiejś nawet krótkiej innej to znow trzeba było przypominać sobie jak sie te cholerne rzeczy robiło typu potrójny jump czy tam force palmy sfokusowane, co to ma byc? BLEEEH.

Cieszę się, że to już za mną... Kupiłem to skończyłem i oby mniej takich "mesjaszy" gejmingu 8:E 

20260815105522_1.thumb.jpg.5e0c225229333c97332521272b9518d7.jpg

Na koniec powiem tak:

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1
Opublikowano
49 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Cieszę się, że to już za mną... Kupiłem to skończyłem i oby mniej takich "mesjaszy" gejmingu 

Podziwiam, że chciało Ci się ''męczyć'' 70h. Ja takie gry po 2-3 godzinach wywalam z dysku bo szkoda mi prywatnego czasu.