Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Qrcze, powrót po dwóch tygodniach do Crimsona nieco trudny, bo człowiek zapomina klawiszologii i mechaniki gry :kwasny:

Oczywiście nadal błąd 153 na sterach 596.49, ale tego chyba już nigdy NV się nie pozbędzie :cenzura:

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Kabor napisał(a):

Tak mi wyskakuje na steamie ;-)

image.png

Tłumaczenie z dupy...

"rich game" - a z tym się chyba wszyscy zgodzą.

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

Wrzucam info, nie czytałem, zaraz zamierzam popatrzeć na te wypociny

Tytuł: Dev Update: June-September 2026 Preview
https://crimsondesert.pearlabyss.com/en-US/News/Notice/Detail?_boardNo=95

edit

■ Story Improvements  
We have been carefully reviewing the story-related feedback you have shared with us. To further strengthen the narrative flow of Kliff’s journey and to make it more engaging, we are working to refine and improve the coherence of key scenes. We hope these improvements will offer something new even for those who have already experienced Pywel.  

■ Re-Blockade Update 
Changes are planned for Re-Blockade. A new phase is being developed to make the flow before and after a blockade more natural, along with ways to defend certain strongholds from the threat of invasion. Rewards will also be improved to make the process of liberating strongholds feel more rewarding.

■ New Combat Content 
A new combat-focused content will be added, allowing players to prove their true strength as a Greymane. More details will be shared in the future.  

■ Cross-Save
We are working on a cross-save feature so that you can continue your journey in Pywel across different platforms. By linking your account, you will be able to share save files across platforms and continue your journey on PC, PlayStation, and Xbox.

■ Damiane & Oongka Gameplay Improvements
Damiane and Oongka’s overall gameplay experience will be improved. Various adjustments will be made so that all three playable characters can get a share of the spotlight.

■ Quality of Life Improvements for Non-Combat Content 
We will continue making improvements to non-combat content, such as trading and farming, to address areas that players have found inconvenient.  

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

no cale to PA nie wspiera zbytnio sceny moderskiej, zero dedykowanych narzedzi, updaty kotkow i konikow rozwalaja mody, w kazdej grze gdzie sie moduje quick save to podstawa bo gra nigdy juz tak stabilna nie jest. Gra jest wielka, mozna tyle kombinowac i sie bawic modami ale PA ma to gleboko w... kotkach... Zaraz bedie w to gralo 500 osob lub mniej niz w taki skyrymie czy innym badziewiu do modowania i zabawy... ehhh W takim Cp77 dalej siedzi 20k luda bo zabawa modami daje nowe mozliwosci i chec ogrania jeszcze raz... W skyrimie peak 24h to 30k luda czyli tyle co teraz w crimsonie... a gra wyszla eony lat temu ale mody daje jej zyc dalej... 

image.png.973c78de9e2af71480b2b6b068d6c54f.png

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano

ZA QS od razu dodaję grze +1pkt
Po ostatnim paczku zauważyłem, ze zwiększyli ilość i momenty z AutoSave, więc błąd 153 już nie jest taki katastrofalny, ale nadal wkurza. Sam bardzo często robię ręczne zapisy i jakoś pcham tą eksplorację do przodu, bo bardziej wciąga niż DLC Główny wątek :E

Opublikowano (edytowane)

Nie mam pojęcia co tam w przyszłości czeka CD. Mieli świetny debiut, ale zobaczymy, czy sam wielki świat wystarczy. Skyrim to ewenement, bo silna scena modderska i starożytny silnik podatny na modowanie, Starfield czy Oblivion Reamstared nie przędą zbyt dobrze, szczególnie ten drugi. CP 2077 ma fabułę, zwłaszcza po dodaniu do niego DLC, czego CD nie ma, ale mody to tam raczej sama kosmetyka.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano (edytowane)

No jak PA nie zacznie wspierac sceny modderskiej to gra umrze smiercia naturalna znudzenia. Silnik CD tez widac jest dosc podatny na mody ale nie jak rozkrzaczasz je kazdym paczem i nie robisz narzedzi do modowania. I skyrim i Cp77 maja natywne o ile pamietam. Dla mnie sens posiadania PC to granie i modowanie, bez teog mozna miec konsole. 

Opublikowano (edytowane)

Ja tu nie marudzę, ale Redzi też nie spieszyli się z wydawaniem narzędzi do modowania, szczególnie dla Wiesława i Wiesław nie umarł...

Ale i tak ten autorski silnik PA pozwala na duże ingerencje, przez zwykłe edytowanie zmiennych, więc nie jest tak źle. Ja używam Crimson Weathers i to jest całkiem fajne narzędzie, pozwalające, o dziwo, w sporo rzeczy ingerować w czasie rzeczywistym i zapisywać zmiany.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
2 godziny temu, Ryszawy napisał(a):

Ja tu nie marudzę, ale Redzi też nie spieszyli się z wydawaniem narzędzi do modowania, szczególnie dla Wiesława i Wiesław nie umarł...

Ale i tak ten autorski silnik PA pozwala na duże ingerencje, przez zwykłe edytowanie zmiennych, więc nie jest tak źle. Ja używam Crimson Weathers i to jest całkiem fajne narzędzie, pozwalające, o dziwo, w sporo rzeczy ingerować w czasie rzeczywistym i zapisywać zmiany.

można zrobić sobie burzę stulecia? uwielbiam deszcz i burze w grach , poprawia to moj dobrostan :)

Opublikowano
4 godziny temu, samsung70 napisał(a):

można zrobić sobie burzę stulecia? uwielbiam deszcz i burze w grach , poprawia to moj dobrostan :)

Można edytować chmury, ich wysokość, kształt, kolor, kolor nieba, wielkość i teksturę księżyca, mgłę wolumetryczną, siłę wiatru, częstotliwość grzmotów, w jakim regionie jaka pogoda ma występować i i chyba też przedział czasu, kiedy będzie aktywna. Można sobie też pewnie zrobić deszcz, który leje cały czas.
Nie bawiłem się tym za bardzo, bo właściwie nie ma co poprawiać. Skorygowałem trochę chmury, zdjąłem trochę saturacji z nieba i zacienionych miejsc, zmniejszyłem siłę światełka od słońca i siłę wiatru. Z RenoDX poprawiającym kolor trawy, wschody, zachody i noce oraz drobnymi korektami kolorów w ReShade, jest jak dla mnie idealnie.

Opublikowano (edytowane)

Aktualizowanie tej gry to juz patola jest. To nie multiplayer MMO czy inny badziew żeby ciągle nowe gówienka dodawać, zero wsparcia dla Steam deck czy innych qol ale za to bilardziki do domu którego nikt niże używa. Odpadam co najmniej na rok bo rozwalanie modów to hobby koreanczykom. Daje na te chwile 6/10 w porywach 5/10. Moze jak ludziki spadną do 5000 na dobę to się ogarną. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tak tylko z kronikarskiego obowiązku. 6 milionów sprzedanych kopii w 3 miesiące:

https://www.ign.com/articles/crimson-desert-hits-new-huge-sales-milestone-less-than-3-months-after-launch

Ja już w 9 rozdziale. 8 rozdział kończy się przymusową grą jako Damiane. Nie wiem kto wpadł w PA na pomysł, żeby tych dodatkowych towarzyszy "przymusowo" wpleść w gameplay. To jest tak bezcelowe. Oongoka i Damiane mają takie same misje. Idź gdzieś tam, potem idź w drugie miejsce i zabij bossa. I to wszystko...

Chciałem, żeby trochę epickości wskoczyło, więc podróż do bossa na piechotę, a do przejścia jest 1000 metrów przez Demeniss, w deszczu, przez błoto, na obcasach. Ale epicko się nie dało. Tam tyle luda wyskakuje z krzaków, i zostawiają po sobie tracze warte ponad 5 srebrników, że skończyłem jako rasowy ciułacz, latając z tymi tarczami ze dwa razy do sklepiku. W końcu dwie sztabki złota drogą nie chodzą...

I żeby to jeszcze miało sens, ale nie ... tutaj nie ma...

Damiane gra się fajnie, jest szybka, zwinna, ma unikalne umiejętności, tylko..., że właściwie nie można nią grać, bo nie da rady tak skończyć gry..., bo to historia Kliffa Mcduffa. Co ta za beznadziejne decyzje projektowe? I kto wymyślił to nazwisko?

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano

Po co mody jak twórcy sami dodają "pierdoły" do swojej gry. Mało ci?:E Nie wiem skąd oni mają pomysły na takie dodatki, patche jakiś feedback? Tam przydałoby się coś innego aniżeli jakiś staw z rybkami czy zwiększanie mountów itp. Na szczęście to nie moje zmartwienie, bo grę skończyłem, a przez pryzmat kończenia fabuły zapamiętam ją raczej jako średniak, na tle takiego Goticzka, który ma fabułę, która ma wybory, ma dużo lepszy świat i miejscami dobrą eksplorację z dobrymi nagrodami, to nawet nie ma co się oglądać za tym "Mesjaszem". 

• Upvote 1