Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Szark napisał(a):

A gdzie napisałem że całą? Po co niepotrzebnie się czepiasz? Przecież napisałem że mam zrobioną całą kampanie do tego każdego bandytę jak miałem okazje łapałem i pokonywałem bossów. Co jest z Tobą nie tak? Nie mogę grać jak mi się podoba? Bo już powoli nie rozumiem co niektórych osobników na tym forum. Ukończyłem kampanie, porobiłem to co chciałem i jeszcze czuję jakieś dziwne pasywno-agresywne podjazdy jakbyśmy porównywali sobie siusiaki. To tylko gra panowie.

No tak zes to opisal jakbys wlasnie cala gre zrobil, bossow to moze z 1/10 widziales w fabule. Nikt Ci nie każe grać inaczej niz lubisz, chill. Zjedz snikersa bo nie jestes soba.  :P

2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Nie możesz. Musisz wszystko zrobić. Przeleciałeś grę i tyle:E

I tak mial wiecej h niz, Ty. :P

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak się ulepsza szarogrzywnych?  Chodzi o to by mieli więcej ataku obrony itp. by ich wysyłać na odbicia fortów posterunków. Mam tych gości z 30 i są ciency jak siki komara bo mają po 0 pkt statystyk. Jestem gdzieś 9 rozdziale, a misje szarogrzywnych to obecnie odbudowa pailune, połowa została. Obóz mam na 3 poziomie. 

Opublikowano (edytowane)

Odpalam po dłuższej przerwie i nie działa FG, patrzę mam za mało fpsów, włączam wyłączam FG i zero efektu, wchodzę na forum steama dotyczący CD i czytam, że nie jestem sam, pewnie skopali to wprowadzając MFG. Lipa, pograne, bo bez FG to nie odpalę RR, czuć, że nawet bez RR mam za mało fpsów. :wariat:

Chyba nici z grania...

edit:
Na Reddit to samo... pewnie po którymś patchu coś popsuli, na reddit komuś działało aż do dziś, po dzisiejszym patchu przestało.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
Cytat

- Zidentyfikowano problem, w którym występują spadki FPS podczas korzystania z DLSS Frame Generation na kartach graficznych NVIDIA ze sterownikiem 596.36.

Problem ten można tymczasowo rozwiązać poprzez ustawienie nadpisywania DLSS na “Używaj ustawień 3D aplikacji” w NVIDIA App.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam stare sterowniki 595.97, więc to nie jest wina sterowników. Sprawdziłem to FSR FG działa, daje mi tyle fpsów co dawał FG nvidii. 

@caleb59 dzięki to zadziałało. Może to patch albo jak nie sterownik to może appka? Przecież była aktualizacja do aplikacji nvidii, może to właśnie ona popsuła. Miałem ustawione "recommend".  

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

CIekawe czy bez apki też występuje ten problem. Może jutro sprawdzę bo właśnie tym razem instalowałem sterownik bez apki bo mi nie potrzebna z racji problemów ze Smooth Motion w Tarkovie stąd dalszy sens jej używania zniknął.

--------------------

@Reddzik tak jak sądziłem - u mnie wszystko w porządku, FG działa jak należy bez apki Nvidii. Nic nie musiałem robić.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 2
Opublikowano

Chciałem sprawdzić ten mod RenoDX 
https://www.nexusmods.com/crimsondesert/mods/7?tab=description

... ale za *olerę nie chce działać, a robię tak jak w instrukcji.

- kontrast na 50
- na nowo zbudowane szadery
- `Generic Depth` i `Effect Runtime Sync wyłączyłem i bez zmian

5. After restarting, press 
<HOME> on your keyboard to access the Reshade UI and configure the settings.

Tego nie czaję, co tam jeszcze mam ustawić? bo zabawa z profilami nic nie zmienia

Reno pojawił się w opcjach Reshade, ale żadna opcja nie działa i gra nawet minimalnie się nie zmienia :hmm:
Mogę za to wybierać osobno wtyczki z samego reschade i one od razu zmieniają obraz :hmm:

Opublikowano (edytowane)

Tak, pobrałem go i dodatkowo zainstalowałem jeszcze kilka efektów, mimo, że nie jest to wymagane. Podejrzewam, że to problem z najnowszą aktualizacją, bo ostatni Reno, jest pod łatkę 1.05 :hmm:

A faktycznie jest różnica, ale dopiero wieczorem, a z tego co widziałem na zdjęciach z Nexusa, to różnica ma być cały czas

Tutaj porównanie u mnie
CrimsonDesert_2026_05_13_19_06_52_977.thumb.jpg.f11a3bc6bfac99d314ae44cead21afa4.jpg

CrimsonDesert_2026_05_13_19_06_59_078.thumb.jpg.4730226379928c71b2504f72bbaaa856.jpg

A na Nexus są i takie :hmm:

7-1778129010-1216567095.thumb.webp.854d52443f386d310cbed8ba66a2af2c.webp

7-1778129006-530170597.thumb.webp.f8c28a7f6410d5f370d01991c8d501ad.webp

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Chciałem sprawdzić ten mod RenoDX 
https://www.nexusmods.com/crimsondesert/mods/7?tab=description

... ale za *olerę nie chce działać, a robię tak jak w instrukcji.

- kontrast na 50
- na nowo zbudowane szadery
- `Generic Depth` i `Effect Runtime Sync wyłączyłem i bez zmian

5. After restarting, press 
<HOME> on your keyboard to access the Reshade UI and configure the settings.

Tego nie czaję, co tam jeszcze mam ustawić? bo zabawa z profilami nic nie zmienia

Reno pojawił się w opcjach Reshade, ale żadna opcja nie działa i gra nawet minimalnie się nie zmienia :hmm:
Mogę za to wybierać osobno wtyczki z samego reschade i one od razu zmieniają obraz :hmm:

Patch był, więc RenoDX przestało poprawnie działać, na Discord jest chyba jakaś aktualniejsza wersja (w przypiętych) ale działa połowicznie. Trzeba czekać. Niestety Pearl Abyss grzebie w grafice przy każdej aktualizacji.

Wiecie, że tutaj jest nawet kawałek Mortal Kombat:

I jakby ktoś nie wiedział, można teraz te zbroje, które były zablokowane dla Oongki, nosić.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
W dniu 10.05.2026 o 08:23, PaVLo napisał(a):

Czy maksymalna wielkość plecaka to 240 miejsc? Pytam, bo mam kilka zadań (a odkryte 1/4 mapy), gdzie dostaję dodatkowe miejsca, ale gra informuje, że to max. Bez sensu teraz robić te poboczne, dla zerowego zysku :heu:

max to chyba 500 lub wiecej, ja mialem 500 ostatnio jak grałem :)

Opublikowano (edytowane)

Bez żadnych modów?

Jeśli tak, to albo trzeba iść z fabułą i rozdziałami, a obecnie jestem w połowie siódmego :hmm:
Z tego co wiem, to zwiększa się rozmiar obozowej skrzyni, obecnie mam 440 miejsc, a chyba można go rozszerzyć do 1000, rozbudowując obóz.

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, PaVLo napisał(a):

Bez żadnych modów?

Kolega który kończył grę miał maks 240 bez modów. Zrobił sporo pobocznych, całą otchłań itd itd. Zresztą ja mam chyba 240 albo blisko tego, potem jak się ma 240, to nie dostaje się kolejnych upgrade miejsc, można to łatwo sprawdzić czy w nagrodach za zadania widnieje dodatkowe miejsce.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
7 minut temu, MaxaM napisał(a):

W changelogu patcha była wzmianka o zmianach w HDR

Gram w SDR, ale i pewnie tutaj coś mieszali, tak czy inaczej, na razie niech działa ten RENO.

4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Kolega który kończył grę miał maks 240 bez modów. Zrobił sporo pobocznych, całą otchłań itd itd. Zresztą ja mam chyba 240 albo blisko tego, potem jak się ma 240, to nie dostaje się kolejnych upgrade miejsc, można to łatwo sprawdzić czy w nagrodach za zadania widnieje dodatkowe miejsce.

240, a potem za zadania, gdzie dostajemy zwiększenie ekwipunku, dostajemy torby z jakimś losowym ekwipunkiem, na razie zostawiam je, więc nie wiem co w nich jest :hmm:

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Bez żadnych modów?

Jeśli tak, to albo trzeba iść z fabułą i rozdziałami, a obecnie jestem w połowie siódmego :hmm:
Z tego co wiem, to zwiększa się rozmiar obozowej skrzyni, obecnie mam 440 miejsc, a chyba można go rozszerzyć do 1000, rozbudowując obóz.

u mnie srogo mody poszly, bo to co było w default to żart, ja mam ADHD i wszystko zbieram i mam problem z zarzadzeniaem ekwipunku..

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Może przynajmniej poprawili ten kapelusz piratów co to miał wykrywać skarby. U mnie dziadostwo się zawiesza i nieraz stoję przy skrzyni a on ma gdzieś świecenie tym piórkiem. Jeżeli zdejmę i założę to zaczyna działać.

Tak swoją drogą to przyznam, że tak z 60 procent skarbów w Otchłani ominąłem, nawet nie wiedziałem, że tyle tam tego jest.

Wydobywanie siarki z tych jeziorek to jakiś nieśmieszny żart.

Od zera do bohatera:

strawman-fit-v0-zsh4tbxk101h1.jpg?width=

crimson-league-justice-desert-v0-ub97oub

headless-horseman-v0-ldkzqlv8j41h1.png?w

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ano właśnie mam już z 8 różnych nakryć łącznie z tym kapeluszem do odkrywania różnych rzeczy, czy łamania zabezpieczeń i też coś nie za bardzo chcą działać :hmm:

Na razie nie sprawdzę po tym paczu, bo wróciłem do Henryczka :gordon:

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1