Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś co to Joystick Slider Y i Joystick Raxis Z- i Z+ na przepustnicy Thrustmastera? Takie przypisanie jest w opcjach do pewnych funkcji ale takich "przycisków" chyba nie ma w tej przepustnicy? Wciskałem wszystko co możliwe w Search by input i żaden suwak/przycisk/joystick nie jest tak opisany. 

Opublikowano
2 godziny temu, Asag napisał(a):

Wie ktoś co to Joystick Slider Y i Joystick Raxis Z- i Z+ na przepustnicy Thrustmastera? Takie przypisanie jest w opcjach do pewnych funkcji ale takich "przycisków" chyba nie ma w tej przepustnicy? Wciskałem wszystko co możliwe w Search by input i żaden suwak/przycisk/joystick nie jest tak opisany. 

Możesz wyszukać poprzez wciśnięcie klawisza, który to

Opublikowano

Nie chce mi się szukać w grze, ale masz 3 osie. Przepustnica typowo, to z przodu i kółko z lewej. Stawiam że gra świruje i nie widzi, zobacz czy dobrze ustawienia patrzysz, może masz joya wybranego i wtedy nie znajdzie osi na przepustnicy.

Opublikowano

@galakty

Wybrana jest przepustnica.

Ruch przepustnicy to Oś Z, kółko z lewej w opcjach windows to Tarcza, łopatki to Obrót Z, joystick to Oś X i Y, ale czegoś takiego jak suwak, obrót X i Y nie ma pomimo tego że na tej liście to jest (patrz obrazek zaznaczone na czerwono, co bym nie wcisnął to te słupki się nie ruszają). Reszta to po prostu przyciski od 1 do 14.

W MSFS przepustnica to Joystick Laxis Z, łopatki Joystick Raxis Z, joystick to po propstu Joystick Laxis X i Y w zależności czy pionowo czy poziomo. Ale w bindach też jest ustawione jak już pisałem Raxis Z- i Z+ i Slider Y i za cholerę nie mogę dojść co to jest. Czy to przez to że w windows to widać i symulator myśli że coś takiego istnieje podczas gdy tego tak naprawdę nie ma?

Nie podobają mi się defaultowe bindy dlatego robię swoje od całkowitego zera (nowe czyste profile) i w sumie mogę mieć już na to wywalone tylko cały czas zżera mnie ciekawość skąd to się wzięło. 

throttle.jpg

Opublikowano

Taaaa akurat malowanie na dziobie się buguje, pojawia i znika :E 

Doznałem awarii w karierze, hamulce. Naprawa mega droga, zarabia się 15-20k na locie, a pełen serwis wyszedł 15k gdzieś i tylko podwozie, cała reszta samolotu jest używana i też wymaga naprawy. A nowy samolot 200k, ehe :E 

Opublikowano

Pewnie nikogo to nie interesuje ale i tak się pochwalę. Chyba odkryłem skąd się wzięły te nieistniejące bindy i skąd te 3 paski w opcjach windows które nie mają fizycznego odpowiednika na przepustnicy.

Do tej przepustnicy można podpiąć bezpośrednio pedały Thrustmastera po rj45 i te bindy to po prostu osie pedałów których ja nie mam a które są wykrywane bo pewnie w przepustnicy są jakieś kontrolery odpowiedzialne za połączenie. Ot i cała tajemnica. 

A tak z innej beczki jest jakieś info jak rozmiar rolling cache wpływa na działanie gry? Ustawiłem tak na chybił trafił 64GB i efekt tylko taki że ten katalog w AppData zarezerwował sobie 64GB miejsca i tyle. Sam katalog z grą ma zaledwie 11,8GB.  

• Like 1
Opublikowano

U mnie 64 spisuje się bardzo dobrze więc nie ruszam póki nikt nie pochwali się jakimś odkryciem :)

Godzinę temu, galakty napisał(a):

Po X lotów przy hamowaniu wyskoczyło info o awarii, ale czy jakiś duży wpływ to miało... w sumie nie wiem, ale na Cessna to ciężko zauważyć :E 

Ciekawe, jeszcze nie odpalilem firmy żeby latać własną cessną (już mogę ale chcę zacząć w trochę droższej kat) ale mam nadzieję że to nie będą tylko komunikaty :D

Opublikowano

Chyba i tak musisz kupić tę Cessnę, nie kojarzę żebym miał jakiś inny wybór. 

Jak doznam kolejnej awarii to dam znać czy jest efekt, naprawiłem od razu a wydarzyło się przy kołowaniu więc nie odczułem różnicy.