Kadajo 10 642 Opublikowano Środa o 08:00 Opublikowano Środa o 08:00 Też gdzieś już ten news słyszałem, lepiej aby CDPR nie wpadł na jakieś debilne pomysły bo gracze nie zostawia na nich niteczki suchej. 2
Kaczkofan 347 Opublikowano Czwartek o 08:16 Opublikowano Czwartek o 08:16 Developerom trzeba przypomnieć jedną, prostą zasadę: chcesz robić coś dla wszystkim, możesz się na głupi ryj przewrócić. Tworząc dany produkt, celuj w konkretną grupę odbiorców, a odniesiesz sukces, a już na pewno masz większą szansę na osiągnięcie sukcesu. Proste jak konstrukcja cepa. 1
AndrzejTrg 3 644 Opublikowano Czwartek o 08:23 Opublikowano Czwartek o 08:23 Zatrudniając sweet to celujesz w pewną grupę odbiorców, tylko że ona nigdy a to przenigdy nie będzie wróżyć sukcesu. I kolejni się na tym wykładają a sony to jest liderem. 3 2
Kaczkofan 347 Opublikowano Czwartek o 08:45 Opublikowano Czwartek o 08:45 19 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Zatrudniając sweet to celujesz w pewną grupę odbiorców, tylko że ona nigdy a to przenigdy nie będzie wróżyć sukcesu. I kolejni się na tym wykładają a sony to jest liderem. Problem ze Sweet jest taki, że oni baaardzo sprytnie wplatają pewne elementy w grach, zmieniają znane postaci/wątki etc. i nie każdy wychwyci od razu co i dlaczego śmierdzi. Dziwnym trafem, gry, które celują typowo w społeczność, z której wywodzi się Sweet są giga flopami - stąd też sweetaśni niszczą/modyfikują symbole pop kultury. Ha-tfu. Koniec, naprawdę już się zamykam 2
musichunter1x 1 696 Opublikowano Czwartek o 12:49 Opublikowano Czwartek o 12:49 (edytowane) We Wolverine już liczyli ludzie ile razy był ratowany przez kobietę itp. Mnie natomiast śmieszy, że w scenach wywala drzwi, a innym razem czekasz, aż Ci otworzy swoją mocą... Choć może to z chęci ograniczenia zniszczeń posesji, ale nawet nie użyli tak oczywistego tekstu wtedy. Edytowane Czwartek o 13:06 przez musichunter1x
ODIN85 5 291 Opublikowano Czwartek o 13:01 Opublikowano Czwartek o 13:01 No ale i tak w to nie grasz więc w czym problem?
Stjepan 2 935 Opublikowano Czwartek o 13:06 Opublikowano Czwartek o 13:06 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): No ale i tak w to nie grasz więc w czym problem? On nie gra, ja nie gram i wuj z tego, po co marnować czas na takie gry, właśnie oglądam materiał grifterski o takich jak Ty obrońców korporacji. 3
ODIN85 5 291 Opublikowano Czwartek o 13:14 Opublikowano Czwartek o 13:14 3 osoby w tym temacie w to grały i każdy zadowolony więc?
AndrzejTrg 3 644 Opublikowano Czwartek o 13:15 Opublikowano Czwartek o 13:15 6 minut temu, Stjepan napisał(a): On nie gra, ja nie gram i wuj z tego, po co marnować czas na takie gry, właśnie oglądam materiał grifterski o takich jak Ty obrońców korporacji. Ja też nie gram, ale uważałem że ta gra będzie na poziomie Spider Mana(który ogólnie był spoko) ale im więcej materiałów widzę z tej gry to powiem jedno jest to cofnięcie się w rozwoju Insomniac Games. 2
musichunter1x 1 696 Opublikowano Czwartek o 13:16 Opublikowano Czwartek o 13:16 (edytowane) Grunt że jednak jest brutalność, bo Loganowi robią krzywdę, a wrogowie tym razem mają ślady pazurów.... Ale rozczłonkowanie to dalej głównie cybernetyczne ziomki, którzy nie płaczą o pomoc. Montion capture Wolverina wykonany przez kobietę to już komedia. Edytowane Czwartek o 13:17 przez musichunter1x
slafec 193 Opublikowano Czwartek o 13:29 Opublikowano Czwartek o 13:29 19 minut temu, Stjepan napisał(a): On nie gra, ja nie gram i wuj z tego, po co marnować czas na takie gry, właśnie oglądam materiał grifterski o takich jak Ty obrońców korporacji. A nie szkoda Ci czasu na materiały od takich gwno twórców? P.S. Już można się przenieść do tematu z Control.
Stjepan 2 935 Opublikowano Czwartek o 13:33 Opublikowano Czwartek o 13:33 3 minuty temu, slafec napisał(a): A nie szkoda Ci czasu na materiały od takich gwno twórców? P.S. Już można się przenieść do tematu z Control. Nie nie szkoda wolę oglądać "gówno twórców" niż być dymany na hajs przez korporacje bez wazeliny prosto w kakało. EOT. Ktoś wreszcie musiał ten proceder nazwać po imieniu. 1 1
RTXnietylko4060tiUSER 794 Opublikowano Czwartek o 13:45 Opublikowano Czwartek o 13:45 (edytowane) Gra jak gra, jednym przypasuje, a innym nie. Edytowane Czwartek o 17:24 przez RTXnietylko4060tiUSER
Kadajo 10 642 Opublikowano Czwartek o 13:57 Opublikowano Czwartek o 13:57 @slafec Chyba nie do końca ogarnia, za co się Wolverinowi dostaje, i on myśli, że my sobie plujemy na tę grę dla zasady, a że wyszła następna, to już można temat zmienić. 2
Vulc 2 885 Opublikowano Czwartek o 14:08 Opublikowano Czwartek o 14:08 Najbardziej zastanawiające jest to, że ludzie nie uważają tego za szkodliwe dla branży jako całości, zasłaniając się tym, że nie musisz w to grać, nie musisz za to płacić. Równocześnie nie ma takiego obowiązku i nigdy nie będzie, każdy ma prawo podejmować decyzje zgodne z własnym interesem, a nie dobrem ogółu. Dlatego mamy to co mamy, choć coraz częściej produkcje skażone tymi elementami, okazują się finansowymi flopami. Wypada trzymać kciuki, żeby ten trend się utrzymał. 4
TmK 404 Opublikowano Czwartek o 14:11 Opublikowano Czwartek o 14:11 56 minut temu, ODIN85 napisał(a): 3 osoby w tym temacie w to grały i każdy zadowolony więc? No to wiele mówi o tej grze jak tylko 3 stąd grały 2 1
Kadajo 10 642 Opublikowano Czwartek o 14:16 Opublikowano Czwartek o 14:16 6 minut temu, Vulc napisał(a): Najbardziej zastanawiające jest to, że ludzie nie uważają tego za szkodliwe dla branży jako całości, zasłaniając się tym, że nie musisz w to grać, nie musisz za to płacić. Równocześnie nie ma takiego obowiązku i nigdy nie będzie, każdy ma prawo podejmować decyzje zgodne z własnym interesem, a nie dobrem ogółu. Dlatego mamy to co mamy, choć coraz częściej produkcje skażone tymi elementami, okazują się finansowymi flopami. Wypada trzymać kciuki, żeby ten trend się utrzymał. 3 minuty temu, TmK napisał(a): No to wiele mówi o tej grze jak tylko 3 stąd grały Jak wspomniałem wcześniej. 4
TmK 404 Opublikowano Czwartek o 14:34 Opublikowano Czwartek o 14:34 Poza tym przecież my ogólnie raczej nie wyśmiewamy fabuły (chociaż ta zbyt lotna z tego co widziałem nie jest) a wszystko to co serio da się ocenić w 100% "grając na jutube". Także ten argument, że ktoś grał i mu się podoba a ktis inny nie grał więc nie ma prawa głosu jest co najmniej śmieszny. 3 1
Kadajo 10 642 Opublikowano Czwartek o 14:43 Opublikowano Czwartek o 14:43 Gra powinna zachęcić nas do kupienia, a nie zniechęcić. Więc "granie na YT" czy inne formy reklamy to zawsze miecz obosieczny. I to, czy ktoś grał, czy nie, tutaj nie ma nic do rzeczy. Nie jest winą graczy, że deweloper nie daje dema, aby można było sprawdzić jego produkt (co może tylko potwierdzić obawy). A raczej nikt normalny nie wyda ponad 300 zł, aby powiedzieć, że faktycznie gra mu się nie podoba. Krytyka Wolverina nie bierze się z powietrza, gdyby tak było, to każda gra byłaby jechana z góry do dołu.
Vulc 2 885 Opublikowano Czwartek o 14:49 Opublikowano Czwartek o 14:49 11 minut temu, TmK napisał(a): iTakże ten argument, że ktoś grał i mu się podoba a ktis inny nie grał więc nie ma prawa głosu jest co najmniej śmieszny. Ten argument był sensowny w zamierzchłych czasach, kiedy nie było dostępu do materiałów YT, powszechnych opinii graczy i masy wątków w różnych miejscach, gdzie każda produkcję rozkłada się na czynniki pierwsze. Jasne, nadal pewne rzeczy można ocenić tylko po zagraniu, jak na przykład ogólny feeling strzelania, to jak postać się poruszać reaguje na sterowanie. Jest jednak masa innych czynników, które nie potrzebują aż tak bliskiego kontaktu, aby wyrobić sobie opinię. Nikt więc nie twierdzi "nie trzeba grać". To po prostu w dzisiejszych czasach nie jest już taką koniecznością. 1
slafec 193 Opublikowano Czwartek o 14:57 Opublikowano Czwartek o 14:57 Nikt tu nie twierdzi, że ta gra to arcydzieło bez wad. Wystarczy jednak napisać jakikolwiek pozytyw i od razu pojawa się grono ekspertów z yt, memy wraz z klepaniem się po plecach. Przedszkole
TmK 404 Opublikowano Czwartek o 15:19 Opublikowano Czwartek o 15:19 Obie strony mają prawo swobodnego głosu. Jak tobie się podoba to super, serio. Przepalanie w kiblu kasy boli, nawet jeśli to tylko 300 zeta. Ale gierka ma swoje problemy. Niektórzy mają totalnie w pompie to czy są karmieni woke chochlą, inni jak ja tylko na to czekają żeby odpalić swoją grifterską naturę i to wyśmiać Jakkolwiek gurnolotnie to nie zabrzmi, gry to tylko jedno z kilku mediów gdzie jest od lat straszne nachalne programowanie względem pewnych kwestii i jak dla mnie brak reakcji to akceptacja. 2
Vulc 2 885 Opublikowano Czwartek o 15:35 Opublikowano Czwartek o 15:35 35 minut temu, slafec napisał(a): Nikt tu nie twierdzi, że ta gra to arcydzieło bez wad. Wystarczy jednak napisać jakikolwiek pozytyw i od razu pojawa się grono ekspertów z yt, memy wraz z klepaniem się po plecach. Przedszkole No tak, bo ludzie którym się podoba coś bezwarunkowo, klepiący się po pleckach w podobny sposób, są już w porządku, co? Wszystko zależy od punktu widzenia, więc zamiast robić z tego festiwal hipokryzji, niech każdy pisze to co chce. Po to tutaj jesteśmy. 1 1
Baxter 16 Opublikowano Czwartek o 16:31 Opublikowano Czwartek o 16:31 To się skusiłem za 219 zł i jeszcze kod za preorder gratis nie wykorzystany. Pewnie na jakieś szmatki. Ostatnie pudełko od Sony, a więc koniec grania w nowe exy za 30 zł lub nawet zarobek. Nieraz sprzedałem drożej niż kupiłem Kolejne exy to będe ogrywał jak cena spadnie o połowę. Dobrze że są coraz gorsze i mało ich więc mała starta.
Rekomendowane odpowiedzi