Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe, byłem pewny że jak wkleje optiscaler i aktywuje FSR4 to gra posypie się momentalnie jakież było moje zdziwienie gdy okazało sie że wszystko działa jak należy 

A0e6qE0.jpeg

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 30.05.2025 o 22:03, Element Wojny napisał(a):

Też bym kupił, ale nie mam kiedy tego ograć... samo Clair i KCD2 to jest dla mnie temat co najmniej do końca lipca/połowy sierpnia, a jeszcze mam na głowie nadchodzącą przeprowadzkę. Realnie wrzesień/październik...  

Doskonale to rozumiem :)  czas nie jest z gumy-  sam mam kilka pozycji odłożonych na kiedyś tam

Opublikowano
2 minuty temu, Zhao napisał(a):

Doskonale to rozumiem :)  czas nie jest z gumy-  sam mam kilka pozycji odłożonych na kiedyś tam

Z drugiej strony będzie szansa, żeby kupić grę w normalnej cenie. Teraz wiadomo premiera, kto chce grać zagra, kto chce pofapować pofapuje, a za miesiąc nikt o niej będzie pamiętał. To nie Clair czy KCD2, żeby dyskutować o niej w nie wiadomo ilu tematach. 

Opublikowano

Bardzo mi się spodobało demko. Nawet nie miałem aż takich oczekiwań ale walka jest sztos. Pobawiłem się trochę z tym bossem z wyzwania po ukończeniu dema. Fabuła z prologu mnie nie porwała, ale klimat, muzyka i walka są super. I w sumie to mi wystarczy.

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano

Mi się tez to podobało pod wglądem modelu walki a bohaterka to tylko dodatek i fajnie ze w pełniaku będzie można rozpocząć od momentu gdzie skończyło demo.

Ostatni boss padł za 2-gim razem a ten bonusowy no cóż za szóstym razem a mogłem dziabnąć za pierwszym no ale mocno podpaliłem. 

• Like 3
Opublikowano

Ja czekam na porownanie pc vs pro, bo oni fajnie ta gre pod prosiaczka podszlifowali wzgledem normalnej wersji.

Godzinę temu, brainq napisał(a):

Mi się tez to podobało pod wglądem modelu walki a bohaterka to tylko dodatek i fajnie ze w pełniaku będzie można rozpocząć od momentu gdzie skończyło demo.

Ostatni boss padł za 2-gim razem a ten bonusowy no cóż za szóstym razem a mogłem dziabnąć za pierwszym no ale mocno podpaliłem. 

Bo niepotrzebnie ludzie ktorzy nawet nie zagrali splycaja to gre do widoku tyleczka.

Ta gra ma bardzo fajny gameplay, duze replayability, do tego ciekawy dystopijny swiat i fabule.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
22 minuty temu, Sheenek napisał(a):

Ta gra ma bardzo fajny gameplay, duze replayability, do tego ciekawy dystopijny swiat i fabule.

Bardzo, bardzo ale to bardzo widać inspiracje Nierem nie tylko jeśli idzie o setting świata i że mamy drona nam towarzyszącego, ale fabula miejscami to ripp-off z tą róznicą że jest mniej udzwinień i japońskości.

• Like 1
Opublikowano

A mi się nie podoba gameplay, jakiś powolny, ale nawet nie chciało mi się sprawdzić czy jest przycisk do biegania. Bo na shift jest jakiś odskok. Takie miałkie, jakby gra zrobiona dla faperów, a nie żeby rzeczywiście miała moc.

Opublikowano
3 minuty temu, Frog67 napisał(a):

Bardzo, bardzo ale to bardzo widać inspiracje Nierem nie tylko jeśli idzie o setting świata i że mamy drona nam towarzyszącego, ale fabula miejscami to ripp-off z tą róznicą że jest mniej udzwinień i japońskości.

Czerpie trochę z Niera, ale jest o wiele bardziej rozbudowana. Już po samym demku zauważyłem, więc zastanawiam się jak będzie potem. :) 

1 minutę temu, Keller napisał(a):

A mi się nie podoba gameplay, jakiś powolny, ale nawet nie chciało mi się sprawdzić czy jest przycisk do biegania. Bo na shift jest jakiś odskok. Takie miałkie, jakby gra zrobiona dla faperów, a nie żeby rzeczywiście miała moc.

Tu już chyba jakaś sugestia na ciebie działa. Jest normalnie sprint. Tylko trzeba przez cały samouczek przejść żeby się wszystkie ruchy odblokowały. Poza tym jest sporo umiejętności od odblokowywania przez perki.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Isharoth napisał(a):

Czerpie trochę z Niera, ale jest o wiele bardziej rozbudowana.

Gameplayowo tak jeśli idzie o walke, oprawe, chociaż w automacie nie była źle, ale fabularnie wręcz odwrotnie,  dla niektorych to będzie atut.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Mogę prosić o rozwinięcie? 

To będzie spoilerowe, bo takie odniosłem wrażenie jak natknąłem się na przejście koleżanki na streamie która też przeszła Replicanta/Automate i w pewnym momencie jej napisałem ale to wszystko podobne do Niera. Wtedy się odpaliła że nawet nie wiesz jak wiele tu podobieństw fabularnie do Nier i tak oglądalem dalej i dalej niemal do samego końca głownego wątku i rzeczywiście zauważyłem że fabularnie niektóre wątki to wręcz 1:1 ale bez większej głębi i rozterek filozoficznych.

Zresztą koleżanka tez mi powiedziala że nieco tym faktem jest rozczarowana bo liczyła na coś nowego, a nie miejscami niemal kopie, tylko taką płytszą.

Biorąc pod uwage fabułe to była Stellar Blade rozczarowana przez to spadła jej ocena ogólna względem gry do 7/10 

Może tak surowo podeszla do gry bo bardzo lubi Automate a Replicant wręcz uwielbia, więc może nie wszystkim tak podejdzie Stellar.

Edytowane przez Frog67
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Frog67 napisał(a):

Biorąc pod uwage fabułe to była Stellar Blade rozczarowana.

Mówi się, że jak kopiować, to od najlepszych, ale 1:1 to już poważny problem. Słyszałem, że nacisk na fabułę jest tutaj znacznie mniejszy niż na inne elementy, ale trochę mnie zniechęciłeś muszę przyznać. 

4 minuty temu, Frog67 napisał(a):

Może tak surowo podeszla do gry bo bardzo lubi Automate a Replicant wręcz uwielbia

Czyli tak, jak ja, chociaż dla mnie to jest jedna historia w 2 aktach. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Frog67 napisał(a):

@Element WojnyNo jeżeli znasz Niery to to co ma być głównym clifhangerem i zaskoczeniem to absolutnie nie wypali, co nie oznacza że gra jest zaraz jakaś zła.

Nie mówię że zła, ale w tym momencie wiem już o jaki zwrot akcji Ci chodzi (bo wszyscy wiemy co w Nierze wywróciło fabułę do góry nogami), i o ile tam było !WTF! to tutaj będzie ?serio?... 

To tak jakby oglądać remake Szóstego Zmysłu, to po prostu nie działa, kiedy znasz TEN zwrot akcji w finale. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nie mówię że zła, ale w tym momencie wiem już o jaki zwrot akcji Ci chodzi (bo wszyscy wiemy co w Nierze wywróciło fabułę do góry nogami), i o ile tam było !WTF! to tutaj będzie ?serio?... 

Moim zdaniem nie ma tutaj takich zaskoczen jak w Nier, jednak tamten swiat byl bardziej pokrecony.

Tutaj mamy tak jakby namiastke tajemniczosci Nier, i w sumie dosc podobnie w pewnym sensie.

Za to GP jest duzo przyjemniejszy tutaj.

Edytowane przez Sheenek
Opublikowano
1 minutę temu, Sheenek napisał(a):

Moim zdaniem nie ma tutaj takich zaskoczen jak w Nier, jednak tamten swiat byl bardziej pokrecony.

Tutaj mamy tak jakby namiastke tajemniczosci Nier, i w sumie dosc podobnie w pewnym sensie.

Za to GP jest duzo przyjemniejszy tutaj.

Zagrać i tak zagram, bo lubię takie klimaty, a do tego podoba mi się to co widzę na ekranie, ale i tak nie mam teraz na to czasu, więc się kupi za jakiś czas w jakiejś promce, bo nie będę się bawił w wersję standard tylko od razu wystartuję po Complete. No ale niekoniecznie wpadnie do ogrania zaraz po Clair czy KCD2, priorytet trochę jakby zmalał ;) 

Opublikowano
2 godziny temu, Isharoth napisał(a):

Czerpie trochę z Niera, ale jest o wiele bardziej rozbudowana. Już po samym demku zauważyłem, więc zastanawiam się jak będzie potem. :) 

Tu już chyba jakaś sugestia na ciebie działa. Jest normalnie sprint. Tylko trzeba przez cały samouczek przejść żeby się wszystkie ruchy odblokowały. Poza tym jest sporo umiejętności od odblokowywania przez perki.

To jest akurat słabe. Najpierw robi unik a potem biegnie.