Skocz do zawartości

RX 7xxx (RDNA 3) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, sideband napisał(a):

Blokada Physx w pewnym momencie została wprowadzona na poziomie paczki Physx także nie da rady jeżeli mowa o połączenie nowszych kart na nowszych systemach.

A czyli dobrze mi znajomy na discordzie powiedział to ten sam co zawsze fake info daje :E raz mu się udało w takim razie :uklon:

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
W dniu 18.03.2025 o 17:37, Karro napisał(a):

W Batmanie knight  2 z 4 efektów są włączone. Pamiętam że nawet któreś tam stery wylaczaly na 980ti część fizyki. Akurat to chyba jedyna gra gdzie fizyka była tak mocna na reszcie nie wart uwagi 

Mówisz o fizyce bazującej na physx rozumiem? bo batmany nie miały ogólnie podjazdu do fizyki z crysis/crysis warhead czy red faction guerilla/armageddon..

Opublikowano

Nowym COD momentami to nawet niezła rozpierducha jest w singlu ;)

W Control jest Physx to i owo można rozwalić. Tak czy inaczej developerzy mają w nosie fizykę pomimo, że ma znacznie większy wpływ na rozgrywkę niż RT ;)

• Upvote 1
Opublikowano

Red Faction spoko gierka w tamtych czasach. HL2 to też zabawa fizyką, a gierka ma 21lat :E

Wiemy jak jest w pewnych aspektach gry się cofają i dotyczy to również AI. 

Nawet nowy Doom, który właśnie powinien być naszpikowany destrukcją i zabawą fizyką żeby był niezły fun to będą pchać jeszcze więcej RT :lol2:

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Johny72 napisał(a):

https://proline.pl/asrock-radeon-rx-7900-xtx-phantom-oc-24gb-pci-e-gddr6-rx7900xtx-pg-24go-p8119882

już prawie 4300- 4400 ciekawe gdzie ten absurd będzie miał swój koniec.   Ale po 3600 to chętnych brakowało bo za tanio było :D

Był za 3599 zł nawet. Ja kupiłem go jak był za 3699 zł i musiałem odesłać, bo przyszedł walnięty. Dlatego obrzydziło mi to ten model i nie próbowałem szczęścia jeszcze raz tylko poczekałem na 9070XT.

Opublikowano
44 minuty temu, kociol21 napisał(a):

Był za 3599 zł nawet. Ja kupiłem go jak był za 3699 zł i musiałem odesłać, bo przyszedł walnięty. Dlatego obrzydziło mi to ten model i nie próbowałem szczęścia jeszcze raz tylko poczekałem na 9070XT.

Może to ta?xD

https://allegro.pl/oferta/outlet-karta-graficzna-asrock-radeon-rx-7900-xtx-phantom-gaming-oc-24-gb-17149663118?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&ev_campaign_id=18869915682&gad_source=1

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, CrooV napisał(a):

A możliwe. Wydaje mi się, że Proline nie prowadzi swojego outletu oficjalnie, więc jest więcej niż pewne, że gdzieś w jakimś outlecie pojawi się mój jebnięty 7900XTX.

A to jak najbardziej może być ten - rozpakowany i uszkodzone opakowanie - to wypisz, wymaluj mój - bo mi się pudełko naddarło przy rozpakowywaniu.

@damiankja miałem podobną sytuację z laptopem Asusa. Padło chyba CPU w nim - i5 8300h. Wysłałem na gwarancję. Naprawili. Dopiero po miesiącu się zorienowałem, że zamiast wstawić inne 8300H to wstawili i7 8750H. 

Miałem radochę przez rok, a potem ta i7 też zdechła i jak wymienili jeszcze raz to niestety na i5 :D

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, damiank napisał(a):

Pytanie jak to zrobić aby nie zostawić śladów :E to nie czasy że wystarczło podbicie napięcia i upalny dzień :P sam tak specjalnie próbowałem ubić GTX 570 i się udało ale teraz zabezpieczenia są takie że takie coś jest raczej niemożliwe.

Opublikowano

Dużo ludzi chwali, bo poprawili niby sporo błędów z tego co czytam na Reddicie. U mnie nie widzę żadnych farfocli ale testowane tylko na MH Wilds. Na pewno warto instalować jak ktoś ma serię 9xxx. No mojej 7900XT raczej to samo co poprzednia wersja. I ciągle trzyma 909MHz w zakładce Wydajność w Adrenalin. A tak to spoko drivery.

Opublikowano

Mam te stery od wczoraj i z tego co zauważyłem to zakładka OSD  od amd z softu podczas gry odpala się z opóznieniem czyli: naciskam kombinacje 2 klawiszy i nic się nie dzieje a po 2 sekundach się pojawia na pulpicie uruchamia się normalnie.

Opublikowano (edytowane)

nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałem, choć wiem że problem potrafi być z armory create albo defenderem, okazuje się że z najnowszym adrenaline też, otóż

miałem sterowniki z grudnia 24.12.1 , wszystko mi na nich banglało,

ale zacząłem w  najnowsze AC Shadows, przy uruchamianiu się darł o nowsze sterowniki,

zainstalowałem te 25.3.2, wszystko działa, ale...

kombinacja klawiszy ALT+L zamiast pozwolić napisać  "ł"  wywołuje komendę " rozpoczęto rejestr wydajności " , i tak za każdym razem nawet jakbym post na forum pisał

Wszedłem w panel adrenaline, wyłączyłem wszystkie śledzenia,,, i owszem nie dział już "rozpoczęto rejestrowanie... "

ale też np w wordzie czy nawet w poście na forum nie mogę napisać "ł" tak jakby klawiatura byłą zepsuta ( duże Ł z shiftem i alt działa normalnie )

wywaliłem przez DDU te marcowe sterowniki, zainstalowałem grudniowe i problemu nie ma

normalnie da się pisać "ł"   a w panelu adrenaline są aktywne domyślne rejestrowania niektórych elementów

takie cuda

Edytowane przez miro
  • Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, MadDog napisał(a):

albo wyłącz klawisze dostępu w opcjach Adrenalin albo zmień skrót.

Dzieki, nie mogłem się tego dokopać, a w googlach podpowiadało wyłącznie rejestrowania przy każdym punkcie...

wynika z tego że w starych domyślnie alt+l to ani lag

a rejestrowanie jest ctrl+shift+l 

a w nowych by to było domyślnie zmienione, póki co zostaje z grudniowymi

Dzięki

Opublikowano (edytowane)

@miro Mam dokładnie to samo , miałem sterowniki  24.9.1 i wszystko było ok , kiedyś też miałem ten problem i nie wpadłem(ani nigdzie nie znalazłem) że to od Adrenalin (wklejałem ł :D

edit: Wyłączyłem te klawisze dostępu w Adrenalin i jak nożem uciął. 

Edytowane przez nalewator
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że od adrenaliny bo standardowo po instatlacji sterów masz ze 20 kombinacji klawiszy włączonychktóre odpowiadają za uruchomienie danej opcji :E ja przy każdym po zmianie sterów daje del = brak i zostawiam tylko jeden (przełącz nakładkę wydajności)

Edytowane przez Send1N