ernorator 154 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Zależy gdzie. Dobre spasowanie, równe powierzchnie - niekoniecznie Słabe spasowanie, krzywy IHS/rdzeń/stopka chłodzenia - tak
tomcug 2 440 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 21 godzin temu, Art385 napisał(a): Owszem biosy 550W robią robotę Z czym dokładnie? Z jeszcze większym zdegradowaniem efektywności, która na start jest gorsza od NV, a po pałowaniu leci kompletnie w przepaść? Nigdy nie zrozumiem tak bezsensownego używania sprzętu.
Art385 339 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 2 minuty temu, tomcug napisał(a): Z czym dokładnie? Z jeszcze większym zdegradowaniem efektywności, która na start jest gorsza od NV, a po pałowaniu leci kompletnie w przepaść? Nigdy nie zrozumiem tak bezsensownego używania sprzętu. Do benchowania niuniu bez wody raczej ciężko ich używać bo jakakolwiek gra to na starcie 90 stopni na HS.
tomcug 2 440 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Do benchowania powiadasz. To w sumie ok, aż się bałem, że ktoś mógłby wpaść na pomysł takiego użytkowania na co dzień
Art385 339 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Nie no bez przesady. 466W już jest bezsensu do normalnego użytkowania nie wspominając o 550W
tomcug 2 440 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 38 minut temu, Art385 napisał(a): 466W już jest bezsensu do normalnego użytkowania nie wspominając o 550W Powiem tak, mam 7900 XTX TUF z limitem ~380 W i uważam, że wszystko powyżej tej wartości jest bez sensu na co dzień. A 466 W w karcie, która nawet po takim wypałowaniu traci dużo do RTX 4090, to czyste kuriozum.
Lameismyname 2 340 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia @tomcug A RTX 5090 (TDP 575W) na ich śmiesznej wtyczce? Założę się, że z jej powodu będą jakieś cyrki.
tomcug 2 440 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Możliwe, że będą. Sama wartość 575 W jest bardziej niż odstraszająca
Lameismyname 2 340 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia @tomcug Myślę, że ktoś wybudzony z paroletniej śpiączki najpierw by pomyślał, że chodzi o sugerowaną moc zasilacza do zestawu (min. 575W). Oczy by mu wypadły gdyby doczytał o tej wartości jako TDP
Art385 339 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 12 minut temu, tomcug napisał(a): Powiem tak, mam 7900 XTX TUF z limitem ~380 W i uważam, że wszystko powyżej tej wartości jest bez sensu na co dzień. A 466 W w karcie, która nawet po takim wypałowaniu traci dużo do RTX 4090, to czyste kuriozum. U mnie standardowy limit to 392W i to jest to co maks używam na co dzień i to też wtedy kiedy aktualnie potrzebuje wysoki zegar. Najczęściej siedzę na zegarach ~2.5 GHz + UV co w zależności od gry w 2160p kończy się poborem 300W.
Send1N 4 168 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 5 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Dlugo taki PTM wytrzymuje w stosunku do pasy ?? Ktory PTM jet najlepszy ?? Kładłem ptma do laptopa gamingowego 2 lata temu - 0 degradacji jedynie co to chłodzenie jest przedmuchiwane z kurzu ale "pasty" już zmieniać nie trzeba a tam panują temperatury +85c pod obciążeniem mimo to nic się nie zmienia, zwykła pasta w takich warunkach ma gorsze wyniki po tygodniu 3 godziny temu, ernorator napisał(a): Zależy gdzie. Dobre spasowanie, równe powierzchnie - niekoniecznie Słabe spasowanie, krzywy IHS/rdzeń/stopka chłodzenia - tak Jeżeli chodzi o samą wydajność oczywiście bo żywotność w obu przypadkach będzie lepsza Edytowane 6 Stycznia przez Send1N
Pentium D 1 159 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Asrock Phantom rx 7900 xt outlet gw 12 m. 2699 zł 1
Art385 339 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Wentylator pierścieniowy w paski. Dostałem raka
Mar_s 2 226 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia W moim pożyczonym Aszrocie 6800 XT, który zaraz wraca do sprzedawcy, hs skacze na 106*, a chłodzenie wygląda identycznie. Nie zaryzykowałbym, szczególnie od jakiejś firmy krzak.
Send1N 4 168 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) @Krzysiak ma phantoma to jest dobre chłodzenie na pewno lepsze od XFX jedynie co to wymaga wymiany pasty i "będzie dobrze" ewentualny wysoki hs nie jest przez to że chłodzenie sobie nie radzi bo jest na prawdę w porządku. Edytowane 7 Stycznia przez Send1N
ernorator 154 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia @Mar_s jak chcesz 6800 XT z blokiem wodnym to oddam za śmieszne pieniądze na forum
Krzysiak 1 523 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) @Send1NPotwierdzam...chłodzenie przynajmniej na 6950xt dobre, co wymaga ptma Edytowane 7 Stycznia przez Krzysiak 1
Mar_s 2 226 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia @ernorator Dzięki ale ten 6800 to pożyczony z outletu na okres przejściowy, nie zamierzam aż tak się cofać. Novi, karta z blokiem do wzięcia, (prawie) taka jakiej pragnąłeś! @NoviAMG 2
Pentium D 1 159 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 14 godzin temu, Mar_s napisał(a): Nie zaryzykowałbym, szczególnie od jakiejś firmy krzak. Kto nie ryzykuje płaci pełną cenę Ktoś łyknął tego 7900 XT.
Mar_s 2 226 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia @Pentium D Nie popuść w majty Pentiak, farta po prostu miałeś, widać w czepku urodzony. 1
Pentium D 1 159 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Ja tego nie napisałem w kontekście swojej karty tylko ogólnie.
Mar_s 2 226 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia No ja też, Tobie się udało akurat, ale sporo osób miało problemy z kartami w dużo lepszym stanie wizualnym, więc kwestia szczęścia. Jak tam cashback? Lipa jak u mnie?
Pentium D 1 159 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 51 minut temu, Mar_s napisał(a): Jak tam cashback? Lipa jak u mnie? 14 dni mają na zwrot więc do około 20 stycznia powinien dotrzeć.
Mar_s 2 226 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia U mnie zatwierdzenie 24 grudnia było, karta kupiona w listopadzie przecież, i nadal lipa.
Pentium D 1 159 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 32 minuty temu, Mar_s napisał(a): U mnie zatwierdzenie 24 grudnia było, karta kupiona w listopadzie przecież, i nadal lipa. No to do 11 powinni wysłać bo było kilka dni wolnych.
Rekomendowane odpowiedzi