W tym budżecie zdecydowanie nie:
- trzeba by dopłacić do i5 14600KF, który kosztuje 350 zł więcej i płyty główne startują od ~ 700 zł
- jeśli chodzi o GPU to RX 7700 XT w Stalkerze ma wydajność podobną do RTX 4060 Ti 16GB, natomiast w każdej innej grze Radeon będzie wyraźnie wydajniejszy
Musiałbyś dopłacić do RTX 4070 albo RTX 4070 Super żeby zauważyć wyraźny wzrost wydajności
Najpierw to niech połatają producenci. Potem można coś sobie pododawać z modów, bo jak teraz w taki niedorobiony produkt dorzucisz jakieś mody to ja się nie zdziwię jak dzięki temu memów będzie x100.
Ciężka praca jest wynagradzana. Inna sprawa że pracowitość to tylko jeden z czynników sukcesu. Innymi są na przykład naturalne talenty i szczęście. Ponadto natura nie rozdaje sprawiedliwie. Nie rzadkim przypadkiem są sytuacje gdzie jeden człowiek niemalże pod każdym względem jest lepszy od drugiego.
Ale nawet miernota jeżeli jest pracowita, to sprzątania-zamiatania jest pełno. Nawet geniusz jeśli nie jest przedsiębiorczy i do tego leniwy i aspołeczny będzie pariasem w każdej możliwej pracy.
Co do samych zadań. Moim zdaniem w przypadku dzieci nauka powinna się odbywać w szkole. Jeśli nie w normalnych godzinach, to poza normalnym planem lekcji (zadania), ale na przykład w świetlicy pod nadzorem kogoś kto będzie wstanie podpowiedzieć.
Dla mnie zadania to zawsze było przymus. Robiłem bo musiałem, czasami tylko tyle, aby nie dostać pały. Po pracy się odpoczywa, a nie zabiera za kolejną pracę. To nieefektywne.
Rekomendowane odpowiedzi