AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Nie śledzę tematu konsoli ale mógłbyś wytłumaczyć o co chodzi?
zakk87 83 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia pewnie chodzi o to, że można było kupić XSX za kwotę powiedzmy 1800-1900zł, obecnie nowa cena to 3000zł a używane chodzą po 1700-1800. Pomyśleć, że z pół roku temu kupiłem XSS za 400zł z roczną gwarancją. Teraz w takich cenach uszkodzone się pojawiają na portalach. 1
reddy 152 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia No. I generalnie w Polsce czarny xsx z napędem, zastąpili białym bez napędu, za to z wyższą ceną niż prawie 5 lat temu była na premierę. A obecne czarne to sprowadzane na własną rękę przez sklepy w cenie z pupy.
CrooV 80 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia (edytowane) Jestem ciekaw jak rynek sie zachowa przy premierze GTA 6 ofc jeśli wyjdzie tylko na konsole na starcie, niezłe jaja mogą sie podziać z cenami na olxach itp. Sam jakoś rok temu XSX sprzedałem za 1500 i poszło w upgrade PC pewnie teraz bym dostał pare stówek więcej No albo by nie zeszło bo PS5 dalej chodzi w "normalnych cenach" Edytowane 2 Kwietnia przez CrooV
Gonzo3211 106 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Miałem pisać że co z tego że są konsole, jak ceny z czapy, ale wszystko już zostało powiedziane Mam pytanie: można zobaczyć gdzieś na konsoli zapisy z gier? Chce się upewnić czy jak np. teraz skasuję grę z gpu czy nawet jakąkolwiek inną to czy przy kasowaniu gry sejwy też idą do kosza czy gdzieś są, ale nie mogę tego znaleźć?
reddy 152 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Są ale nie wnikałem gdzie, czy chmura czy jak. Nie raz gry wywalałem, później instalowałem i były zapisy
Elvis79 161 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 6 godzin temu, Gonzo3211 napisał(a): Miałem pisać że co z tego że są konsole, jak ceny z czapy, ale wszystko już zostało powiedziane Mam pytanie: można zobaczyć gdzieś na konsoli zapisy z gier? Chce się upewnić czy jak np. teraz skasuję grę z gpu czy nawet jakąkolwiek inną to czy przy kasowaniu gry sejwy też idą do kosza czy gdzieś są, ale nie mogę tego znaleźć? Sejvy zostają, dajesz na kafel gry - zarządzanie grą i dodatkami i na dole - zapisane dane
Gonzo3211 106 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Godzinę temu, reddy napisał(a): Są ale nie wnikałem gdzie, czy chmura czy jak. Nie raz gry wywalałem, później instalowałem i były zapisy Że gdzieś są to na pewno, chociaż w moim jednym przypadku to była chmura, bo pobrałem gearsy 3 z gpu i doznałem szoku że był mój sejw sprzed ~8 lat gdzie nie dokończyłem gry, a chciałem lecieć od nowa. A tak od trzeciego aktu Teraz, Elvis79 napisał(a): Sejvy zostają, dajesz na kafel gry - zarządzanie grą i dodatkami i na dole - zapisane dane Grzebałem i widziałem, ale właśnie o to mi chodziło, że jak wywalam grę to "odinstaluj wszystko" i co to wszystko oznacza, bo jak gdy nie będę miał to i "kafel" z nią chyba zginie? I gdzie właśnie szukać tych zapisów czy tylko chmura i czy ona działa tylko z abo? W sumie normalnie bym miał to gdzieś, ale ostatnią grą z gpu jaką pyknąłem był remake Dead Space i to było zajebiste i najlepsze w co grałem z tego abonamentu i z marszu jeszcze pyknąłem 1,5h nowej gry+ I kiedyś jeszcze chciałbym w to pograć, ale abo koniec i żeby ino ten sejw został na kiedyś.
reddy 152 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Z aktywnym GP czy bez, miałem save’y, w grach na własność, które instalowałem po raz któryś jak W3, Rdr2. Też jednego asasyna z GP grałem usunąłem, potem znowu trochę miałem ochotę polatać i zapisy były. Ale to było na tej samej konsoli. Nie zastanawiałem się gdzie to zapisuje, skoro gram i działa
Gonzo3211 106 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Czyli gdzieś tam się zapisują. No, to mój trzymiesięczny game pass właśnie się skończył, jak mogłem tak z niego korzystałem i z samej konsoli też przez te ~cztery miesiące. To co grałem i moje oceny: 1. Dead Space - 9/10. Dla mnie rewelacja. Kiedyś grałem w dwójkę na ps3 też z abonamentu więc wiedziałem czego się spodziewać i jak wtedy, tak teraz dobrze siadło. Pod koniec wiadomo już trochę nużyło robienie tego samego, czy ten upierdliwy Łowca (nienawidzę takich elementów w grach ), ale skończyłem i zaraz odpaliłem NG+ i jeszcze siadło 1,5h. Wtedy taki dopakowany i znając grę to się leciało jak na speedrunie. Dlatego tu mi zależało na sejwie, bo jeszcze bym kiedyś wrócił na Ishimurę z miłą chęcią . 2. Gears of War: Judgment - 8/10. Opinie w internecie skrajnie, ale mi przypasowało okrutnie, do tego w 60fps dzięki boostowi. Samo mięcho, żadnego pitolenia. Zrobiłem ze wszystkimi wyzwaniami, co fajnie jeszcze podkręcało grę. 3. Gears of War 4 i Ryse: Son of Rome - 7/10. Bardzo fajne giereczki, gearsy co prawda kupiłem (na szczęście że je, a nie piątkę), ale są w abo więc. GoW zachwalałem już w temacie, w 60fps zupełnie inna gra. Ryse już dawno za mną chodził, sprawdzić co tam Crytek wysmażył. Że też ponoć wydmuszka, tylko grafika, gra jak The order 1886. Gdyby zrobili normalną naparzankę a nie QTE i skrypty, byłaby bajka. Sama grafa i fabuła również na plus, bardzo mi się podobały. 4. Gears 5 i Indiana Jones - 6/10. Zacznę od Indiego: fabuła fajna i tylko ona mnie pchała na przód, ale rozgrywka nie moja bajka. Od razu miałem skojarzenie z Dishonored które mi nie siadło i tutaj też się męczyłem. Szkopy raz ślepe i głuche, a raz sokoli wzrok i najczęściej gdy trzeba było cichaczem ich wymijać. Tak samo jak w Wolfensteinach, tu też błądziłem po menu i szukaniu jakichś notatek. Rozgrywka trochę drewno, więcej nie pamiętam . Gearsy jak to gearsy. Dużo zepsuli, ale pograć można. Od razu wyczułem gorszy feeling strzelania, do tego jazda na tych sankach . Zrobienie z Kate jakiejś super feminy, JD cipeusz i obarczenie winą za wszystko, do tego wybór "moralny" pod koniec. Cieszę się że tego nie kupiłem a ograłem z abo. Do gearsów 4 za to chętnie wrócę. * Przypomniało mi się, ograłem jeszcze dodatek do gearsów. Bardzo fajny, lepszy jak podstawka. 5. Gierki 5/10: Control - w ogóle meh, jeden etap spoko, poza tym jakieś to wszystko takie. Remedy ma u mnie cały czas kredyt za Max Payne, ale co zagrałem w coś nowego: Quantum czy Control, to jakoś w ogóle mnie to nie porywa. Wszystko takie przekombinowane, a koniec końców i tak nic z tego nie wynika. Wiem już że nie mam co się brać za Alana. Call of duty BO6 i MW3 - kolejna męczarnia, jakbym grał w warzone z fabułą. To tak z grubsza. Dokończyłem jeszcze Gearsy 3, bo nie spodziewałem się że będzie mój sejw z xbox one . Do tego cisnąłem w FC5 i trochę Forze, a teraz xbox do pudła na zasłużony odpoczynek . Taki bonus na koniec sobie sprawiłem Edytowane 3 Kwietnia przez Gonzo3211 gwiazdka 1
sino 77 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) W dniu 2.04.2025 o 12:51, Gonzo3211 napisał(a): Mam pytanie: można zobaczyć gdzieś na konsoli zapisy z gier? Save są w chmurze, ale: 1. musisz zamknąć grę 2. save musi się wysłać (tylko na X360 masz pewność, bo można zobaczyć chmurę i synchro tak lub nie) 2a. czasem mimo 5 minut czekania jest komunikat o synchro przy włączaniu gry czy też że save na konsoli i w chmurze się różnią 2b. zwykle działa to bezbłędnie w sekundy (i można skorzystać z save z chmury gdy na konsoli został "uszkodzony" przez jakiś nasz pomysł czy błąd). Są też na konsoli po deinstalacji (nie da się podejrzeć). Trzeba odinstalować grę a potem zainstalować, nigdy tak nie robiłem, bo to fragmentuje HDD (mimo SSD nadal kasuję wszystko i w 90% save z chmury). EDIT: już zrobiłem i są. W dniu 2.04.2025 o 19:39, Gonzo3211 napisał(a): doznałem szoku że był mój sejw sprzed ~8 lat gdzie nie dokończyłem gry, a chciałem lecieć od nowa. A tak od trzeciego aktu Po takim czasie nie wiadomo jak grać. Wiem jak się wkurzałem gdy po 5-ciu latach wróciłem do Batman AK, zero znajomości ciosów, jak zrobić przeskok i atak od tyłu itp. Przydaje się tylko do rzeczy odblokowanych jak New Game + czy elementy wyposażenia. Ale owszem, ostatnio pobrałem save sprzed 9 lat. Edytowane 12 Kwietnia przez sino
tomek25 52 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Xbox games showcase 2025: https://www.gram.pl/news/xbox-games-showcase-2025-zapowiedziane-w-czerwcu-dowiemy-sie-sporo-o-the-outer-worlds-2
Elvis79 161 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia "Za stworzenie tego materiału odpowiadają Romain Chassaing i David Fincher"
Vulc 2 191 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Ciekaw w sumie jestem co pokażą, bo obecnie sprzęt Microsoftu jest tak okrutnie mało atrakcyjny, że nie wiem czy kiedykolwiek w historii tej konsoli taka sytuacja miała miejsce. Zieloni praktycznie nie mają exów, pudła się nie sprzedają, brak widoków na przyszłość. Utrzymuje ich chyba tylko Game Pass i produkcje wrzucane tam na start. Z mojej perspektywy, Play Anywhere jest mega fajnym rozwiązaniem, które bardzo sobie cenię, ale to nie jest nic co może utrzymać markę na powierzchni. Rynek potrzebuje zdrowej konkurencji jak za dawnych lat.
Kszyrztow 59 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 2 godziny temu, Elvis79 napisał(a): "Za stworzenie tego materiału odpowiadają Romain Chassaing i David Fincher" Wideo ma ten fajny vibe reklam z czasów PS2 czy PS3/X360, aż mi się to przypomniało: 1
Pawcio 84 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Microsoft na swoim blogu opublikował listę kolejnych gier, które dołączą do usługi Xbox Game Pass jeszcze w tym miesiącu. Nieźle się zapowiada druga połowa miesiąca kwietnia, gta v za darmo to i ocet słodki Źródło: https://lowcygier.pl/subskrypcje/grand-theft-auto-v-w-xbox-game-pass-8-gier-dolaczy-w-kwietniu-do-uslugi/ 1
Kszyrztow 59 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia No nic, trzeba będzie chyba kupić kolejny kontroler 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 18 godzin temu, Pawcio napisał(a): Microsoft na swoim blogu opublikował listę kolejnych gier, które dołączą do usługi Xbox Game Pass jeszcze w tym miesiącu. Ponowny recykling - kilka z tych gier już było w tej usłudze. Ja tam czekam na tę francuską turówkę w świecie fantasy. Mam nadzieję, że ta bagietka będzie smaczna!
reddy 152 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia No w wypuszczaniu kolejnych skinów do padów są najlepsi, szkoda że tylko w tym
Gonzo3211 106 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia W dniu 7.04.2025 o 00:36, sino napisał(a): Po takim czasie nie wiadomo jak grać. Wiem jak się wkurzałem gdy po 5-ciu latach wróciłem do Batman AK, zero znajomości ciosów, jak zrobić przeskok i atak od tyłu itp. Przydaje się tylko do rzeczy odblokowanych jak New Game + czy elementy wyposażenia. Ale owszem, ostatnio pobrałem save sprzed 9 lat. Ja akurat leciałem Gyroski "po kolei", przeszedłem czwórkę, piątkę + dlc i judgment (to akurat na koniec), więc przypomniałem sobie jako tako mechanikę. Po prostu byłem w ciężkim szoku widząc sejwa sprzed ośmiu lat z innej konsoli której nie mam. Fakt że zaczynałem od trzeciego aktu czyli i tak nic nie pamiętałem co było wcześniej i co ja robię tuu uuu uuu . Ale skończone, odfajkowane i gites. A miałem lecieć od początku. Gra z jakimiś kombosami jak Batman to rzeczywiście koszmar. Chciałem tak przejść dlc do spidermana długo po podstawce...
kanon7 599 Opublikowano 27 Kwietnia Autor Opublikowano 27 Kwietnia @Gonzo3211 która część gears'ów najlepsza wg Ciebie?
Gonzo3211 106 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia Trudne pytanie, bo jedynkę, dwójkę i trójkę do trzeciego aktu właśnie, grałem te osiem lat temu . Czwórkę też trochę liznąłem stąd widzę różnicę w klatkarzu. Wtedy moja pierwsza styczność z serią, jedynkę grałem wersję ultimate czyli remaster i chyba było już 60fps. Z trylogii pamiętam że dwójka nabardziej mi się podobała. Wiadomo że ciężko ocenić po latach, bo seria robiła WOW na premierę, tak jak niektórzy nadal zachwycają się Uncharted z ps3, bo wiadomo jak to było na premierę. Niepopularna opinia ale najlepiej mi się grało w Gearsy 4 i Judgment. Czwórka w 60 fps to zupełnie inna gra, aż miło się strzela i czuć że jest nowsza od trylogii i nie trąca myszką. Świetnie mi się strzelało, a Piątka mimo że też z tych nowszych to pomijając fabułę, już coś zepsuli ze sterowaniem i nie grało się tak miodnie. Judgment również w fps boost, świetnie się grało bo fabuła była, ale misje to samo mięcho. Ciężko było mi się oderwać. Do tego "lepsze" sterowanie bym powiedział typowe dla strzelanek (szybkie przełączenie broni pod Y, rzut granatem RB, przeładowanie też jakoś wygodniejsze było), ale jako że Judgment grałem na koniec to ciężko już było przywyknąć, ale gdybym od niej zaczął i się przyzwyczaił to miód. Przeszedłem całą grę z dodatkowymi wyzwaniami co potęgowało zabawę z gry. DLC do Piątki też było dobre, na pewno lepsze od podstawki. Solidna seria. Z przyjemnością bym zagrał ponownie ale z kimś w coopie.
Reddzik 2 762 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja ale przypał, no cóż i oni musieli kiedyś zmienić swoje ceny, tzn podnieść.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja https://www.ppe.pl/news/368836/wielka-podwyzka-microsoftu-produkty-marki-xbox-drozeja-na-calym-swiecie.html 1
kanon7 599 Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja Brakuje jeszcze całkowitego zablokowania XGPU przez VPN i podniesienie ceny XGPU z 73.99 na 89.99 zł 1 1
Rekomendowane odpowiedzi