Radio Tirana 1 770 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września 2 godziny temu, TmK napisał(a): Ninja Theory z jednej strony szkoda, z drugiej tak jak jedynka Senua mocno zaintrygowała (m.in przez fantastyczne audio i grę na słuchawkach) tak już kontynuacja mnie na tyle wymęczyła, że jej nie skończyłem, a dodajmy, że to gra na ile 7? 8 godzin? Także gilotyna nad nimi wisiała Dwójkę skończyłem w 6 godzin, może 6,5 godziny. Niemniej - po dwóch godzinach zdjąłem słuchawki z głowy i czytałem same napisy. Te schizofreniczne głosy szeptające co chwila coś innego doprowadzały mnie do szału. Nie daj Bóg zachorować na coś takiego. Pomijając wspomniany psychiatryk grało mi się dobrze; na pewno była to odskocznia od reszty gier wydanych w 2024.
Kaczkofan 347 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września Tylu dziś ludzi MS się pozbył, że hej Story Director z Gears of War:E-Day (Juan Vaca) poleciał 4 dni po tym, jak gra otrzymała status gold. Kolejny flop po HALO się szykuje chyba, Asha & Booty nie czekają nawet na wyniki sprzedaży.
Vulc 2 889 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września 5 godzin temu, TmK napisał(a): Booty wywalił na zbity pysk 268 nieudaczników z Halo Studios. Jest światełko w tunelu dla tej legendarnej marki, nareszcie.. Tak, tyle że jak później zauważyłeś, gra trafia pod skrzydła Activision, stąd nawet będąc do zmian pozytywnie nastawionym, bo marka stacza się z roku na rok i niewątpliwe są one potrzebne, nijak nie wygląda to na dobrą informację. Niekoniecznie przysłowiowy gwóźdź do trumny, ale na pewno nic co można nazwać światełkiem w tunelu. Chyba, że ma się na myśli nadciągający pociąg. Ja po latach rozczarowań jestem już niemal obojętny na to co będzie z marką, która towarzyszyła mi przez większość gejmingowego życia. Jak dla mnie mogą zrobić remastery kolejnych odsłon i na tym zakończyć.
Kaczkofan 347 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Panowie, chyba mało kto o tym pisze tutaj, ale HALO upadało od lat. Poczytajcie kim była Bonnie Ross z 343. To jej decyzje w dużej mierze położyły to studio, przecież po HALO 5 MS powinien zrobić z tym porządek. "I belive diversity attracts more diversity". More gender identity itp. bzdury, chciała mieć władzę totalną nad całą franczyzą, jak George Lucas na SW. Bardzo dobra decyzja Ashy i Mata o likwidacji syfu, jakim stało się 343. Co by nie powiedzieć o ACTI, to hajs trzepią, a to się finalnie liczy w HQ MS I tak, wiem, że Bonnie odeszła z 2022, ale Phil był ciamajdą, nie maj jaj do podejmowania trudnych decyzji. Bonnie płacze na Twitter nad utalentowanymi ludźmi, którzy stracili pracę po rozwiązaniu Halo Studios. To jej decyzję przyczyniły się do upadku marki, ha-tfu na fanatyków. 1
Vulc 2 889 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września 5 godzin temu, Kaczkofan napisał(a): Panowie, chyba mało kto o tym pisze tutaj, ale HALO upadało od lat. Ekhm, pisaliśmy o tym wielokrotnie, w tym i w innych wątkach. Za każdym razem przy okazji premiery kolejnej części, która okazywała się gorsza od poprzedniej, albo co najwyżej na podobny poziomie. Ostatnia dobra odsłona to Halo: Reach wydane 16 lat temu, piękne pożegnanie Bungie z serią i tak naprawdę z robieniem gier na poziomie. 1
Kaczkofan 347 Opublikowano Czwartek o 15:48 Opublikowano Czwartek o 15:48 @VulcInaczej: chyba mało kto pisał tutaj o roli Bonnie z tego co pamiętam Jak dla Halo 4 było jeszcze ok, ale już czuć było spadek formy. To samo zresztą dzieje się w przypadku "Gears of War". Najnowsza odsłona może być piękną katastrofą, bez powodu nie wywalili "story directora" tuż po ogłoszeniu, że gra jest w statusie "Gold".
Vulc 2 889 Opublikowano Czwartek o 16:00 Opublikowano Czwartek o 16:00 Mało się pisze generalnie o Halo, bo to nie jest ani tutaj, ani nie był jeszcze na Labie popularny temat dyskusji. W zasadzie wypowiadało się kilka osób na krzyż. I tak, masz rację, że Bonnie jest jednym z architektów upadku, a jej rządy nazywa się nie bez powodu czarnym okresem. Nie ma się jednak co oszukiwać, Halo po odejściu Bungie nie było już takie samo. Podobnie jak Bungie nie było już takie samo po zaprzestaniu produkcji gier z tej serii, o czym boleśnie przekonaliśmy się w Destiny. Nikomu nie wyszło to ostatecznie na zdrowie.
TmK 414 Opublikowano Czwartek o 21:39 Opublikowano Czwartek o 21:39 Ja w Halo wszedłem dopiero w 2020r jak do stałej konsoli soniacza wjechał mój pierwszy Xklocek (X) a mimo to uważam się za wielkiego fana serii (do czasu..). Ograne wszystkie tytuły, z czego MCC po 2, 3 razy i tak - Halo skończyło się na Reach. Zmiana koncepcji i ogólnego zamysłu/scenariusza gdy swoje łapy położyły na tym przygłupy z 343 jest tak radykalna, że już czwórka była słaba, ale miała swoje momenty. Trzy kolejne ich części to totalne gówno i praktycznie uśmiercenie marki. Nie wiem czy Acti podoła i jaki kierunek ogólnie wybiorą, ale raczej nie będzie to reboot, a kontynuacja na śmierdzących podwalinach, więc czekam ale bez żadnego entuzjazmu niestety. 2
Rekomendowane odpowiedzi