Skocz do zawartości

The Elder Scrolls IV Oblivion Remastered

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 617
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Gierka fajna, grafa fajna, wymagania kosmiczne do DLAA z RT, jak widać na screenie :P

Ale muszę skończyć coś innego, do tego zamierzam zagrać w Expedition 33, Oblivion jest miłą niespodzianką i zapewne zagram, ale nie w tym terminie, nie mam jak go wsadzić, a kupować na steama na razie nie będę. Oby tylko staniała i nie trzymała wysokiej ceny nawet w keyshopach

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, skunRace napisał(a):

Ciekawy jestem ile dokładnie czasu potrzebuje takie studiu na taki Remaster Obliviona, choć dla mnie to bardziej Remake niż Remaster. 

Nah, ponoć cała logika gry jest nadal na starym silniku. UE5 robi za nakładkę graficzną + parę dodanych efektów, jak iskry i krew po uderzeniu bronią, daleko temu do Remake.
Jeśli zaczną kupować to ludzie szukający dobrej gry, zamiast Obliviona oraz "prawdziwego" RPG to może zanurkować wizerunkowo, niczym Starfield.

Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Gierka fajna, grafa fajna, wymagania kosmiczne do DLAA z RT, jak widać na screenie :P

Ale muszę skończyć coś innego, do tego zamierzam zagrać w Expedition 33, Oblivion jest miłą niespodzianką i zapewne zagram, ale nie w tym terminie, nie mam jak go wsadzić, a kupować na steama na razie nie będę. Oby tylko staniała i nie trzymała wysokiej ceny nawet w keyshopach

Ja tam jak zwykle mam w co grać, więc na pewno zagram w przyszłości, a do tego czasu jeszcze bardziej ją dopracują i połatają. Alek też zadowolony, chociaż raz trudno się z nim nie zgodzić :D

GBPBDg1.png

Teraz, musichunter1x napisał(a):

Nah, ponoć cała logika gry jest nadal na starym silniku. UE5 robi za nakładkę graficzną + parę dodanych efektów, jak iskry i krew po uderzeniu bronią, daleko temu do Remake.
Jeśli zaczną kupować to ludzie szukający dobrej gry, zamiast Obliviona oraz "prawdziwego" RPG to może zanurkować wizerunkowo, niczym Starfield.

Nawet nie wiedziałem, ale i tak wolę taki Remaster jako nakładka, który tak wygląda, niż Remaster na zasadzie kilku modów i tekstur 4K ;)

• Like 1
Opublikowano

@caleb59 Full detale z maks RT + DLAA, zaś z DLSS4 jakość daje 60fps, a z FG ok 100fps, a nawet ponad 100fps zależnie od miejsca, w mieście z 120+ . Racja są okazjonalne stuttery- czyli mikro dropy, lecę z 120 na 110, 100 i po sekundzie wraca fps.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
56 minut temu, slafec napisał(a):

Teraz pytanie skąd wiedzieli, że dostaną dobrą grę, jeśli zrobili zakup kompletnie w ciemno?

Swego rodzaju głosowanie przez aklamację, pod wpływem chwili. Miałem to samo z P4G, o czym pisałem wcześniej - wychodzi gra o której w ogóle nie słyszałem, idę na forum, idę na Steam, wszyscy zachwalają, czytam zaczynam dyskutować a ludzie do mnie człowieku nad czym się zastanawiasz, mega gra, będziesz się dobrze bawił. Dałem się ponieść, kupiłem, nie żałowałem zakupu. Tutaj widzę sporo podobnych reakcji - no bo przecież jak wszyscy piszą WOW TO TEN OBLIVION, CO ZA GRA, WOW ALE GRAFA, i nagle wszędzie widzisz nagłówki GRA BIJE REKORDY SPRZEDAŻOWE, OBLIVION NA SZCZYCIE STEAM itp itd. to łatwo dać się ponieść chwili, szczególnie gdy w tym momencie akurat nie ma w co grać.

Biorąc pod uwagę że gra jest w GP, jestem naprawdę zaskoczony wynikami na Steamie. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Gierka jest do ogrania, nie wiem jak dalej, jak z stutterem, jakością ogólną portu, ale wydaje się być w porządku, nawet gamepad działa i można pykać jak ktoś lubi grać na padzie.

Mam gamepassa to żal było nie zainstalować i sprawdzić jak to działa i wygląda na własne oczy, wygląda w porządku, choć w przypadku Lumen nie do końca widać różnicę, może panowie z DF coś w tej sprawie wrzucą i wtedy wyjdzie jak to wygląda.

Wersja z gamepassa i tak trochu lipna, bo np nie można dodać exeka do nvidia inspector, czy appki, bo exe jest zablokowany. Niestety tak to bywa w przypadku gier Microsoftu, stąd lepsza wersja będzie na steamie, a gamepass jest dobry do testowania.

Do tego dochodzą dziwne problemy graczy z kartami od czerwonych, m.in:

Ja takich problemów jak on nie mam.
obraz.thumb.png.686a43b6ddb6fc13ff99548ccd1919f5.png

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
51 minut temu, skunRace napisał(a):

Ja tam jak zwykle mam w co grać, więc na pewno zagram w przyszłości, a do tego czasu jeszcze bardziej ją dopracują i połatają. Alek też zadowolony, chociaż raz trudno się z nim nie zgodzić :D

GBPBDg1.png

Nawet nie wiedziałem, ale i tak wolę taki Remaster jako nakładka, który tak wygląda, niż Remaster na zasadzie kilku modów i tekstur 4K ;)

Ciekawe czy też będzie miał taką podjarkę modami graficznymi do tego Remastera jak do Skryima, bo przy Skyrimie to jak się czytało jego posty to się tak jarał jakby se trzepał do tych zrzutów :E

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, slafec napisał(a):

Dołączyłeś do rozmowy, gdzie przyjęto, że remaster trafia do nowych osób. Po kilku wypowiedziach nagle wyskakujesz "a skąd wiadomo, że to kupują ludzie, którzy nie znają Obliviona".

Zakładam, że kupują starzy i nowi na bazie hajpu.

Nie umniejsza to w żaden sposób wstępnego sukcesu tego tytułu.

• Like 1
Opublikowano

@Fenrir_14 i tak dobrze, patrząc na to ile lat czekamy no kolejne części ulubionych gier. Wiedźmin, Fallout, The Elders Scrolls, GTA, RDR itd. Nie raz 10-15 lat to chętnie bym zobaczył taki Remaster/Remake z prawdziwego zdarzenia F3 i New Vegas, bo nam życia nie starczy ;) Fallout 6 to pewnie jeszcze jakies 8 lat, TES 6 jak dobrze pójdzie 3 lata, szkoda, że tyle zasobów i czasu poszło na tego Starfielda. Z drugiej strony jak to ma robić ta sama wypalona ekipa Bethesdy od Starfielda to wole Rimejki  starych gier od Bethesdy zlecone takiemu Virtuos niż nowe gry Bethesdy w stylu Starfield :E

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, Linku napisał(a):

A jak z lvl scalingiem, poprawili czy dalej można zrobić bramę oblivionu na 1 lvl na gołe pięści ? Jak to poprawili to będzie grane.

Dla mnie to jest to samo co było, świat leveluje razem z tobą. Ta gra odstaje od wszystkiego w co ostatnio grałem. 

• Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Biorąc pod uwagę że gra jest w GP, jestem naprawdę zaskoczony wynikami na Steamie. 

Mody, panie, mody. Gier z GP nie da się modować. A gry od Beth to w zasadzie platforma do modów.

• Upvote 1