Skocz do zawartości

Jaki pad preferujecie do grania PC/konsola?

azgan

Jaki pad preferujecie do grania?  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki pad preferujecie do grania PC/konsola?

• XBOX Wireless Controller
    • DualSense Controller

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, KiloKush napisał:

No właśnie jak te pady typu Vader lub Gamesir wypadają w porównaniu do pada od Xbox One?

Mialem Gamesir g7 se z certyfikatem od Ms i analogami hall effect i dzialal swietnie. Tylko, ze byl na kablu. Vader 3 pro ma fajne triggery do fps i jest bezprzewodowy. Analogi tez hall effect. No i ma 4 mocne silniki do wibracji.

https://youtu.be/rA8G4exouYk

Edytowane przez MasterBlaster

5 minut temu, MasterBlaster napisał:

Mialem Gamesir g7 se z certyfikatem od Ms i analogami hall effect i dzialal swietnie. Tylko, ze byl na kablu. Vader 3 pro ma fajne triggery do fps i jest bezprzewodowy. Analogi tez hall effect. No i ma 4 mocne silniki do wibracji.

https://youtu.be/rA8G4exouYk

No właśnie o takim Gamesir myślałem. Kabel mi nie przeszkadza. Lepiej się na tym jeździ w Forze Horizon niż na padzie od Xone?

Jeżeli chodzi o pady to gram na oba.

Produkcje Xbox używam pada od xbox np forza bo wiem ze używając pada od ps niestety nie jest to samo w takich samych ustawieniach jest inny kąt nachylenia gałki itp jakby samochód nie skręcał i to dyskwalifikuje.

A pada od ps uzywam do gier ps i czasem do gier multiplatformowych diablo ,fifa czy monster hunter.

Ale oczywiście większość gram na padzie xbox wiadomo lepsza kompatybilność tez z starszymi grami a mimo to większość gram na M+K.

Edytowane przez brainq

Ze względów zdrowotnych musiałem zacząć grać na padzie po przeszło dwudziestoletniej przerwie. Granie myszą sprawia ból, dosłownie. :placz2:

Kupiłem sobie na próbę jakąś cobrę za stówę w lokalnym sklepie i do biegania po Cuszimie jest niezły. Używałem jeszcze na końcówce HFW i tam już się mnie grało niezbyt.

Jest to ala xboxsowy utwór, więc chyba preferuję xboxwe pady. :smiech:

Jak ten zdechnie to kupię oryginał, no chyba, że wcześniej wyleczę rękę, to wracam do K+M.

Xbox, bo na dwa AA.

Ile wam taki 8BitDo Ultimate 3, Gamesir Cyclone/T4 Pro albo Flydigi Vader 4 Pro trzyma? 
Zresztą i tak - ładować po kablu, jak się wyczerpie bateria, zamiast grać? Nie wyobrażam sobie tego, a czasem pad mi pada :Pw połowie wyścigu w MotoGP.

Edytowane przez Zas

10 godzin temu, tuhmunud napisał:

Dużo bardziej wolę symetryczny układ u Sony, ale w momencie zakupu mojego używanie takiego wymagało dużo kombinowania, więc ostatecznie stanęło na Xboxowym

U mnie układ PS to mistrzostwo. Skoro dłonie są symetryczne to pad też musi być symetryczny :E inaczej mi się to w mózgu nie spina. A żeby nie było, to próbowałem grać na padzie xboxa u kumpla ale od czasów PS1 spodobał mi się tylko układ od Sony.

Pad od xa, dla mnie jedynie słuszny wybór, fajnie leży mi w dłoniach,a nie mam za dużych i czuję że coś trzymam, pad od PS to taki jakiś lekki i mały się wydaje, jak dla dzieci :E. No i najważniejsze wytrzymał ze mną prawie trzy części Soulsów, coś tam kilka razy chrupło w akcie desperacji i zwątpienia, ale działa, przy padzie od PS to raczej próby Midira by nie przetrwał i były dualsens dosłownie 🙂

Edytowane przez AndrzejTrg

Ja do tej pory korzystałem z pada od X360, jednak już analogi zaczeły dryfować. Obecnie mam 8BitDO The Ultimate 2C, szczerze mogę polecić. Wykrywany jest tak samo w jak kontroler od X, więc kompatybilność identyczna. Działa po dongle (2,4G) i po bluetooth, analogi z efektem Hall'a.

Padł mi swego czasu pad od PS4 i wziąłem w zamian cobrę. Nigdy więcej :E

Jeszcze w sportowych grach ujdzie, ale gdzie trzeba było być precyzyjnym, to już dramat. W BFV dosłownie nie dało się tym grać. Gdy zakupiłem później nowy oryginalny, to było niebo a ziemia. A cobrę dziś używam tylko do NHL, gdzie sprint mam pod lewym analogiem (trzeba go wcisnąć), szkoda mi pada Sony katować. Tym bardziej, że o dryfowanie nie jest trudno 😬

Edytowane przez Sawyer1916