Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gałkę lewarka biegów, bo stara na wyżłobieniu zrobiła się ostra.

Udało się trafić SKV niewiele drożej niż dyskusyjnego no name chińczyka, który zawsze ma za krótki gwint. Tu na zdjęciach widać, że zrobiona jest lepiej i z lepszych materiałów. I może większa szansa, że będzie pasować tip top ;) oby.

ESEN SKV 63SKV061. Nie chamska z wyglądu, jak ori można powiedzieć. M

Taka znaczy się, z monetami 57zl wyszło, "chińczyki" ok 40zl. 

Screenshot_20241201-211421.png

A taka jest aktualnie (zdjęcie z netu). W mojej to wyżłobienie ma tak ostre krawędzie, że aż palce rani. Ktoś skubał z nerwów chyba 8:E

Screenshot_20241201-212454.png

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)

Ściereczki do przedniej szyby. Ostatnio się obciąłem, że o brudnej szybie dowiaduję się jak muszę wieczorem dokądś jechać. . Więc nie ma czasu na zabawy ze szmatką i płynem do szyb. Przy świetle dziennym nie widać tak tego brudu/tłuszczu na szybie

Edytowane przez marko
Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.12.2024 o 21:14, Petru23 napisał(a):

Gałkę lewarka biegów, bo stara na wyżłobieniu zrobiła się ostra.

Udało się trafić SKV niewiele drożej niż dyskusyjnego no name chińczyka, który zawsze ma za krótki gwint. Tu na zdjęciach widać, że zrobiona jest lepiej i z lepszych materiałów. I może większa szansa, że będzie pasować tip top ;) oby.

ESEN SKV 63SKV061. Nie chamska z wyglądu, jak ori można powiedzieć. M

Taka znaczy się, z monetami 57zl wyszło, "chińczyki" ok 40zl. 

Screenshot_20241201-211421.png

A taka jest aktualnie (zdjęcie z netu). W mojej to wyżłobienie ma tak ostre krawędzie, że aż palce rani. Ktoś skubał z nerwów chyba 8:E

Screenshot_20241201-212454.png

I przyszła. Piękna, ciężka gałka. Bardzo dobrze wykonana. Pod kątem jakości - rewelacja. Także polecam 

IMG_20241203_201144445.jpg

IMG_20241203_201204242.jpg

IMG_20241203_201147408.jpg

Edit

Qrcze, teraz mieszek muszę zmienić na szary 8:E

IMG_20241203_203846224.jpg

IMG_20241203_203725856.jpg

IMG_20241203_204145232.jpg

IMG_20241203_203900508.jpg

IMG_20241203_203851297.jpg

IMG_20241203_204136819.jpg

Edytowane przez Petru23
Opublikowano

Nasze G-Punto ma srogo krótkie 5-biegów, więc wszystko powyżej 130km/h męczy...
Megane / Fluence ma (może mieć) 6-biegów, ale o ile biegi 1-3 są dość długie, o tyle mam wrażenie, że 5-6 to jakaś pomyłka;
Przy Autostradzie+ (150km/h) robi się mało komfortowo (obroty silnika); 

W E38 za to przy 140-150km/h nawet 4. bieg w sumie (manual) nie męczył, a 5 to było legancko ...

Opublikowano
2 minuty temu, serwal4 napisał(a):

Nasze G-Punto ma srogo krótkie 5-biegów, więc wszystko powyżej 130km/h męczy...
Megane / Fluence ma (może mieć) 6-biegów, ale o ile biegi 1-3 są dość długie, o tyle mam wrażenie, że 5-6 to jakaś pomyłka;
Przy Autostradzie+ (150km/h) robi się mało komfortowo (obroty silnika); 

W E38 za to przy 140-150km/h nawet 4. bieg w sumie (manual) nie męczył, a 5 to było legancko ...

No ale to są jednak inne segmenty zupełnie. W Polo/Ibizie silnik jest tak słabo wygłuszony, że też męczy przy każdej prędkości.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Ta mazda ma 5 biegów? Ale tam musi być sympatycznie na trasie powyżej 100 :stukniety:

Jeszcze nie jechałem nią szybciej 8:E 

a i to auto do miasta, ma być tanio, sprawnie, i głośno grać z głośników. Za tydzień jadę do stolicy, to Ci odpowiem jak bardzo sympatycznie było ;)

Gałka jednak jakoś tam pasuje kolorystycznie, aparat inaczej kolory pokazuje.

IMG_20241204_085920310_HDR~2.jpg

13 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Petru, Ty nie jeździłeś ostatnio Kugą?!

Prawie 3 lata jeździłem... Ale to już przeszłość. Mazda jest za cmaxa.

Edytowane przez Petru23
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ja w Dusterku fabryczne wycieraczki 550mm kierowcy i 500mm pasażera, zmieniłem na 630 i 600 weszły idealnie i więcej widać, do motorka 1.3tce archoil 9200v2 zmiksowany 50/50 z archoil 9100 - różnic w pracy  nie stwierdzono, ale mam nadzieję, że się przyda, no i adaptery do felg 21mm %-)

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano (edytowane)

Olej do skrzyni do 508, nie zakładałem nawet osłony po dzisiejszej wymianie oleju w silniku żeby było mniej roboty,  to się jutro albo pojutrze wymieni.

edit

Jeszcze aku Yuasa AGM 70Ah 760A. W aucie siedzi jeszcze fabryczny (prawie 10 lat) i już niemrawo kręci mimo ładowania.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

Do Pierdka depresator (na 500l z Moje Auto). Ostatnio jeszcze szczotkę do odśnieżania bo nie chciało mi się jechać do drugiego mieszkania, gdzie ze trzy jeszcze leżą :E

A "prawie do auta)" (taki był pierwotny zamysł) - a trafił ostatecznie do przedpokoju: Zapach K2 EVOS Boss - drewienko i perfumy (spryskuje się nimi drewienko) - fajny zapaszek, polecam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Mam win11 najnowszy updejt. I powiem tak, aktualizację z automatu wyłączam jak i defendery i inne pierdoły ale to już od czasów win7 czy win8. Aktualizuję jak mi się przypomni ale to też od dawna tak robię. Nie czytam, nie patrzę po forach, czy kolejny updejt coś zepsuł, po prostu odkładam czasowo i nie miałem nigdy żadnych problemów z aktualizacjami.   Co do skryptu to już pisałem, ale się powtórzę, mi coś namieszał, a laik nie jestem, zrobiłem na samym początku przywracanie ale nie zadziałało, i z większego problemu to tylko zauważyłem nie działającą apkę od pada do xboxa, jakbyś chciał zaktualizować to lipa ponieważ błąd wyskakuje. Więc jak ogarniałeś ręczne wyłączanie updejtów czy innych defenderów to lepiej zrób to ręcznie     Ogólnie między winxp a tym nie widzę różnicy oprócz otoczki graficznej, z każdym systemem postępuje tak samo i czy to win7 czy win11 działa jak powinien.    Na Twoim miejscu bym olał te wszystkie problemy(w 99% przypadkach ludzie są powodem problemów) i wybrał opcję 2, ewentualnie 5/6 tylko z tym skryptem by uważał, ja instalowałem ponad dwa lata temu i kwiatki jak wyżej, niby pierdoła ale trochę irytująca  
    • Dobry. Mam pytanie. Płyta główna Gigabyte B450 AORUS ELITE Socket AM4, obecnie procesor AMD RYZEN 5 3600. Tak patrząc po tym co się  wyprawia z cenami myślę czy by nie stuningować tego co mam na ile się da bazując na tej płycie. Jaki tu można wsadzić bezproblemowo najmocniejszy procesor?? Ramy różnych producentów zakładając, że trzymają te same parametry mogą grymasić??
    • sprobuj ustawic kolory wgl tego co podalem i posiedz tak 30min i zobaczy cz sa jakies roznice - jak nie to wroc do defaultowych bo why not   korzystaj z profilu USER/uzytkownik to moze ustawienia sie zachowają.   jesli nie te monitory to nad jakimi myslisz?
    • Fajny bo mega stabilny, ale mało kulek na minutę.  Życia by brakło aby tyle nabić albo to jakieś chińczyki grają 24/7 na zmianę. 
    • Mam do zainstalowania system na dwóch nowych komputerach i im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie, serio. Oba komputery mają służyć do zabawy i podstawowych zastosowań (gry, emulatory, programy Adobe i podobne) 1 konfiguracja   procesor: AMD Ryzen 7 9800X3D chłodzenie: be quiet! DARK ROCK ELITE płyta: MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI pamięć: GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V karta graficzna: Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC (16 GB) zasilacz: MSI MPG A850G PCIe5.0 850W 80 Plus Gold ATX 3.1 obudowa: Corsair AIRFLOW 7000 Black 2 konfiguracja   procesor: AMD Ryzen-7 7700 AM5 chłodzenie: Arctic Freezer 36 Black płyta: Gigabyte B650 EAGLE AX AM5 pamięć: GoodRam IRDM 32GB (2x16GB) DDR5 6000 CL30 Black karta graficzna: ASUS Prime Radeon RX 9070 OC Edition 16GB GDDR6 zasilacz: Seasonic FOCUS GX-750 (80 PLUS GOLD) obudowa: Corsair AIRFLOW 4000 White  Mam wrażenie że w czasach Windowsa 10 wszystko było prostsze i mniej problemowe, teraz ciągle gdzieś czytam o tym jak to jakas aktualizacja Win11 coś totalnie zjeb**ła i trzeba czekac na porządny updajte , poleca sie też blokować aktualizacje Problem w tym że szczerze ja już mam dosyć na starość pierdole**nia sie z tym wszystkim , śledzenie forum, czytania newsów i ręcznego blokowania wybranych aktualizacji. Ktoś może napisać, ze przecież wystarczy zatrzymać aktualizacje i zainstalować ją później jak "już bedzie dobrze", tyle że to jest jest problem jednorazowy, Mały Miękki co chwila coś odwala i jedna aktualizacja psuje drugą, oni tam totalnie nie ogarniają tematu (pewnie przez hindusów zatrudnionych za miske ryżu) W związku z tym nie wiem co robić, Windows 11 aktualnie też juz wystepuje w różnych wersjach np 23h2, 24h2,25h2  Poniżej parę teoretycznych rozwiązań: 1) Zainstalować Windows 10  2) Zainstalować Windows 11 zaktualizować go na maksa i zacisnąć zęby. 3) Zainstalować Winsows 11 ale nieco starszej wersji np 23h2 i zablokować aktualizacje (pytanie jakie będą tego konsekwencje teraz oraz w dłuższym terminie) 4) Zainstalować Windows 11 LTSC  5) Zainstalować Windows 11 w nieco starszej wersji i odpalić jakiś skrypt oczyszczający 6) Zainstalować Windows 11 w najnowszej wersji i odpalić jakiś skrypt oczyszczający 7) Zainstalować jakąś customową wersje Win11 8) Są też takie wynalazki jak ATLAS OS W całym tym bałaganie jest jeszcze kwestia 1 konfiguracji wymienionej wyżej (mam na mysli procesor) Nie wiem na ile to co tutaj jest poniżej napisane jest aktualne Niektórzy w internecie dla świętego spokoju polecają zainstalować Windowsa 11 LTSC IoT (podobno nadaje sie lepiej do gier niż zwykły LTSC wg niektórych osób)  i w tym windowsie polecają doinstalować ręcznie odpowiedni komponent do obsługi procesorów AMD X3D    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...