Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zazwyczaj każą założyć takie na jakie pozwala homologacja na lampie, wiec mówisz że "zaraz wymienisz" i wymieniasz przy policjancie (jak ma dobry humor) a jak nie masz zwykłych przy sobie albo wymiana jest trudna to dowodzik leci - tak jest na ten czas.

Opublikowano
53 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Barwa światła może być inna, sama budowa tych ledow jest imna od zwyklych h7, więc pewnie i inny jest rozklad strumienia światła. Nie wiem może będzie ok, w razie co to nie ja będę płacił.

Jak może być inny strumień światła jak odcięciem zajmuje się soczewka :E będzie tylko jaśniej, dużo jaśniej, nic więcej. Ilość lumenów na takich ledach jest porównywalna ze zwykłymi obecnymi lampami ledowymi w osobówkach. 

35 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Jak auto miało zwykle h7 w soczewkach , to często nie ma spryskiwaczy na lampy, a jak zobaczą białe światło i brak spryskiwaczy to wiadomo że ledy wrzucone.

Jakie spryskiwacze? O czym Ty mówisz? Które auto z ledami czy ksenonami 25W ma spryski na lampy? xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Że zwykłymi ledami w obecnych autach tak , ale nie w tym konkretnym który masz, dodatkowo inna barwa światła.

Jak sam piszesz patrol zobaczy dużo jaśniejsze światło,  o innej barwie I pierwsze co, spojrzy na lampy i pomyśli czemu tak mocne lampy nie mają spryskiwaczy?

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano

Tak, zwykłe żarówki H7 halogenowe ale na soczewce, nie odbłyśniku, przez to mogę wsadzić żarówki ledowe H7 bo odcięcie będzie idealne, na odblyśniku byłaby kaszana. Najlepsze jest to, że w zachodniej Europie żarówki ledowe H7 Philipsa i Osrama są homologowane do aut z żarówkami halogenowymi H7, ale jak przejedziesz granicę Polski to już jest nielegalne :E

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Jak źle włożysz halogenową to odcięcie będzie niepoprawne, ale spoko. 

Nie potrafię takich rzeczy. Miejsce na żarówkę i oprawka żarówki pasują jak mamowe w tatowe, tego nie da się zepsuć :E

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano

To policjant skojarzy, w tym modelu nie było led były zwykle h7 I wystarczy bo barwa inna.

3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

@Katystopej Dostawałeś już ostrzeżenia za język więc wciśnij hamulec na klawiaturze, edytowałem posta, tym razem bez punktów.

Ciekawe że niektórzy dostają tylko ostrzeżenia, a inni za dużo mniejsze przewinienia od razu wakacje.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Katystopej napisał(a):

xD²  

Jak pisałem dla mnie możesz się śmiać, ja mandatu płacił nie będę.

Oni aut jak twoje widzą codziennie dziesiątki, jak nagle jedno będzie inne na pewno się nie zorientują, 

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
57 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Ciekawe że niektórzy dostają tylko ostrzeżenia, a inni za dużo mniejsze przewinienia od razu wakacje.

Nie wiem czy zauważyłeś ale moderatorów jest tutaj więcej, i każdy moderuje po swojemu.

Opublikowano (edytowane)

Przecież odcięcie przy soczewce nie różni się niczym niezależnie od źródła światła, soczekwa jest odpowiedzialna za to, nie żarówka.

A barwa...weź się nie ośmieszaj xD gdyby było niebiesko czyli 6000K+ wtedy można podjrzewać, że było coś zmieniane, a tak masz biel jak na fabrycznych matrycowych Intelliluxach.

Z resztą masz tu odcięcie, kilka dni temu pod pracą zrobione zdjęcie

PXL_20260907_042202374.jpg

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano
5 minut temu, Katystopej napisał(a):

A barwa...weź się nie ośmieszaj xD gdyby było niebiesko czyli 6000K+ wtedy można podjrzewać, że było coś zmieniane,

Jeśli zdjęcie wiernie oddaje temp. barwową, to wygląda to na oko na ~4500-5000K i nie można tego pomylić ze zwykłym "ciepłym jak kluchy" zwykłym halogenem.

Z jednej strony ciepłe światełko jest milutkie i lepiej się przy takim zasypia, a z drugiej za kierownicą lepiej nie zasypiać (:toast:), więc dla kierowcy zmiana raczej na plus. ... byle nie męczyło (ciekawe jakie to ma CRI) i nie raziło innych.

Opublikowano
7 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Dla mnie te odcięcia nie są takie same, po prawej Ledy świecą wyżej, ale to nie te same warunki

Barwa wyraźnie inna, na ledach masz białe światło

Tak, prawa lampa jest do delikatnej regulacji na skp, widziałem to już na halogenach, była kiedyś wymieniana w aso po jakiejś małej kolizji. Teraz linia światła jest dużo wyraźniejsza i widać to bardziej, przy czym w poprzednim Outlanderze miałem bardziej rozjechany prawy reflektor ksenonowy a i tak mieścił się w normie, diagnosta go nie regulował.

7 minut temu, Kyle napisał(a):

5000K to jeszcze nie lodówka (odbiór zależy też od CRI).

Barwa jest fajna do jazdy, jak typowe standardowe ledy fabryczne.

Takie żarówki powinny być ustandaryzowane z legalizacją w całej UE, a nie że u nas nielegalna, przejedziesz granicę PL/DE i już legalne. No kurde przecież widać na moim przykładzie że to świeci normalnie, mocno ale z ładnym odcięciem nie oślepiając innych. Zrobię wam kiedyś porównanie do Ducato :E