Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gwoli wyjaśnienia, wszystki trafia do Krzyśka bo u niego są moje opony letnie.

Cebula mode - u niego będzie taniej założyć opony na felgi niż w Warszawie. Tak czy siak musiałbym pojechać do niego po opony, a tak to odbiorę juz komplet :P

Edytowane przez jarux
  • Like 1
  • Haha 4
Opublikowano

Filtry Filtrona, oliwa jutro do odbioru Motul Ecoclean 0w20, mata do bagola Rezawplast, tarcze + klocki na przód, kosmetyki do auta, ledy na oświetlenie wnętrza, kamery przód+tył i idzie jeszcze interfejsc bt do Opli, co by licznik rozszerzyć i mieć ekologię pod kontrolą.

• Upvote 1
Opublikowano

Kiedyś od kogoś dostałem pokrowiec na kierownicę (zapewne z temu) bo widocznie komuś zwróciło uwagę na stan kierownicy że jest troszeczkę poniszczona i jak to założyłem to już miałem ochotę wyrzucić bo strasznie ślizgało w ręce.

Opublikowano
52 minuty temu, kapcer napisał(a):

@Katystopejto jest typowo do Opla czy to taki ELM327 i gada ze wszystkim?

Gada ze wszystkimi, tylko odpowiednią apkę pod markę trzeba zainstalować np. ForScan dla Forda czy Bimmercode(kodowanie) i Bimmerlink(diagnoatyka) dla BMW. Można nią wymusić wypalanie dpf. To nie jest zwykły elm, tym już można sobie uwalić sterownik jeśli pogrzebie się na githubie czy reddicie za ruskimi apkami pod androida do kodowania :E Do Astry używam polskiej OPLmonitor.

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, galakty napisał(a):

@Katystopej A do Kia orientujesz się? 2019 rok. 

Przy starej miałem interfejs do laptopa i chyba coś od Wurth, ale nie wiem czy taką świeżą ogarnie. 

BT mam od VGate. 

Najlepiej to pytaj na grupkach Kii, na pewno coś podrzucą.

Opublikowano

Dobry adapter obsługujący wiele wersji protokołów to połowa sukcesu. Druga połowa w sumie ta ważniejsza to soft. Do dacii/renault to jest ddt4all na lapka bądź pyclip na androida.

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, galakty napisał(a):

@Katystopej A do Kia orientujesz się? 2019 rok. 

Przy starej miałem interfejs do laptopa i chyba coś od Wurth, ale nie wiem czy taką świeżą ogarnie. 

BT mam od VGate. 

Ja bym stawiał na Carscannera.

Screenshot_20260320-101239.thumb.png.6e13e46dfb4c25ede3723a0849123ec8.png

Vlinker MC/MC+ współpracuje też z programami na Windowsa po BT, może kiedyś to sprawdzę.

Tczasem Czarna złapała drugi oddech. Seria wyszła 140KM, po programie 180KM i musieli to okiełznać, bo było za mocno. Teraz jest idealnie, cios czuć dopiero od 2k rpm tak jak chciałem więc sprzęgło, dwumas i skrzynia są bezpieczne, przyda się przy jeździe z rowerami i pełnym bagolem.

PXL_20260320_132927586.jpg

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
59 minut temu, Katystopej napisał(a):

Ja bym stawiał na Carscannera.

Ale on nic nie zakoduje, tylko odczyta. 

59 minut temu, Katystopej napisał(a):

Tczasem Czarna złapała drugi oddech. Seria wyszła 140KM, po programie 180KM i musieli to okiełznać, bo było za mocno. Teraz jest idealnie, cios czuć dopiero od 2k rpm tak jak chciałem więc sprzęgło, dwumas i skrzynia są bezpieczne, przyda się przy jeździe z rowerami i pełnym bagolem.

Ładnie.

Ja się zastanawiam nad boxem od VTech. Bo wydawać 2k na strojenie auta gdzie za 3-4 lata zmienię to mi się nie chce, a tam można wykorzystać w kolejnym. Wiem że to gorsze od strojenia na hamowni. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Ale on nic nie zakoduje, tylko odczyta.  

Nie wiem, pewnie tak bo to jakiś uniwersalny program, może sdprog ale kosztuje 160zł :stukniety:

2 minuty temu, galakty napisał(a):

Ładnie.

Ja się zastanawiam nad boxem od VTech. Bo wydawać 2k na strojenie auta gdzie za 3-4 lata zmienię to mi się nie chce, a tam można wykorzystać w kolejnym. Wiem że to gorsze od strojenia na hamowni. 

Ty tam masz 140KM? One fabrycznie wychodzą z bonusem nawet 15KM i robią się na 180+ :red: Kurde, kiedyś takie moce były zarezerwowane dla silników 2L, teraz byle 1.4 czy 1.6 robi coś takiego i ma poniżej 8 do 100.

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano
1 minutę temu, Katystopej napisał(a):

Nie wiem, pewnie tak bo to jakiś uniwersalny program, może sdprog ale kosztuje 160zł :stukniety:

Mam z Aliexpress interfejs po kablu, w 2007 potrafił kalibrować czujnik kąta skrętu itp, tutaj nie próbowałem bo nie miałem potrzeby.

1 minutę temu, Katystopej napisał(a):

Ty tam masz 140KM? One fabrycznie wychodzą z bonusem nawet 15KM i robią się na 180+ :red: Kurde, kiedyś takie moce były zarezerwowane dla silników 2L, teraz byle 1.4 czy 1.6 robi coś takiego i ma poniżej 8 do 100.

Tak 140 KM i jedzie lepiej mam wrażenie :E Często na hamowni wychodzi właśnie 150KM. A ciągnie jak diesel, 1800 obrotów i już ma prawie max niuta. Baaaaardzo przyjemnie się tym jeździ, biegi po mieście spokojnie 2200 zmieniam :E 

A na 2 biegu przy odcięciu 100 km/h :O