Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 1.01.2026 o 12:58, miro napisał(a):

odrzuca mnie od każdego filmu w którym gra ten niby polski żydek, gość jest mega irytujący

jedynkę pamiętam że była całkiem ok ( tylko ten yesse ) , dwójki już chyba nie zmogłem...

Mam z nim to samo,a jego Luthor w Supermenie to już w ogóle masakra 

• Like 1
Opublikowano

Żaden.

Ma na myśli Jesse Eisenberga, który się urodził w USA, ale jego rodzina dekady temu wyemigrowała z Polski i Rosji. Bez znaczenia dla postrzegania go jako aktora, a przecież o tym tutaj mówimy; a należy dodać, że jest dość uzdolniony w swoim fachu i dla przykładu w Social Network zagrał bardzo dobrze.

Jeśli chodzi o Now you see me: Now you don't 3(Iluzja 3) to oczywiście totalna pomyłka i generalnie kiepski film, ale to nie ma przełożenia na samego aktora, z kiepskiego scenariusza żaden aktor nie zrobi dobrego filmu.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Imm napisał(a):

Bez znaczenia dla postrzegania go jako aktora,

oczywiście, tak w Social Network zagrał bardzo dobrze...

7 godzin temu, Imm napisał(a):

Żaden.

Ma na myśli Jesse Eisenberga, który się urodził w USA, ale jego rodzina dekady temu wyemigrowała z Polski i Rosji.

ma polskie obywatelstwo, które otrzymał w zeszłym roku od Andrew..

ma jewish roots, wiec było nie było -  jest.

jego rodzina nigdy nie wyemigrowała z Rosji, dziadek Hyman wyjechał, a rodzina dalej była i jest z Krasnystawu, zawsze Polska, miasteczko koło Lublina, polecam bo bardzo ładne.

tak, nie o tym tutaj, ale można wyjąć kij z dupy czasem, wielu aktorów/aktorek mnie irytuje, którzy są uważani za dobrych, mam prawo o tym pisać, a czy troszkę zgryźliwie, cóż..

prawdziwy ból też mi się podobał, tu na szczęście przyćmiewa go Culkin

Edytowane przez miro
Opublikowano (edytowane)

"Kij w dupie" nie ma znaczenia dla faktu, że tak obiektywnie to on nie jest "polskim żydkiem" i określenie kogokolwiek w ten sposób w mojej opinii jest słabe. Nie mówiąc już o fakcie, że takie określenie "trudno" uznać za komplement, szczególnie, że człowieka raczej nie znasz.... i nie ma to nic wspólnego z jego grą aktorską, o której tutaj mowa. 

Masz naturalnie prawo "o tym" pisać. Nie napisałem nigdzie, że go nie masz.

Edytowane przez Imm
Opublikowano

Reminiscencja (2021) 4/10

To nie jest bardzo zły film, ja go odebrałem jak sztuczny twór, do tego pusty, bez większych emocji. Historia z gatunku noir osadzona w przyszłości. I tu już pojawia się pierwszy problem. Świat jest nijaki, zrobiony komputerowo po taniości. Mamy zalane Miami (chyba), ludzie ubrani są jak w dzisiejszych czasach, nie zauważyłem smartfonów oraz zwykłych komputerów. Jedynie maszyna do wspomnień jest tym futurystycznym elementem oraz nowy narkotyk. Obsada jest ok, Rebecca Ferguson oraz Hugh Jackman (choć ten za bardzo wczuł się w bohatera filmów noir). Drugim słabym elementem jest intryga kryminalna, jest sztampowa do bólu. Film ma słabe tempo i za dużo ckliwych scenek.

• Upvote 1
Opublikowano

Reminiscencję obejrzałem tylko dlatego że kilka lat temu postanowiłem oblecieć całą filmografie Jackmana ponieważ bardzo lubię tego aktora ale już po opisie widziałem że nie będzie to nic specjalnego i tak też się okazało, ledwo dotrwałem do końca ;) :thumbup: