Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TWD S&S2 na różnych platformach różnie działało. Ja akurat grałem na PSVR2 i nie miałem się do czego przyczepić (jak dobrze pamiętam to trafiłem na jednego buga, gdzie musiałem wczytać poprzedni zapis). Poza tym ta gra wyglądała genialnie na OLEDzie.

W Behemoth zacznę na Queście (z wersją na PC jest jakieś zamieszanie) i chyba faktycznie warto trochę obniżyć oczekiwania :D 

@galakty To jedyna forma horrorów jaką akceptuję w VR. Bez broni jest zbyt strasznie :E

Niestety z tego powodu musiałem odpuścić Madison VR.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Udało się w końcu kupić taniego Valve Index z drugiej ręki. Teraz tylko muszę odebrać go od siostry z Warszawy, jeśli chcę go mieć przed sobotą, bo nie ma czasu wysłać tego wielkiego kartonu, a pociągiem go nie zabierze ze sobą. :E 

Oby w tym nowym Obcym była scena podobna do pubu / dyskuteki z Alien vs Predator 2013 2010, aż sprawdzę czy jest mod VR dla choćby tylko tego momentu.
Ooo jednak jest mod, choć chyba nikt długo nad tym nie pracował, bo filmy są głównie z 2021. Gra jako obcy to pewnie skuteczny środek wymiotny. :E 
W spolerze filmik dla odniesienia:

Spoiler

Jak dobry byłby taki multiplayer we VR. Marines srali by ze strachu, obcy rzygałby od chodzenia po ścianach, a predator dostałby oczopląsu od przełączania się między wizjerami i próbą ogarnięcia jak tym walczyć :E Miałem szczęście grać w to, gdy było sporo ludzi, bez samych weteranów. To było cudowne na płaskim ekranie, a tryb gdzie zaczyna się z jednym obcym vs marines, a każda śmierć to kolejny obcy był super na mapie z ruchomymi ścianami. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano

U mnie dalej Metro VR, przechodzę powoli po 30-60 minut dziennie bo dłużej nie lubię chodzonych gier na VR. Klimat gęsty, strach nie opuszcza, ale jak dla mnie to system strzelania jest beznadziejny. Kule latają gdzie chcą, mimo celowania. 

Opublikowano

Ja też gram w Metro powoli, bo nie chcę żeby szybko się skończyło :E

U siebie dużych problemów z celowaniem nie zaobserwowałem (ale przyjemniej strzelało się np. w RE4).

@musichunter1x Czemu Index, a nie Quest 3 lub PSVR2? Pewnie taniej by Ci wyszło, a miałbyś lepszy i nowszy sprzęt z gwarancją.

Opublikowano
24 minuty temu, slafec napisał(a):

@musichunter1x Czemu Index, a nie Quest 3 lub PSVR2? Pewnie taniej by Ci wyszło, a miałbyś lepszy i nowszy sprzęt z gwarancją.

Lubię ogrywać rzeczy na oryginalnym sprzęcie, który jest dobrze wykonany, no i był w cenie nie do przegapienia - 1000 zł, zamiast $, w pełnym komplecie poza jednym kablem do ładowania kontrolerów ;) 
Czujniki wbudowane w google oraz rozdzielczość nie robią mi różnicy, ponieważ i tak będzie w jednym miejscu, a RTX3070 na dużo nie pozwoli.
Jeśli się spodoba to zamiast kiedyś kupić nowy monitor, kupię google lub zachowam Indexa, choć wolę go sprzedać bez straty po nowym roku. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

To już kapciem jedzie i nawet najwięksi zwolennicy Indexa już go nie polecają.

Z tego co czytałem to chodzi głównie o komfort uruchomienia wszystkiego przez sensory w googlach i możliwą samodzielność działania Questa oraz lepszą rozdzielczość, a przede wszystkim lepsze soczewki wraz z wbudowanym śledzeniem wzroku.
Piksele jeszcze są mi obojętne, soczewki to chyba dopiero Quest 3, a na upartego można zmodować Indexa, aby śledził wzrok.
Za to audio i wygoda noszenia są dla mnie bardzo ważne, dokładność śledzenia ruchu oraz jakość kontrolerów to również miły plus. Gdyby zeszli z ceny, dodali śledzenie wzroku i lepsze soczewki to index byłby jeszcze konkurencyjny. 
Jestem bardzo ciekaw jak grają te słuchawki i dla nich samych kupiłbym go z ciekawości, a co dopiero w takiej cenie.

Miejsce na sensory to nie problem u mnie. Postawię je na kolumnach, a jeśli będą za nisko to zrobi się jakiś stojak lub dociążony karton :E 
Edit. Choć jak słyszę o problemach przy intensywnym, niedbałym użytkowaniu to chyba nie co zabierać tego jako zabawka w sylwestra dla gości.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1