Skocz do zawartości

PlayStation 6 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ta i 95% aktywnych użytkowników forum to są imigranci PCtowcy z PClaba. Ale tylko mała część z całości tego czym było forum pclaba. 

Powtórzę jeszcze raz PClab był dużo większym forum, zrzeszał wielokrotnie więcej ludzi i w tym konsolowców, również wielu takich rasowych. Tutaj już tego nie ma. Nie dość, że ogółem znacznie mniej ludzi to konsolowców już w ogóle jak kot napłakał.

Więc nie ma co się dziwić, że nie będzie w temacie ruchu jak na pclabie. No nie będzie.

Edytowane przez lukadd
  • Odpowiedzi 788
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, lukadd napisał(a):

Do tego jak jeszcze na PS4 były jakieś gry, nowości i coś się działo z exów. To od PS5 już temat zamknięty, w większości samo odgrzewanie kokleta. 

Sony ssie po całości z grami, większość ich decyzji przez ostatnie lata to śmiech i dlatego to tak wygląda jak wygląda a nie że sprzęt ujowo się zapowiada w dodatku ma być drogo (1000 USD). 

Teraz, lukadd napisał(a):

Ta i 95% to są imigranci PCtowcy z PClaba.

Z laba ogólnie to tak ale nie PCtowcy tylko ogólnie osoby interesujące się sprzętami 

Opublikowano (edytowane)

Szkoda, że już nie ma tych rasowych konsolowców z pclaba było by śmiesznie i temat na pewno miałby dzień w dzień stukane dziesiątki i może setki postów, niezależnie od wszystkiego :E Hashi, Yoshi, Azazel itd.

Edytowane przez lukadd
  • Haha 2
Opublikowano

Ach, piękne czasy. :E Hashi i jego próby przekonania całego świata, że poziome pasy w Order 1886 to było true cinematic experience, a nie cięcia rozdzielczości wynikające z potrzeby utrzymania sensownego poziomu klatek per sekunda. Bo tak powiedzieli twórcy. :E Trochę człowiek tęskni, ale jednak nie do końca, momentami mózg się lasował.

• Haha 1
Opublikowano

PS5 z dużym prawdopodobieństwem przez całą następną generację będzie otrzymywać gry z PS6 więc na ich miejscu też bym się nie martwił. Obecne cykle produkcyjne potrafią być tak długie, że zaczyna się tworzenie gier w dniu premiery konsoli i kończy w dniu premiery kolejnej generacji...

• Upvote 1
Opublikowano

To nie polityka a realia rynkowe. Niektóre studia jeszcze nie zdążyły stworzyć nawet jednej gry pod PS5

Rockstar Games - nadchodzące GTA VI, poza tym nic

Naughty Dog - nic

CDPR - nic

Santa Monica Studio - nadchodzące GoW Laufey, poza tym nic

Guerilla Games - nic

Opublikowano
12 godzin temu, galakty napisał(a):

Po drugie ludzie mają pamięć złotej rybki, poczekajmy do premiery 

PS6 - 3999 zł digital only 

Płyty blu-ray NO 

PS Store all game 449 zł 

oj szybko sobie przypomną :E 

Opublikowano

Nie zapominajcie o  tym handheldzie, który ma mieć połowę mocy PS5. Zgaduję że potraktują PS6 jako wersję PRO przez ceny i liche gry, a "PS TV 2" będzie całkiem dobrze sprzedawać się, jeśli ktoś nie ma PS5. Bez wersji pudełkowych i tak straciłem zainteresowanie, a emulowanie PS4 ma się coraz lepiej... Tyle wystarczy, bo na PS5 zostały prawie same nowoczesne barachła i marne filmówki.

Jakby liczyć tylko sensowe gry, których nie ma na PS4 to ile tego mamy?
Dwa astroboty oraz Remake z PS3, który ma tak spartoloną oryginalną wizję artystyczną, w tym muzykę, że nawet jeśli zapłacą stówę to nie zagram. :E 
GT 7 jest na PS4. 

Podsumowaniem tej generacji jest  Destruction AllStars, Concord, Bungie...

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Sony powinno wiecej inwestowac w segment AA

Raczej w gry single player AAA (PlaySation Studios), a nie gry usługi, remastery i inne badziewia. 
Tyle mają marek które są „uśmiercone” od PS3/PS4…

Jak by to inaczej wyglądało gdyby zapowiedzieli tylko 3 gry: 

- Bloodborne 2 

- TLOU 3 

- Killzone 4 

:E 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
8 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Nie zapominajcie o  tym handheldzie, który ma mieć połowę mocy PS5.

A ty nie zapominaj, że mówimy o dużo nowszej architekturze i do tego dojdzie jeszcze zaawansowany upscaling, którego zwykłe PS5 nie ma. Na gierki z PS5 powinno wystarczyć.

Opublikowano
11 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Sony powinno wiecej inwestowac w segment AA, zeby byla wieksza roznorodnosc gier. Gier powinno byc wiecej, jak tak dalej pojdzie, to konsole bedziemy wymienic co 2 generacje.

No to masz Saros :E😉

Screenshot-20260711-093823-Samsung-Brows

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

A ty nie zapominaj, że mówimy o dużo nowszej architekturze i do tego dojdzie jeszcze zaawansowany upscaling, którego zwykłe PS5 nie ma. Na gierki z PS5 powinno wystarczyć.

To jest chyba pierwszy raz, kiedy bardziej mniej jara ten handheld niż stacjonarna wersja konsoli...

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Returnal sam kupiłem i ograłem a tutaj totalnie olałem zresztą podobnie jak większość osób z forum co widać nawet po temacie 

Screenshot-20260711-094009-PS-App.jpg

Sony jest w totalnej :dupa: z nowymi grami 

11 godzin temu, Kris194 napisał(a):

To nie polityka a realia rynkowe. Niektóre studia jeszcze nie zdążyły stworzyć nawet jednej gry pod PS5

Rockstar Games - nadchodzące GTA VI, poza tym nic

Naughty Dog - nic

CDPR - nic

Santa Monica Studio - nadchodzące GoW Laufey, poza tym nic

Guerilla Games - nic

Na PS5 to chyba Wiedźmin 4 będzie dopiero pierwszym ich tytułem czyli za 2-3 lata 😅

Edytowane przez azgan
Opublikowano
50 minut temu, azgan napisał(a):

Screenshot-20260711-093823-Samsung-Brows

Saros to idealny policzek dla tych wszystkich szukających oryginalnych, różnorodnych gier. Krzyku sporo, a w rzeczywistości jak zawsze :( 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Na PS5 w gorszej rozdzielczości wystarczy, ale to nadal będzie poziom ~rtx3050... Sony najpewniej uderza w niską cenę wersji stacjonarnej i stąd może być obojętne wobec początkowej sprzedaży PS6.

Jeśli przy większych TDP to nie osiągnie lepszej wydajności... Nie pamiętam czy ta połowa wydajności jest w trybie handheld czy stacjonarnym.

Jako handheld będzie super, ale brak gier i fizyków mnie nie przekonuje, a cenę pewnie dowalą z kosmosu. Lepiej poczekać na podobny chip na PC.

Edit. Przypomniałem sobie parametry.

To ma mieć 40-55% rasteru w trybie handheld i 55-75% w dock mode, wedle szacunków szklanej kuli.

Parametry to 16CU i 1.2ghz/1.65ghz, ale CU ma 128 "rdzeni" zamiast 64.

PS5 ma 36CU 2.23ghz, więc rzeczywiście jest to osiągalne.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
Godzinę temu, azgan napisał(a):

Sony jest w totalnej :dupa: z nowymi grami 

I to na własne życzenie. Kazać Naughty Dog tworzyć jakieś tytuły GAAS to tak jak zlecić Jamesowi Cameronowi tworzenie telenoweli, trzeba być skończonym debilem i to delikatnie rzecz ujmując. Naughty Dog zmarnowało lekko 3 lata.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, azgan napisał(a):

Kopia Returnal się nie sprzedała? Szok. Zastanawiam się jakim cudem ten tytuł dostał "zielone światło" na etapie preprodukcji.

1 godzinę temu, slafec napisał(a):

Saros to idealny policzek dla tych wszystkich szukających oryginalnych, różnorodnych gier. Krzyku sporo, a w rzeczywistości jak zawsze :( 

Oryginalna to była wychodząca w podobnym okresie Pragmata a nie coś co wygląda jak kopia Returnal i to od tego samego studia :E

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
3 godziny temu, azgan napisał(a):

Returnal sam kupiłem i ograłem a tutaj totalnie olałem zresztą podobnie jak większość osób z forum co widać nawet po temacie 

Ruszałem Returnala na PS5 tak wtedy tylko z ciekawości po tym jak wyszedł, później kupiłem na PC. To już było dawno temu i do dziś nie ograłem. Nie wiem, jakoś nie trafia do mnie ta gra za specjalnie.

Nie mówię, że jest zła, ale jakoś zawsze coś innego jest co mi bardziej siada. Jeszcze kiedyś spróbuję, ale ta gra to nie jest żaden system seler, jest ciekawą produkcją dla określonej grupy, ale takich gier powinno być przynajmniej kilka.

Jakby mieli jakąś Personę nową na wyłączność :E Coś w stylu kolejnego Bloodborne to dla mnie tak, ale z drugiej strony dla jednej czy dwóch gierek to nawet nie ma sensu na stałe trzymać konsoli, gdy człek ma PCta.