Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Ponoc XeSS 2.0 jest znacznym ulepszeniem i jest sporo lepszy niz FSR 3.0-3.1 i ma tez frame generation. Ciekawi mnie jak to wygalda na kartach Intela, jak gracie w CP to uzywacie najnowszych technik?

Na samym początku.

Wczoraj testowałem BF 6 to 1440p high, xess jakość było 70+ FPS bez frame generation 

• Upvote 1
Opublikowano

@wallec Wiem, że go oglądasz, ale nie wiem czy znasz drugi kanał, ostatnio dobry podcast zrobili, troche prawdy o rynku kart graficznych i ogolnie jak to wyglada 

Zracji tego, że podcast dosc długi podczas oglądania wypisałem pare tematow na ktore rozmawiali

Napisał, że w zrobił screena w menu w BF6 na AMD i Intelu i czekal az na AMD bedzie wiecej fps, wrzucił to na X i miał najwieksza ilosc wyświetleń, piszac AMD is faster than Intel

Na youtubie nie ma kasy dla youtuberow
każdy youtuber musi cos sprzedawac żeby zarobić
Ogladalnosc spada, wiec YT starają się robic coraz więcej kontrowersyjnych materiałów 
Jeżeli chcesz zarobić, dyktuj się tym w co ludzie wierzą i im to daj, wpasuj się w ich oczekiwania
4090 jako perfekcyjny balans CUDA i zegarów, ponadczasowa karta perła w koronie
AMD mina lata zanim osiagna wydajność 4090
UE5 gry działają beznadziejnie i nic specjalnego nie wnosi
Devsi obecnie rozumieją jak działa silnik gry, nie potrafią robic gier
Użądzenia przenośnie są przyszłością dla gier korpo pracują nad wydajnymi energetycznie GPU 15-20W
5090 powinnismy się cieszyc ze nVidia nie zostawila nas na 4090 na wieczność i dała karte 600W o potężniej wydajności
Nastepne edycje kart nie dadzą rady zrobić takiego kroku wydajności jaki był dotychczas
"lockdown" pozbawil młodych zdolności społecznych 
jeżeli nie żyjesz wśród społeczeństwa, nigdy nie zrobisz biznesu i dużych pieniedzy
jeśli pracujesz dla kogos, zysk na godzine z poswieconej pracy jest zazwyczaj dla Ciebie kiepski
jeżeli masz swój wlasny biznes zarobisz zawsze więcej, kup za złotówke sprzedaj za dwie, zrob tak milion razy zostaniesz milionerem
wiekszosc ludzi robi w robotach za 20-30zl na godzine, gdzie pracodawca najchętniej placilby im 2-3zl ale rząd im kaze płacic więcej
ludzie zostali nauczeni przez system, idz do pracy, zrob swoje, wroc do domu i egzystuj w wolnym czasie
szkoły nie ucza czego trzeba i to na całym swiecie, mało matematyki dużo bullshitu
Pseudo moralnosc, uczą, że jeśli ktoś jest otyły masz mu współczuć, a nie mówic dlaczego jest otyły 
AI trenuje się nie tylko na tym co dobre ale i na tym co złe, jeżeli jest hejt gdzies na kogos, to AI jest wytranowane na hejcie
Wiekszosc for (np. reddit) bazuje na hejcie, kilkach i świtach, gdzie powstaja koła wzajemnej adoracji
Im więcej zarabiasz i stajesz się boagatszy zauważasz ze rzesze ludzi sa przewidywalne i głupie
Linux jest lepszy niż windows, Microsoft powinien się trzymać windows 10, obecnie każdy ich wypust tylko pogarsza sprawę

Jak ktos ma czas polecam obejrzec.

• Like 1
Opublikowano

Nie oglądam jego podcastów ponieważ zaprasza osoby, które myślą podobnie lub prawie tak samo jak on -> lizanie się po kulach.

To tak jakbyś zaprosił chłopaków z podforum amd i poprosił o opinie na temat np 7800x3d za 1350zł vs i5 14600k za 799zł do 1440p ;)
Dodatkowo przerywa innym jak mówią czego nie lubię.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.08.2025 o 21:43, wallec napisał(a):

To tak jakbyś zaprosił chłopaków z podforum amd i poprosił o opinie na temat np 7800x3d za 1350zł vs i5 14600k za 799zł do 1440p ;)

A biedny @wallec zapomniał że temat wyszedł z 265k i stąd był polecany 7800x3d jako lepszy wybór do gier :D No ale o tym nie wspomni, bo by się z jego narracją nie zgadzało :D 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

Wydajność dramat, ale nie tylko na areczku. Skoro rtx 4070ti super i wyżej ledwo ogarniają 1080p, to coś nie halo z grą. Kto by się przejmował, nie we wszystko trzeba ciupac ;) 

Może deweloperzy muszą dopiero się nauczyć UE5?

Opublikowano

Nie ma co szukać usprawiedliwień, forma Arca w nowych grach na UE5 jest koszmarna i to ma istotne przełożenie na grywalne ustawienia. Np. w KF3 na RTX 4060 zagrasz płynnie przy detalach średnich, które wciąż wyglądają dobrze, na Arc B580 dopiero przy niskich, które wyglądają jak :kupa: A na pierwszej generacji Arc nawet przy niskich jest bryndza. Także dramat.

@wallec Ale na pocieszenie XeSS 2 wypada świetnie, prawie jak DLSS 4 i lepiej od FSR 4 :)

https://ithardware.pl/testyirecenzje/mafia_the_old_country_test_dlss_fsr_xess-44314.html

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, unadarek napisał(a):

W sklepie sferis masz w podobnej cenie ten model a chyba lepiej kupić w sferisie niż w tym hmm krzaczastym sklepiku 

Masz rację - szczególnie, że w sferis wysyłkę masz za darmo a na alle trzeba jeszcze dopłacić 23 zł. :thumbup:

Edytowane przez sert
Opublikowano (edytowane)

Panowie, zauważyłem - parami chodzicie... (za mną też...) ;) 

Irytuje mnie ta obecnie montowana ilość pamięci na kartach konsumenckich - która to jak największa ilość przydatna jest do wykorzystania w niektórych modelach AI.

Nie wiem (nie sprawdziłem) czy system windows przydziela więcej pamięci dla kart Nvidia - tak jak to robi dla kart Intela i AMD...

amusAMD.thumb.jpg.391ebd6ed34f38395d2c6aa5bd134f21.jpg

Edytowane przez sert