Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Wu70 napisał(a):

Oni teraz wypuścili generator na iGPU 8:E recenzje nawet na plus ale trudno sobie wyobrazić generator np. z bazowych 30fps...

B390 aktualnie najlepsze igpu przy 25W, szkoda że nie potrafią tego dobrze przeskalować. Duży B770 może trafić tylko do segmentu Pro, no ale 32GB vramu to cena byłaby kosmos dla graczy

Na rtx 4080 w 4k z Path tracing miałem bazowe z 18-24fps, zapodawalem DLSS które podbijało do ~40fps na to generator i lock do 60fps -> sztosowa rozgrywka na padzie 

• Haha 3
Opublikowano
11 minut temu, wallec napisał(a):

Na rtx 4080 w 4k z Path tracing miałem bazowe z 18-24fps, zapodawalem DLSS które podbijało do ~40fps na to generator i lock do 60fps -> sztosowa rozgrywka na padzie 

ponizej 30 fps musza być artefakty,na pewno poniżej  25

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, sideband napisał(a):

Znam takich co mają 60fps z FG i dla nich ok :E

Jestem blisko, okolice 85fps z FG dla mnie jest ok na klawa + mysz w grach single. 
Ale 60fps to i bez FG się dla mnie grać nie da %-)

W tygodniu wjedzie do mnie 5070 12GB o ile mi x-kom czy ktokolwiek to sprzedaje zaraz nie anuluje zamówienia, to porobię testy B580 12GB Limited vs 5070 12GB Founders %-) w 1440p z różnymi DLSS i XeSS i FG i bez FG itd.
A tak dla jajec a co, bo mogę :P 

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano
5 godzin temu, wallec napisał(a):

Nie wiem, nie czułem.

Padzik, generatorki, detale ultra, padzik, asysty strzelania, piweczko i sobie gram.

Wallec ty się przyznaj nie piweczko a 4 i to z wkładem z ubota i wtedy faktycznie mózg idealnie dopasowuje się do odczuwalnego laga. 

• Haha 3
Opublikowano

Ze względu na zakup B580 (i jego zadowalające mnie osiągi jednak %-)) i docelowo 5070 Founders (bo lubię wygląd Foundersów) zdecydowałem jednak o sprzedaży(!) 4070 Ti Super od MSI, wersja Expert co mam w kompie od roku czy ileś.
Gram 3 godziny w weekend a wszystkie DLSSy i inne XeSS pozwalają mi grać we wszystko co chcę w 80-90fps+.
Jestem niesamowicie zdziwiony wydajnością B580 a w sumie tym, że jej niska wydajność jednak mi wystarcza...
Ogarnąłem już OC w nim na 3100MHz+, wystarczy działać na full screenie a nie w pełnym oknie by nie wywalało przy FG %-) 
A FG mocno daje radę, nawet np w BF6 gdzie nie czuję w ogóle laga przy bazowych 60-65fps około a gram casualowo w 100%. 

Tak więc owszem - POYEBAŁO mnie, może będę żałował ale B580 mi pasuje a później będę na zmianę działał sobie z 5070. 12GB Vramu i zmiany detali na niżej niż najwyższe jakie są mi nie straszne w 1440p przynajmniej na razie, najwyżej będę później płakał :P 

Macie moje pełne błogosławieństwo śmiać się ze mnie ze zmiany szybszej karty na słabszą (słabsze) ;) 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Pamiętaj, ta karta ma strasznie nierówną wydajność i w grach, w które nie grasz w wyselekcjonowanych miejscach występujących w 0.05% czasu trwania rozgrywki wydajność będzie na poziomie radeona 7600 ;)

@Art385 b580, 4k, generator klatek, sync na 60fps, detale dokokszone z raytracing - widać na końcu
video ma mało fps bo nagrywane darmowym programem ze sklepu
ja tu nie widzę artefaktów jak gram, mogę normalnie ciupać na padzie i mam nonstop 60fps, na 4080 było jeszcze lepiej!

Edytowane przez wallec
Opublikowano
3 minuty temu, tomcug napisał(a):

Wallcuś, jak jesteś ślepy i nie widzisz laga przy 30 FPS bazowo i artefaktów z FG przy tak niskim FPS, to masz do tego prawo, ale nie wmawiaj wszystkim wokoło, że lagfestiwal to jest wypasione granie ;)

Nieee, to inni wmawiają mi, że mam lag festiwal a ja sobie normalnie gram ;)