Ja w ogóle do wczoraj nawet Steama nie miałem zainstalowanego na laptopie z tym Ultra 5 226v, bo on nie jest do gier. Sam fakt że można na malutkim APU uruchomić najnowszy XeSS i MFGx4 zasługuje na pochwałę. AMD nadal nie potrafi nawet podstawowego FSR4 uruchomić na żadnym APU. Z tej perskeptywy to ten MFG ratuje sytuację, bo na bazowym 20 fps nie da się grać, a na 40-60 z MFG da się używając kontrolera. Czyli nagle z dnia na dzień, na biurowym procku można wykonać gaming. I celowo nie sprawdzam gierek które mają bazowo 60fps bo robienie płynnej gry z gry która już wcześniej jest płynna, jest mało ciekawe. To już i tak robi każdy recenzent Ktoś powie: a to czemu nie zrzucisz rozdzielczości? Bo się zrobi mydło. A XeSS daje gites obraz.
Jak dla mnie to PS5 PRO mogło by być i trzy razy droższe niż jest, gdyby tylko dało stabilne 120 FPS w 4K. Niestety ta konsola nie jest ani szybka, ani tania. A przede wszystkim nie ma gier.
Jak wspomniałem wyżej nie jestem o nic obrażony (jest mi wszystko jedno co siedzi w budzie byle się spinało wydajność/cena), co widząc takie kocopoły i fikołki jakie uprawiasz na forum na każdym kroku trzeba reagować...bo jeszcze ktoś w to uwierzy
Rekomendowane odpowiedzi