Handheldy PC (SteamDeck/RogAlly/LegionGO i inne) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez wallec · Opublikowano
Może miał auto w leasingu lub najmie długoterminowym i w warunkach umówy, wymiany mógł dokonać tylko i wyłącznie w autoryzowanych warsztatach i nie miał dostępnych terminów? Jestem w stanie wyobrazić sobie taki scenariusz. -
Przez VRman · Opublikowano
2x16GB 6000 CL30 już przebiły 1700 za najtańszą ofertę na ceneo. A ja jeszcze swoich nie sprawdziłem, a skoro nie tanieją natychmiast to sugeruje, że moje s popsute Problem w tym, że to nie ludzie kupują i będą kupować przez cały 2026 i pewnie też 2027 rok. Nie, RAMu nie jest więcej niż chętnych. To nie jest panika nakręcana przez skalperów i sklepy. To panika nakręcana przez producentów pamięci, którzy wolą się nachapać bez fabryki w 2-4 lata zamiast zarobić to samo uczciwie stawiając dodatkowe fabryki. Oni zawsze tak płaczą, że cykle ich bolą. Że jest tak taaanio, bo po np. Covidzie musieli obniżyć ceny. A że cykl ma też górkę to jakoś nie wspominają. 1700zł za 32GB to w 2021 było skandalicznie zawyżoną ceną z punktu widzenia gracza. Teraz wystarczy nawet nie +100% i będziemy mieli 1000% ceny przed podwyżkami. Takiego czegoś to chyba nawet na GPU nie było. 1060tka z 500 na 5000zł nie wskakiwała, ani 3060 na 10K. Kupujący na handel i podbijający panikę na panice, to inna sprawa, ale to jest tylko efekt, a nie przyczyna problemu. Tą są firmy od AI, Nvidia, OpenAI itp. a nie żadne "Sianie paniki" -
Przez Wuadator · Opublikowano
Mam znajomego, któremu oddałem w ubiegłym roku swój stary sprzęt, ale bez karty graficznej( 10900k @5.1 ghx,16 gb ramu ddr4 wyżyłowane 4200 cl 16, swego czasu bardzo fajne wyniki) Nie oddawałem karty, bo siedziałem na 3080 w oczekiwaniu na kupno 5090, trochę mi sie przeciągnęło, bo liczyłem na coś innego, ale nieważne. Znalazłem mu 5070 ti prime w rozsądnej cenie ( 3550 bodajże z 2 tygodnie temu). Jest mega zadowolony. Karta cicha, chłodna, cewek nie słychać nawet jak się głowę włoży do obudowy. Uznaliśmy, że pora grać, a nie czekać na świąteczne promocje. Patrząc na obecne ceny, to był strzał w 10. Jak się trafi prime w Dobrej cenie, to ja gorąco polecam. Jeśli miałbym dopłacić 200 zł do tej wersji, względem np ventusa, to bym się nie zastanawiał. Pozdrawiam
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi