Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nvidia jak socjalizm - bohatersko pokanała problem ktory sama stworzyla :E 

I faktycznie - na Batmanie sprawdzilem, bangla wszystko. Choc pewnie juz do starych gierek nie wroce ale dobrze, ze w koncu poszli po rozum do glowy

Tylko teraz pytanie - na jak dlugo?

Aczkolwiek nie wiem czy wina mojego sprzetu (do tej pory mialem stery - ostatni hotfix poprawiajacy wydajnosc RT skopana przez aktualizacje Windy) ale zblokowalo mi zegary na 727MHz i ani maks wydajnosc, ani czysta instalacja,  ani nic innego nie pomagalo. DDU dopiero poradzilo sobie z problemem. To tak w razie czego jakby u kogos tez sie problem pojawil

Opublikowano
1 godzinę temu, sideband napisał(a):

Te stery i tak nie mają normalnego pełnego wsparcia dla 32bit Cuda :hihot:

Także będziesz chciał coś odpalić na 32bit cuda poza gierkami figa z makiem :hihot:

Na szczescie mnie to nie dotyczy. Az tak ambitny nie jestem zeby robic cos kreatywnego na komputerze ;) 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, leven napisał(a):

Ale GPU-Z nie widzi fizyki 32 bit i ludki nie będą mieć pojęcia, że nowe wydania sterowników znowu aktywuje wsparcie dla 32 bit :E 

To jest jakaś :kupa: normalnie.

Wsparcie jest tylko dla wybranych gier. Np Arkham Asylum dalej nie działa, piszą że dodadzą obsługę w przyszłym roku.

Jak to jest zrobione od strony technicznej nie wiem, ale nie wygląda na prosty przełącznik, może faktycznie dołożyli tam jakąś warstwę translacji żeby nie używać już cuda 32 bit.

Edytowane przez some1
  • Like 1
Opublikowano

Cuda to przede wszystkim oprogramowanie. Jeśli nie ma wsparcia dla 32 bitowych bibliotek i kompilatorów, bo nVidia przestała je dostarczać dla nowych kart, to faktycznie może być prościej przygotować jakiś wrapper który przetłumaczy stare wywołania physx na nowe, niż odtwarzać cały stos CUDA 32 bit.

• Upvote 1
Opublikowano

Wraper, sraper... (bez obrazy) jak czytam, że Nvidia mogła zrobić to, mogła zrobić tamto, ale nie zrobiła, bo .... to mnie czyści. Dopiero, jak ludki się wkurzają i :kupa: Nvidie obrzucają za bzdurne wycinanie czegoś, co w wielu grach jest (powinno być) aktywne, to się dopiero obudzili. Za dużo kasy mają dyrektorki. To się nazywa chciwość/próżność - to ulubione grzechy Diabła :pozdro:

Opublikowano
12 minut temu, Kadajo napisał(a):

Dobrze ze zrobili i tu im się pochwala należy, rozchodziło się w sumie tylko o te stare gry.

Kadajo, nawet jedna gra, która wspiera fizykę 32 bit powinna być brana pod uwagę w sterownikach. Przecież wycinając 32 bit Cuda, Nvidia pozbawiła fajnych bajerów, które przyciągały graczy. No i same gry zostały okaleczone. Co to kurła jest ? samowolka ?

Opublikowano
2 godziny temu, some1 napisał(a):

Cuda to przede wszystkim oprogramowanie. Jeśli nie ma wsparcia dla 32 bitowych bibliotek i kompilatorów, bo nVidia przestała je dostarczać dla nowych kart, to faktycznie może być prościej przygotować jakiś wrapper który przetłumaczy stare wywołania physx na nowe, niż odtwarzać cały stos CUDA 32 bit.

Nie w tym rzecz gdyby wrzucili pełne wsparcie wyszliby na kłamców.

Wciskali kit, że się nie da :hihot: Ale to już nie pierwszy raz kłamią :hihot:

17 minut temu, leven napisał(a):

Kadajo, nawet jedna gra, która wspiera fizykę 32 bit powinna być brana pod uwagę w sterownikach. Przecież wycinając 32 bit Cuda, Nvidia pozbawiła fajnych bajerów, które przyciągały graczy. No i same gry zostały okaleczone. Co to kurła jest ? samowolka ?

Pamiętaj nie pierwszy raz NV podejmuje bzdurne decyzje dotyczące softu ;)

• Sad 1
Opublikowano

No właśnie, jak teraz wycofać się z idiotycznego wyboru ? Kleją po troszku pajace. No ale coś się dzieje na dobre. No i tyle Nam zostało z dobrych chęci wielkich korpo :(  Jesteśmy ucieszeni, że 5% oddali z 100% odebranych, w niebie jestem :skrzypce:

Opublikowano
Godzinę temu, leven napisał(a):

No ale coś się dzieje na dobre. No i tyle Nam zostało z dobrych chęci wielkich korpo :(  Jesteśmy ucieszeni, że 5% oddali z 100% odebranych, w niebie jestem :skrzypce:

Właśnie dałeś perfekcyjny przykład idealnego klienta dla korporacji.

Opublikowano (edytowane)

@leven tak, ale z drugiej strony cieszysz się, że dają ci teraz ochłapy. W ten sposób właśnie działają wielkie firmy. Pierwsze coś zabierają, ludzie się buntują, następnie firma co nieco przywróci (ale nie wszystko!) robiąc sobie reklamę jacy to nie są prokonsumenccy, a klienci wracają. I tak powoli za każdym razem powtarza się sytuacja. Takie systematyczne urabianie ludzi aby ostatecznie korpo wyszło na swoje. NV nie jest jedyna. W branży elektronicznej nie trzeba daleko szukać.

P.S. Choć w twoim przypadku ciężko akurat dyskutować odnośnie NV (czy Intela), jest to mało obiektywne, ponieważ konkurencja nie istnieje dla ciebie.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano

Jak nie wiadomo o co chodzi to może chodzi o to co zwykle- o kase... Zamiast superek dali taki impulsiķ aby trochę szumu się zrobiło i "niezdecydowani" (było to wskazywane jako wada nowej generacji) sięgneli do kieszeni.

Jakby to była prawda... to by była dobra nowina, że muszą już pobudzać sprzedaż. Ale to tylko takie gdybanie...

Opublikowano
53 minuty temu, sideband napisał(a):

Tylko kogo interesują 3dmarki :hihot:

image.thumb.png.9ef8c1dae5414e162300eac4fbe58944.png

Ale Jurek ma racje, jest lepszy FPS. Nic nie ruszałem wynik lepszy o 500-600pkt. 

Podobnie z grami, pokazywałem na przykładzie RDR2 97.3 vs 94fps. 

Jak Jurek zainstalowałby te sterowniki -> 

W dniu 28.11.2025 o 13:59, sideband napisał(a):

Długa obudowa i do tego musisz zachować odpowiedni kąt gięcia przy optyku.

595.02

:E

To w RDR2 wszystko na max co sie da bez Motion Blure'a w natywniej 4k miałby okolice 110FPS, podobnie w cyberpunku te 595.02 nie zmieniajac w ogole krzwej ja mam ponad 70fps gdzie zawsze to było raczej 69 :) 
Screenshot(967).thumb.png.4fd68db8dea5c721fa120540168fbb10.png

Wiec musisz mu oddac, że fajnie zauważył.