Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 23.04.2026 o 08:32, Fatality napisał(a):

Trzeba wysłać zapytanie do Niemca, oni pewnie wiedzą. W końcu głównie u nich ląduje kasa z kaucji ;) 

Masz jakieś dokładniejsze dane? Bo na szybko patrzyłem to jest od sasa do lasa. Faktycznie Lidl i Kaufland mają własnego operatora, ale jeden jest założony przez polaka (choć z siedzibą w Luksemburgu) albo takie cuda jak konsorcjum firm od napojów (Cola, Pepsi z USA, ale z nimi nasz Maspex - m. in od Kubusia, Tymbarku i Tigerów)

Opublikowano
8 godzin temu, Badalamann napisał(a):

Natomiast będzie tak by było wygodnie klientom sklepów i to sklepom na tym zależy.

ksiazkowa propaganda,

w rzeczywistosci jest zupelnie odwrotnie, najprostszy przyklad to wlasnie te kupony vs ich brak w ikei

Opublikowano
16 minut temu, huudyy napisał(a):

Byłem dziś oddać pierwszy worek butelek :E nie rozumiem marudzenia, maszyna wciągała szybciej niż podawałem, zero odrzutów, 11,5 odzyskane 

Wrzuty, że jesteś śmieciarzem za 3,2,1... :E 

Z ciekawości jaki sklep?

Opublikowano

Ja też oddaje w lidlu, lubię te automaty je bo łykają wszystko jak pelikan :E jak nie ma kodu to 10gr, ale to już dużo rzadziej się zdarza. Jednak stosunkowo mało tego oddaje za 9zl -10zl co tydzień w porywach.

Czekam na takie co by umożliwiały wsypanie całego worka. Mogli dać powtórzony mod na nakrętce albo spodzie puszki to by można było zgniatać...

Nie mniej po już 10 takich kursach zero problemów.

Opublikowano

Ale w kasie pewnie jest miejsce na dodatkowe 50 groszy? Nie mogą oddać kaucji to i nie powinni jej pobierać.

W dniu 29.04.2026 o 19:38, gotrunks napisał(a):

Mogli dać powtórzony mod na nakrętce albo spodzie puszki to by można było zgniatać...

No właśnie nie można zgniatać bo by było perpetum mobile. Trzeba dać proste, wtedy wiadomo że kaucje trzeba wydać a zgniecenie to jak skasowanie biletu.

W biedronkach jak odbiera pracownik to później taki worek można zanieść do lidla :E

Opublikowano (edytowane)
W dniu 28.04.2026 o 17:48, huudyy napisał(a):

Byłem dziś oddać pierwszy worek butelek :E nie rozumiem marudzenia, maszyna wciągała szybciej niż podawałem, zero odrzutów, 11,5 odzyskane 

Jak masz tak małą ilość butelek, to butelkomaty ogarną. 

W przypadku dużo większej liczby butelek pozostaje ręczne skanowanie z pracownicą sklepu. :smiech:

:E

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
3 godziny temu, Doamdor napisał(a):

W przypadku dużo większej liczby butelek pozostaje ręczne skanowanie z pracownicą sklepu. :smiech:

Oddanie 25 butelek na raz to mało? 

'Podziwiam' ludzi, którzy w mieszkaniu składują więcej. 

Opublikowano
3 godziny temu, Doamdor napisał(a):

Idealne, cała ta ekologia w pigułce. :)

Opublikowano
7 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Nie. To chodzi o to że nikt tego nie odbierze w majówkę.

Jak to nie? Właśnie byłem na zakupach. Ulubiony sport polaków? Śmieciarstwo :rotfl2:

Nawet z ciekawości chciałem oddać te kilka butelek i puszek co 3 tygidnie już wożę ze sobą ale jak tylko wysiadłem z auta i zobaczyłem to padło siarczyste kurza twarz i już mi to zrobiło dzień.

Widok jak wchodziłem do Lidla.

1.thumb.jpg.c05bd40a09367bdb720fc0efb20c8479.jpg

A tu jak wychodziłem.

Jakie plany na majówkę? A rodzinnie idziemy oddać śmieci :rotfl2:

2.thumb.jpg.53ccaa45a17c7c478d05378184e4f825.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, huudyy napisał(a):

Oddanie 25 butelek na raz to mało? 

'Podziwiam' ludzi, którzy w mieszkaniu składują więcej. 

Tak

Kupiłeś mieszkanie bez piwnicy? 

3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Idealne, cała ta ekologia w pigułce. :)

Firmy, które zajmują się wywozem śmieci straciły cenny surowiec, ciekawe o ile podniosą cenę w przyszłym roku przez tę ekologię. 

Opublikowano

Też podziwiam ludzi co wywożą po 2-3 worki na raz... W domku rozumiem, ale tu ewidentnie z bloków przyjeżdżają samochodami i ładują do bagażników. 

Dla mnie śmieszny widok, ale są też wielbiciele tego, niech każdy robi po swojemu :E 

Opublikowano

Żałosne to jest, żałosne. Ale tutaj radykałowie polityczni będą bronić i wyzywać każdego, kto na to nie idzie. Te czekanie w kolejkach, te pełne butelkomaty, te wożenie ze sobą worków. Jak ja tego nienawidzę.