Skocz do zawartości

Auta elektryczne-hybrydowe (BEV,PHEV,HEV ) vs spalinowe (ICE)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

W miasteczku powyżej 60 nie ma gdzie. W Kato prędzej. Ale po mieście to on naprawdę mało pali. Tyle że ja nawet w pracy mam halę garażową. 

Muszę zapytać prezesa banku czy mogę :E 

Tak, wiem że mało pali w mieście, ale chodzi mi o to że w tej sytuacji i tak nie będzie mniej. Zawsze zatrzymywanie się generuje straty.

Opublikowano

Pojawiło się trochę nowych materiałów na temat elektrycznego Porsche Cayenne, ale uwagę przykuła znowu narracja pro-BEV tutaj dotycząca zasięgu. Włodarski został już wyjaśniony, ale to wielki fan Tesli i Muska, więc pewnie to nic nie zmieni

włodarski.webp

Opublikowano
2 godziny temu, KaniaPC napisał(a):

Pojawiło się trochę nowych materiałów na temat elektrycznego Porsche Cayenne, ale uwagę przykuła znowu narracja pro-BEV tutaj dotycząca zasięgu. Włodarski został już wyjaśniony, ale to wielki fan Tesli i Muska, więc pewnie to nic nie zmieni

włodarski.webp

Większość osób proelektrycznych niestety zakłamuje rzeczywistość, w ogóle nie ma co czytać wypocin. Mam znajomego u którego w rodzinie 90% ludzi jeździ elektrykami, mają farmy fotowoltaiczne i bardzo zachwalają przy takim zapleczu, ale nie są odklejusami i mówią jak jest - zasięg takich samochodów dyskwalifikuje je do podróży, jak chcesz pojechać gdzieś dalej, zrobić traskę i mieć spokojną głowę. A nie zapowiada się aby to się znacznie polepszyło przez następne 50? 100 lat?

Opublikowano (edytowane)

@nozownikzberlina

Elektryk elektrykowi nie równy. Jeśli znajomi mają typowe auta do jazdy miejskiej z małym bateriami to tak, podróż takim autem może być uciążliwa. Są auta, które potrafią zrobić 400-500km z prędkościami autostradowymi i takimi autami można już komfortowo podróżować. 

Edytowane przez DjXbeat
  • SuLac0 zmienił(a) tytuł na Auta elektryczne-hybrydowe (BEV,PHEV,HEV ) vs spalinowe (ICE)