Skocz do zawartości

Kolorystyka ciemnego motywu - cytaty, spoilery, rangi, itd.

Kolorystyka ciemnego motywu  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który wariant jest najlepszy?

• obecne bordo
      3
    • bordo + bardziej wyrazisty kolor czcionki
      6
    • propozycja Isharoth
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie 8:E

Przez ostatnie kilka dni pracowałem nad eliminacją pozostałych niewidocznych elementów dla motywu Bravo oraz zbyt kontrastowych (za jasnych). Wydaje mi się, że ta kwestia jest już ogarnięta w całości, więc pozostał temat kolorystyki cytatów, spoilerów oraz rang. Do wyboru trzy warianty:

a) obecne bordo

v6wcsrx8.png

b) bordo + bardziej wyrazista napisy

2o4ldh57.png

c) propozycja @Isharoth

xb74whb7.png

Głosujcie i decydujcie :)

• Like 1
  • tomcug przypiął/eła ten temat
Opublikowano (edytowane)

Bordo kłuje mnie już w oczy :E dlatego ostatnia opcja

No chyba że ktoś zaproponuje lepszy kolor. Generalnie do ciemnego motywu najlepsza jest paleta różnych odcieni szarości, inaczej ciemny motyw trochę traci sens. Oczywiście można pójść też w kierunku dopasowania do logo strony, czyli tego czerwonego, ale to zdecydowanie nie do tak dużych elementów jak belki od cytatów, bo będzie zbyt mocna żarówa. ;) W jasnym motywie można się już bardziej pobawić.

Btw. @tomcug ten pasek w cytacie, który obecnie jest bordowy, wygląda jak lekko przesunięty. Można to naprawić usuwając niepotrzebny border dla tego elementu. Wynika to z tego że border ten ma kolor zbyt podobny do tła cytatu, przez co ten boczny pasek nie wygląda jakby obejmował cały cytat, tylko ten ciemniejszy górny pasek. Myślę że można by go całkiem wywalić, czyli zrobić border: unset; czy też border: none; ;) 

26646338-3-DC7-46-E4-A8-F4-ED57808-E61-D

6-ED6-B781-F0-AF-4-BCD-9-A11-B534802-A83

Edytowane przez Isharoth
  • Upvote 1
Opublikowano

Długo się zastanawiałem ale chyba ostatnia opcja. Pierwsze dwie wyglądają fajnie ale ostatnia pewnie lepiej sprawdzi się w użytkowaniu.

Ale szczerze mówiąc - nie ma powodu żeby po prostu nie udostępnić dwóch wersji stylu jeśli jest zainteresowanie a później jedną usunąć jeśli nikt nie będzie korzystał.

Można też udostępnić dwie wersje na sam czas trwania ankiety to ludzie sobie potestują.