Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Godzinę temu, Voodoo2 napisał(a):

Ktoś coś na temat tej gry? Będę się nudzil przy zadaniach czy warto kupić? 

Moim zadaniem warto.  Final dużo lepszy od poprzedniego pod każdym względem. Walka jeszcze z nowymi bohaterami,  umiejętnościami i synergiami jeszcze ciekawsza. Uwielbiam ten hybrydowy system 

Na nudę nie narzekałem, bo aktywności pobocznych jest tutaj bardzo dużo i z przyjemnością mi się je robiło. Aczkolwiek trzeba też lubić mini gierki i wadą dla mnie było przymuszanie gracza do grania w nie.

Się questy to głównie kurierka, tylko kilka z nich zapamiętałem.

Solidnie 8/10.

• Thanks 1
  • Upvote 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Za mną 8h, jestem właśnie po walce z Benediktą.

Co mogę na ten moment powiedzieć? Zaskoczenie. Nie spodziewałem się, że ten tak dość obszernie krytykowany Final jest... aż tak dobry. To co do tej pory dostałem, bije na łeb na szyję cały ten minigierkowy fan-service pod nazwą FFVII Rebirth. Jest dobra, mroczna historia w tle, jest ludzki główny bohater który w przeciwieństwie do Clouda nie robi za rekwizyt, i co najważniejsze - gra szanuje mnie, gracza, i nie marnuje mojego czasu na jakieś pierdoły, Chadleye czy inne debilizmy. Questy poboczne na ten moment do zapomnienia, ale ich plusem jest że zrobiłem je w moment, a nie jak w Rebirth każdorazowo musiałem jak ostatni cieć biegać po mega wielkich mapach i szukać cholera wie czego. Zaskoczenie totalne... no nic, wracam do grania. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Za mną 8h, jestem właśnie po walce z Benediktą.

Co mogę na ten moment powiedzieć? Zaskoczenie. Nie spodziewałem się, że ten tak dość obszernie krytykowany Final jest... aż tak dobry. To co do tej pory dostałem, bije na łeb na szyję cały ten minigierkowy fan-service pod nazwą FFVII Rebirth. Jest dobra, mroczna historia w tle, jest ludzki główny bohater który w przeciwieństwie do Clouda nie robi za rekwizyt, i co najważniejsze - gra szanuje mnie, gracza, i nie marnuje mojego czasu na jakieś pierdoły, Chadleye czy inne debilizmy. Questy poboczne na ten moment do zapomnienia, ale ich plusem jest że zrobiłem je w moment, a nie jak w Rebirth każdorazowo musiałem jak ostatni cieć biegać po mega wielkich mapach i szukać cholera wie czego. Zaskoczenie totalne... no nic, wracam do grania. 

To chyba jesteś jedynym graczem na tej planecie, któremu podoba się FF16.

Opublikowano

Ja wymiękłem po bodajże 8h. Questy poboczne słabiutkie, wątek główny ciągnie się niemiłosiernie i nie jest specjalnie porywający. Pozostawiam na razie grę w głębokiej rezerwie. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Vulc napisał(a):

Ja wymiękłem po bodajże 8h. Questy poboczne słabiutkie, wątek główny ciągnie się niemiłosiernie i nie jest specjalnie porywający. Pozostawiam na razie grę w głębokiej rezerwie. 

Sama fabuła to koło 30h a o pobocznych to w każdej recce gadali że nie ma po co ich robić poza tym za ptakokonia:E

Ale ja nawet tego nie zrobiłem;D

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano

Mnie też gra się podobała, szczególnie fabuła i jej epicki charakter. Questy poboczne to była generyczna padaka, ale trafiło się kilka, zwłaszcza tych mroczniejszych, które były całkiem spoko. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Questy (większość z nich) to była tragedia. Dawno nie widziałem tak generycznych i prostackich zadań pobocznych. Do dziś pamiętam jedno, gdzie trzeba było przynieść parę deseczek oddalonych o jakieś 50 metrów. Bierzesz, niesiesz, oddajesz NPC-owi - koniec zadania. :E 

Otwarty świat? Nuda na całego. Przeciwnicy porozrzucani losowo, zadania typu "chłopiec na posyłki”, a skrzynki z żałosnymi nagrodami - 300 gil, podczas gdy najtańszy sprzęt kosztował kilka tysięcy. :E 

System walki? Mega prosty. Całość opierała się na klikaniu skilli z cooldownem - jeden się kończył, to odpalało się kolejny i tak w kółko. Nawet potwory z rangą S na najwyższym poziomie trudności nie robiły większego wrażenia.

Na plus - walki Ekikonów. Nie mówię o gameplayu, bo był bardzo prosty, ale sama oprawa wizualna i muzyka robiły robotę i były naprawdę widowiskowe.

Fabuła? Była tak "dobra”, że już nawet nie pamiętam, o co tam chodziło. :E 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano

Auto-unik, auto-leczenie, auto-komba… czyli tryb "gram, ale udaję, że gram". :E Nie po to odpalam grę, żeby patrzeć, jak wszystko robi się samo. Od razu te pierścienie dla niepełnosprawnych wywaliłem. 

Opublikowano

Ograłem demo na ps5 jakiś czas temu i nawet mi się to spodobało. Stwierdziłem jednak, że poczekam jak gra będzie kosztować poniżej 100 zł, a może dadzą niedługo w abonamencie?

• Haha 1
Opublikowano

Ja już w grze jakieś 15h.

Historia jest bardzo dobra. Podoba mi się jej mroczny klimat, wielowątkość, tutaj nikt nie bierze jeńców, krew się leje a trup ściele się gęsto. To jest zupełne zaprzeczenie tego co grałem w Rebirth, gdzie było czysto, kolorowo, miło i zabawowo. Tutaj jest mocny klimat i nie ma czasu na jakieś pierdoły. Główny bohater o wiele ciekawszy niż Cloud, Cid jako postać poboczna bardzo fajnie napisany i zdubbingowany. System walki jest niezły i bardzo widowiskowy, ale moim zdaniem walki są za długie, jak nieraz się zdarzą 2-3 bossowie pod rząd to mnie palce napierdalają od tego ciągłego spamowania przyciskami.

Na minus: questy poboczne - totalny nic nie warty szajs, ALE - ma dwa plusy - tych questów jest niewiele, robi się ja ekspresowo (dosłownie 3-5 minut na quest), a od razu po zrobieniu za naciśnięciem jednego przycisku quest kończymy i wracamy do fabuły głównej - fajne rozwiązanie. Jak ktoś nie chce tracić tych paru minut to niech ich nie robi, nic nie straci. Otwartego świata tutaj nie ma, są dość ograniczone huby, ale to moim zdaniem kolejny plus - bo przecież te puste wielkie mapy w Rebirth to była komedia. 

Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony, bo spodziewałem się że po Rebirth znowu zostanę zarzucony debilnymi minigierkami i skokami fabularnymi co kilka godzin, a tymczasem tutaj wszystko idzie centralnie fabułą, od której ciężko się oderwać. Polecam.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 17.06.2025 o 09:02, Vulc napisał(a):

DLC tragedia.

Opublikowano
34 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ja już w grze jakieś 15h.

Historia jest bardzo dobra. Podoba mi się jej mroczny klimat, wielowątkość, tutaj nikt nie bierze jeńców, krew się leje a trup ściele się gęsto. To jest zupełne zaprzeczenie tego co grałem w Rebirth, gdzie było czysto, kolorowo, miło i zabawowo. Tutaj jest mocny klimat i nie ma czasu na jakieś pierdoły. Główny bohater o wiele ciekawszy niż Cloud, Cid jako postać poboczna bardzo fajnie napisany i zdubbingowany. System walki jest niezły i bardzo widowiskowy, ale moim zdaniem walki są za długie, jak nieraz się zdarzą 2-3 bossowie pod rząd to mnie palce napierdalają od tego ciągłego spamowania przyciskami.

Na minus: questy poboczne - totalny nic nie warty szajs, ALE - ma dwa plusy - tych questów jest niewiele, robi się ja ekspresowo (dosłownie 3-5 minut na quest), a od razu po zrobieniu za naciśnięciem jednego przycisku quest kończymy i wracamy do fabuły głównej - fajne rozwiązanie. Jak ktoś nie chce tracić tych paru minut to niech ich nie robi, nic nie straci. Otwartego świata tutaj nie ma, są dość ograniczone huby, ale to moim zdaniem kolejny plus - bo przecież te puste wielkie mapy w Rebirth to była komedia. 

Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony, bo spodziewałem się że po Rebirth znowu zostanę zarzucony debilnymi minigierkami i skokami fabularnymi co kilka godzin, a tymczasem tutaj wszystko idzie centralnie fabułą, od której ciężko się oderwać. Polecam.

Zakńczenie też Cię zadowoli:thumbup:

• Thanks 1