Áltair 279 Opublikowano 30 Marca 2025 Autor Opublikowano 30 Marca 2025 Jest tylko szczepienie na odkleszczowe zapalenie mózgu. Na boreliozę niestety nie ma. Można na nią chorować aż do emerytury, zwykle to choroba leśników. Nie da się niestety stwierdzić, czy jest aktywna, czy ma się tylko przeciwciała (bo IGG mogą mieć wysoki poziom dziesięciolecia), a z chorobą organizm się już uporał.
sierotaZpclaba Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Zimy jako takiej nie było, ale właśnie zaczynam siódmy miesiąc kopcenia w piecu w tym sezonie grzewczym. I końca nie widać. Co za miejsce, nie do życia.
Áltair Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Polska pogodą upodabnia się do Sahary. W dzień gorąco, w nocy minusy.
sabaru128 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 3 godziny temu, Áltair napisał(a): Polska pogodą upodabnia się do Sahary. W dzień gorąco, w nocy minusy. W marcu zawsze tak było. Po za tym temperatury są oszukane. W dzień pokazuje 14 stopni ale jak się wyjdzie na zewnątrz to daje zimnem że prawie zamarznie.
Camis Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 (edytowane) 30 minut temu, sabaru128 napisał(a): Po za tym temperatury są oszukane. No tak lewacki spiseq. Źle mierzą, nie umiom miezyc, oszukane!!!1, Edytowane 2 Kwietnia 2025 przez Camis
sabaru128 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, Camis napisał(a): No tak lewacki spiseq. Źle mierzą, nie umiom miezyc, oszukane!!!1, O matko. Chodzi o to że termometr pokazuje, np. 14 stopni, a jak się wyjdzie na zewnątrz to przez ten wiater jest zimno i jakby było ze 2 stopnie. Ostatnio się wybrałem na rower. Myślę sobie 14 stopni to ciepło będzie ale jadąc na rowerze to tak zmarzłem że przez następne dwa dni tak mną telepało że myślałem że się przekrece. Edytowane 2 Kwietnia 2025 przez sabaru128
Camis Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Doczytaj co to temperatura odczuwalna i od czego zależy. Napisałeś że temperatury są oszukane, nie są. Cytat Temperatura odczuwalna (ang. apparent temperature) – stan określający, jakie odczucie termiczne wystąpi przy danych warunkach pogodowych. Wyliczana jest w zależności od przyjętego modelu na podstawie takich parametrów, jak temperatura powietrza, siła wiatru, wilgotność i opady. https://pl.wikipedia.org/wiki/Temperatura_odczuwalna
Áltair Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2025 6 godzin temu, sabaru128 napisał(a): O matko. Chodzi o to że termometr pokazuje, np. 14 stopni, a jak się wyjdzie na zewnątrz to przez ten wiater jest zimno i jakby było ze 2 stopnie. Ostatnio się wybrałem na rower. Myślę sobie 14 stopni to ciepło będzie ale jadąc na rowerze to tak zmarzłem że przez następne dwa dni tak mną telepało że myślałem że się przekrece. U nas jest wysoka wilgoć i przez to temperatura odczuwalna może być nawet o kilkanaście stopni niższa.
Totek Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Nasz klimat jest mega upierdliwy właśnie przez skoki wilgotności, da się żyć ale lekko nie jest. 23 godziny temu, sierotaZpclaba napisał(a): Zimy jako takiej nie było, ale właśnie zaczynam siódmy miesiąc kopcenia w piecu w tym sezonie grzewczym. I końca nie widać. Co za miejsce, nie do życia. Ja hajcuje cały rok w piecu, praktycznie od połowy sierpnia do końca maja to normalnie trzeba dawać, w okresie wakacyjnym tylko palę na ciepłą wodę.
bourne2008 Opublikowano 23 Listopada 2025 Opublikowano 23 Listopada 2025 (edytowane) W związku z trudną sytuacją w części kraju czas odkop... odśnieżyć temat Edytowane 23 Listopada 2025 przez bourne2008
Pentium D Opublikowano 23 Listopada 2025 Opublikowano 23 Listopada 2025 (edytowane) O tu jest. Dobry śnieg do lepienia bałwana. Edytowane 23 Listopada 2025 przez Pentium D
Pitross20 Opublikowano 23 Listopada 2025 Opublikowano 23 Listopada 2025 U mnie 41cm śniegu, dawno tak nie było. Połamane masa drzew w ogrodzie.... cześć miasta bez prądu od wczoraj. Drogi maskara, dopiero niedawno u mnie ogarnęli. Mocne uderzenie zimy .
Mar_s Opublikowano 23 Listopada 2025 Opublikowano 23 Listopada 2025 4 godziny temu, Pentium D napisał(a): O tu jest. Dobry śnieg do lepienia bałwana. Po co lepić, stań na trawniku i poczekaj aż Cię zasypie
Pitross20 Opublikowano 23 Listopada 2025 Opublikowano 23 Listopada 2025 33 minuty temu, lokiju napisał(a): Gdzie to tyle śniegu? U mnie nic i nie zapowiada się do stycznia by miał być. Małopolskie okolice Tarnowa.
skunRace Opublikowano 23 Listopada 2025 Opublikowano 23 Listopada 2025 6 godzin temu, ODIN85 napisał(a): -6 było U mnie dzisiaj w nocy -12 ma być 5 godzin temu, Pentium D napisał(a): O tu jest. Dobry śnieg do lepienia bałwana. 42 minuty temu, lokiju napisał(a): Gdzie to tyle śniegu? U mnie nic i nie zapowiada się do stycznia by miał być. To patrzcie na to, małopolska
Kris194 Opublikowano 24 Listopada 2025 Opublikowano 24 Listopada 2025 (edytowane) W Poznaniu też poprószyło ale znacznie skromniej, jedynie na dachach było w niedzielny poranek widać grubszą pokrywę śnieżną Edytowane 24 Listopada 2025 przez Kris194
Pitross20 Opublikowano 24 Listopada 2025 Opublikowano 24 Listopada 2025 U mnie zadyma śnieżna, jakiej nie pamiętam od lat, od rana brak prądu. No zima sie rozkręca.
Totek Opublikowano 24 Listopada 2025 Opublikowano 24 Listopada 2025 U mnie totalnie nic, czarno buro i ponuro. Quattro już przygotowane na zabawę w śniegu a tu lipa. Pozdrowienia z Polski północnej
Kris194 Opublikowano 26 Listopada 2025 Opublikowano 26 Listopada 2025 (edytowane) Ja tylko dodam, że dzisiaj w Poznaniu śnieg ma przez cały dzień sypać ale niestety się nie utrzyma przez dodatnią temperaturę. Edytowane 26 Listopada 2025 przez Kris194
maras2574 Opublikowano 26 Listopada 2025 Opublikowano 26 Listopada 2025 (edytowane) No niestety Pierdzielona chlapa będzie !!! Najgorsze gówno jakie może być A trochę napadało Edytowane 26 Listopada 2025 przez maras2574
Kakarotto Opublikowano 26 Listopada 2025 Opublikowano 26 Listopada 2025 Z rana prószyło trochę i był lekki mróz, ale sypie już od 5h i się porządnie biało zrobiło. Teraz jest 0 stopni, jutro 3, czyli będzie padaka pośniegowa.
Filip454 Opublikowano 26 Listopada 2025 Opublikowano 26 Listopada 2025 (edytowane) Dawno nie było takiej zimy jesienią Edytowane 26 Listopada 2025 przez Filip454
Rekomendowane odpowiedzi