DITMD 787 Opublikowano 2 Listopada Opublikowano 2 Listopada (edytowane) W tej grze praktycznie nie ma niewidzialnych ścian, wszędzie można wejść, jeśli trochę się postarasz. Jedynie niektóre obiekty nie mają kolizji, więc można przez nie przeniknąć. Wbiłem się do stacji Vox od strony skał, pomijając most, wszystkie wejścia, o których gra mówi, i wszystkich przeciwników. Wszystko jest w jednej instancji, aktywne i działa. Wystarczy tylko zeskoczyć do środka i jesteś w lokacji. Edytowane 2 Listopada przez DITMD 1 2
copyname 96 Opublikowano 2 Listopada Opublikowano 2 Listopada W dniu 1.11.2025 o 11:39, ODIN85 napisał(a): Uruchom jeszcze raz kompa. Chyba pomogło, chociaż nie mam pewności w 100% czy to jest to. Ale zaskoczyła i pograłem, nawet może uda mi się 1 mapkę skończyć. Z jednej strony gra wciąga, prosta ale dobrze gra się. A ilość ścieżek dojścia do obiektów jest urocza. Wiele sposobów, to lubię! 1
CavieZ 89 Opublikowano 2 Listopada Opublikowano 2 Listopada 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Oby gry miały tylko takie problemy ...
TmK 91 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada (edytowane) 16 godzin temu, DITMD napisał(a): W tej grze praktycznie nie ma niewidzialnych ścian, wszędzie można wejść, jeśli trochę się postarasz. Jedynie niektóre obiekty nie mają kolizji, więc można przez nie przeniknąć. Wbiłem się do stacji Vox od strony skał, pomijając most, wszystkie wejścia, o których gra mówi, i wszystkich przeciwników. Wszystko jest w jednej instancji, aktywne i działa. Wystarczy tylko zeskoczyć do środka i jesteś w lokacji. Ja ostatecznie zdobyłem pluszowego misia i dzięki temu mogłem namówić gościa do działania - jedna frakcja wybiła na moście drugą i sobie na legalu przez niego przeszedłem trochę zaczynam żałować ze nie wziąłem backstory profesor, tutaj wszyscy mają fioła na punkcie matematyki i wielkiego kosmicznego równania pierwsza planeta wyczyszczona z dosłownie wszystkiego, 11h nabite. Wciąga jak cholera. Edytowane 3 Listopada przez TmK
aureumchaos 440 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada Mi na 1 planecie wyszlo 20h ze wszystkim... teraz jestem na drugiej i juz mam 15h... a zostaly jeszcze 2 nowe planety jak wyczytalem
Grolshek 516 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada 31 minut temu, TmK napisał(a): zaczynam żałować ze nie wziąłem backstory profesor, tutaj wszyscy mają fioła na punkcie matematyki i wielkiego kosmicznego równania Ja przypadkowo wziąłem i to był dobry wybór. 1
aureumchaos 440 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada Ja na szczescie wzialem szczescie miedzy tez profesorem i to byl dla mnie na szczescie tez dobry wybor
Reddzik 2 762 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada 16 minut temu, aureumchaos napisał(a): Ja na szczescie wzialem szczescie miedzy tez profesorem i to byl dla mnie na szczescie tez dobry wybor Kruca fix, co to wyszło. 2
CavieZ 89 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada Gra Outer Worlds 2 jest bardzo wciągająca. Ma swoje bolączki i dziwactwa, ale posiada zdecydowanie więcej plusów. Idealna alternatywa dla Mass Effect - gdzie cholernie mi brakuje takich gier w podobnym stylu. OW2 troszkę zaspokaja moje potrzeby jeśli chodzi o tego typu gatunek. Początek taki dziwny ale im dalej tym bardziej wciąga. Elementy RPG są bardzo fajne + dialogi i wybory oraz możliwości wykonywania misji na różne sposoby - to jest super! @NRGEEK zawiódł mnie i to okrutnie. Ja rozumiem, mogła mu się gra nie spodobać. Ale to co paplał w swojej recenzji to po prostu uszy bolały podczas słuchania jego materiału. Takich bzdur już dawno nie słyszałem. Zdziwiony jestem bo NRGEEKa znam od dawna i nie spodziewałbym się takiego bubla w jego wykonaniu. Nie przygotował się do recenzji. Chyba pisał ją na kolanie aby tylko zarobić i zrobić swoje... Przykre. NRGEEK ma u mnie ogromnego minusa. Takie bzdury wypisał zwłaszcza w aspekcie rozwoju postaci.. Ehh szkoda słów. Na szczęście inny youtuberzy mają zupełnie odwrotne zdanie. Mam już ponad 10h i dla mnie to solidna gra na 7 lub 8 /10. Ale jeszcze oceny nie wystawiam bo wiadomo .. Ocenię jak skończę 1 2
ODIN85 3 501 Opublikowano 3 Listopada Autor Opublikowano 3 Listopada W masie recenzji gada głupoty a jak ktoś go wypunktuje to kasuje posty 1
Grolshek 516 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada Mało pracy w pracy więc czytam/oglądam i podobno chorowity, genialny profesor szczęściarz to kapitalna opcja wyboru.
DITMD 787 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) Nikogo nie obchodzą gówniane filmiki jakiegoś youtuberzyny, który nawet 2k subskrypcji nie ma Edytowane 4 Listopada przez DITMD 2 1
aureumchaos 440 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada Kiedy ta moda na influencerow youtobowych znawcow sie skonczy... Dobrze, ze tego nie ogladam i olewam bo bym w kilka gier pewnie nie zagral w ktorych sie dobrze bawilem... Moze AI w koncu wytnie to... 2
Stjepan 2 376 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 9 minut temu, DITMD napisał(a): Nikogo nie obchodzą gówniane filmiki jakiegoś youtuberzyny, który nawet 2k subskrypcji nie ma Mnie też dzisiejszy Obsidian nie obchodzi, skończył się dla mnie w 2010 roku po Fallout New Vegas.
Grolshek 516 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 10 minut temu, Stjepan napisał(a): Mnie też dzisiejszy Obsidian nie obchodzi, skończył się dla mnie w 2010 roku po Fallout New Vegas. Ale to Ty dzwonisz...
Lypton 953 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 34 minuty temu, aureumchaos napisał(a): Kiedy ta moda na influencerow youtobowych znawcow sie skonczy... Dobrze, ze tego nie ogladam i olewam bo bym w kilka gier pewnie nie zagral w ktorych sie dobrze bawilem... Każdy chce być dzisiaj ludologiem. Edytowane 4 Listopada przez Lypton 1 4
ODIN85 3 501 Opublikowano 4 Listopada Autor Opublikowano 4 Listopada 3 godziny temu, DITMD napisał(a): Nikogo nie obchodzą gówniane filmiki jakiegoś youtuberzyny, który nawet 2k subskrypcji nie ma Ale ten się jeszcze nie sprzedał. Dopiero jak do 10k dobije
Keller 727 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada Nie bawcie się dobrze w Outer tak jak ja dobrze bawiłem się w Avowed, zabronione! 1 1
aureumchaos 440 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) Udalo Wam sie skolekcjonowac wszytskie periodyki propagandy na paradise island i cewki na dorado? Na pierwszej planecie brakuje mi 1 przedmiotu a na drugiej 3 cewek... Krew mnie zalewa bo nawet juz wzialem mapke z miejscowkami gdzie maja byc (pomimo ze i tak przeciez tam bylem bo cale mapy mam zwidzone) i dupa. Byle w tych wszystkich miejscach juz po 3 razy i nie moge znalesc tych przedmiotow.. zaczynam sie zastanawiac czy to nie bug jakis No kurde w innych grach mi sie nie zdaza ze czegos nie znajde, czasem troche sie naszukam ale zawsze w koncu jest ok a tu normlanie ataku zaraz dostane jakiegos bo tylko te 2 questy mi zostaly na tych 2 planetach no ja p.... Dobra zbuggowane sa te 2 questy, nie tylko mi brakuje po 1 booku... ehhh Edytowane 6 Listopada przez aureumchaos
Lyman66 4 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada I jak tam panowie po tych pierwszych godzinach nadal macie takie pozytywne wrażenia z gierki czy coś się zmieniło?
Grolshek 516 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada (edytowane) 1 godzinę temu, Lyman66 napisał(a): I jak tam panowie po tych pierwszych godzinach nadal macie takie pozytywne wrażenia z gierki czy coś się zmieniło? Trochę mało mocy w giwerach, strasznie szybko amunicja schodzi a złomu mało. Wziąłem tydzień urlopu i będę ciupał. Edytowane 8 Listopada przez Grolshek 1
Lyman66 4 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada (edytowane) 1 godzinę temu, Grolshek napisał(a): Trochę mało mocy w giwerach, strasznie szybko amunicja schodzi a złomu mało. Wziąłem tydzień urlopu i będę ciupał. na jakim poziomie grasz? u mnie to samo też problemy z amunicja i leczeniem. Edytowane 8 Listopada przez Lyman66
Grolshek 516 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 7 godzin temu, Lyman66 napisał(a): na jakim poziomie grasz? u mnie to samo też problemy z amunicja i leczeniem. No jasne że na fabularnym i było zbyt łatwo. Potem na normalnym i przestali ginąć. Nie ma nic pomiędzy.
CavieZ 89 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Gram już ponad 20h. Cóż. Zaczynam odczuwać lekkie znużenie. Przy OW1 tego nie miałem. Gra jest jednak momentami nierówna. Największy minus to ta frakcja z obsesją matematyki.. No ja piernicze -ale durnota. Pomysł ok ALE te ich rozmowy są takie nudne.. Ciągle gadają tak samo. Szkoda. Bo ja w tego typu grach lubie sobie powoli czytać cytaty i wszystko i delektować się. A tak muszę klikać i tracę immersję. Ogólnie... Misje poboczne i fabularne mnie trzymają.Są naprawdę ok. Rozwój bohatera też. OW1 oceniłem na 7/10. Ale. OW2 na tę chwilę oceniam na 6/10. Nie wiem czy ją skończę.. Oj nie wiem.. jak zaczynam odczuwać takie rzeczy to może być problem. Na szczęście mogę odsprzedać bo mam wersje pudełkową. Ma momenty co wciąga ale też momenty kiedy irytuje ;/
Rekomendowane odpowiedzi