ODIN85 3 502 Opublikowano 12 Września Autor Opublikowano 12 Września 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Cieszenie się gra i zasłanianie się DLSS i FG nie powinno wpływać na piętnowanie spartolonej optymalizacji. Przecież ta gra jest praktycznie niegrywalna w 4K na żadnym sprzęcie Wysoka różnica między 4080 a 5080 1
caleb59 1 628 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Za ten brak optymalizacji powinno się postawić programistów gry pod ścianą i... 1 1
samsung70 210 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 38 minut temu, Phoenix. napisał(a): Nie on po prostu sie lubi oszukiwac i nazywac gowno miodem, bo tu nawet 5090 w rasterze nie osiaga 60fps (ok 45fps), a generatorow klatek to nie licze bo to zadne usprawiedliwienie, ze gra dziala dobrze widziałem gdzieś nius że gra osiąga 200FPS... ... na 5090 z MFG x4 no to jest już przegięcie karta za 10000PLN osiąga zawrotne 45FPS 1
lukadd 2 913 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Wysoka różnica między 4080 a 5080 Jeszcze rok od premiery 5080 nie minął, poczekaj. 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 47 minut temu, Kadajo napisał(a): Cieszenie się gra i zasłanianie się DLSS i FG nie powinno wpływać na piętnowanie spartolonej optymalizacji. Jak widac tego nie rozumie 38 minut temu, samsung70 napisał(a): widziałem gdzieś nius że gra osiąga 200FPS... ... na 5090 z MFG x4 no to jest już przegięcie karta za 10000PLN osiąga zawrotne 45FPS Tu nawet granie z DLSS i FG to zadna przyjemnosc bo bazowy fps jest strasznie niski.
Kadajo 7 414 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Ok, ale nie wyzywajcie się. Wyedytuj to @Phoenix. 1 1
Reddzik 2 776 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) Przecież mówiło się i powtarzało się, że do FG potrzeba wysokiego bazowego FPSu, a tu gra ma spore problemy, zresztą jak ścina grę to i ścina wraz z FG i też będzie to czuć, ten stutter czy dropy, bo nagle z FG z 120 może spaść na 100 itd. Przerabiałem to na swoim przykładzie, FG jest przydatne jak jest wysoki bazowy fps i bez jakiś ścin, tu FG nie załata tego rodzaju problemu. Na przykład w Outlaws, odpaliłem wszystko na maksa z FG i jak są lokacje np z roślinnością gdzie są spadki bez FG, to i momentalnie fps wraz z FG jest niski i to czuć, tu FG nie pomoże, jak bazowy fps spada w takiej lokacji. Edytowane 12 Września przez Reddzik
Kadajo 7 414 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Nie przekraczajcie czerwonych lini, lepiej się pośmiać i mieć dystans nawet do samego siebie niż drzeć koty. 1
userKAMIL 857 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 22 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Jak widac ten tego nie rozumie Tu nawet granie z DLSS i FG to zadna przyjemnosc bo bazowy fps jest strasznie niski. No i po co znowu prowokujesz? Minimum kultury by się jednak przydało. Idz dalej narzekać a ja dalej bede cieszył się gra.
MaxxGroo 28 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) Poczekam miesiąc, widać, że gierka szybko stanieje i trafi na promocję jak inne podobne potworki techniczne. Coś się tam w studiu zadziało, Unreala znali, robili na niego od początku. Pewnie obciety budżet przez wydawcę, stąd słaby marketing i mało gameplayów przed premierą, ukrywali to co ostatecznie im się urodziło. Edytowane 12 Września przez MaxxGroo
samsung70 210 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września nigdy ale to nigdy nie grałem w borderlandsy, ale wiem, że jest duże grono ktore uważa że ta seria gier jest fantastyczna, czy odpowie mi ktoś dla laika co w tym shooterze jest takiego wyjątkowego?
Vulc 2 191 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Jak zauważyli ludzie w komentarzach na YT, 85 FPS w 1080p czy 70 w 4K na 5090, to jest zwyczajny kryminał, a i tak gra ma 200k peak na Steamie. Miejmy nadzieję, że poszły grube refundy, bo inaczej śmiać się chce patrząc na te liczby w kontekście "remember, no preorders". I później taki przekaz idzie do wydawców, możesz wypuścić kasztana, a i tak ludzie kupią. I jeszcze napiszą, że jest super, bo "u mnie leci ponad 100 klatek w MFG". Szalone czasy.
Kyle 200 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 9 minut temu, samsung70 napisał(a): nigdy ale to nigdy nie grałem w borderlandsy, ale wiem, że jest duże grono ktore uważa że ta seria gier jest fantastyczna, czy odpowie mi ktoś dla laika co w tym shooterze jest takiego wyjątkowego? Grałem w Borderlands 3 - ot po prostu gra ma swój specyficzny "klimacik". Można zagrać.
MaxxGroo 28 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 6 minut temu, Vulc napisał(a): Miejmy nadzieję, że poszły grube refundy, bo inaczej śmiać się chce patrząc na te liczby w kontekście "remember, no preorders". I później taki przekaz idzie do wydawców, możesz wypuścić kasztana, a i tak ludzie kupią. To jest wielka seria, coś jak Monster Hunter, też wydali kasztana, a sprzedał się świetnie przez fanów. Borderlandsy jeszcze nigdy w ten sposób nie zawiodły, więc nie było też o to obaw. Już widać, że sprzedało się świetnie na PC, na konsolach działa stabilniej, konsolarze chwalą. W tym przypadku gracze już przegrali
userKAMIL 857 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Czyli RTX 4090 nawet z DLSS i FG nie osiągnie 120 FPS Bez przesady trzyma spokojnie jak są ewentualne spadki to zobaczysz to tylko na liczniku w tle. G-sync też robi tu swoje. Większym problemem jest też cholerny lock na 30fps w przerywnikach. Edytowane 12 Września przez userKAMIL
Reddzik 2 776 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) To dobrze działa? Karta za grube "miliony" do 4K, a ma taki fps. Szkoda tego poboru prądu, nawet 800W w tym wypadku nie pomoże żeby dobić do 60fps Edytowane 12 Września przez Reddzik
userKAMIL 857 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Jeżeli ktoś gra w natywnym 4K bez wspomagaczy to nie działa dobrze. Ja nie pamietam już chyba gry, która latała bez DLSS/FG w 120 klatkach. 🤷
wrobel_krk 851 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września @userKAMILBo się gracze jak Ty na to godzą;) 1
userKAMIL 857 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) 1 minutę temu, wrobel_krk napisał(a): @userKAMILBo się gracze jak Ty na to godzą;) No i? Zrozum, że nic kompletnie nic z tym nie zrobisz. Zawsze można hobby zmienić. Edytowane 12 Września przez userKAMIL
Rekomendowane odpowiedzi