Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To rozumiem:thumbup:

Oficjalnie ogłoszono scenarzystów nowego kinowego Star Treka, który nie będzie związany z niczym, co do tej pory w uniwersum powstało. Wygląda na to, że na widzów czeka kompletnie nowe otwarcie filmowej części uniwersum.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Gdzie to można zobaczyć :hahaha: ?

Właśnie zobaczyłeś. Nic więcej nie ma. Historia tego "filmu" zaczęła i zakończyła się na trailerze.

Edytowane przez Lypton
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Chyba nie ma nikogo kto nie oglądał " wielkiego błękitu " ,  a jeśli jest to niech się nawet nie przyznaje :bicz:

a poważnie, 23 stycznia wchodzi do kina całkowicie odrestaurowana wersja tego megakultowego filmu. Chyba nikt nie miał okazji oglądać tego w kinie, przyznam że chętnie się wybiorę z starszym synem. 

584645938_122150745506871629_5031904889647032424_n.thumb.jpg.3e35286e8245eedd8c97ea4872bea155.jpg

• Like 2
Opublikowano

@miro oglądałem dopiero na początku tego roku z twojej polecajki ;) piękny film i mega klimatyczna muzyka jedyne co to w oczy kuła ta kiepska jakość, nie znalazłem żadnego remastera na torrentach, a szkoda bo często kultowe klasyki można znaleźć przerobione do 2160p x265, chwile temu nawet pierwszego aliena 1979 w takim remasterku obejrzałem. Odrestaurowana wersja na dużym ekranie to może być cudo :thumbup:

• Like 1
Opublikowano

nie spotkałem się z taką wersją upscalling, sam mam wersję reżyserską ( 2:48) na płycie BR, ale to "tylko" full HD.  Zapewne na wiosnę po tym jak przemknie ten film przez kina wyjdzie prawdziwe 4K czy to na płycie, czy w streamingu.

Dziś czytałem, co jest bardzo ciekawe, w kinach będą teoretycznie obydwie wersje, kinowa z 1988 i ta reżyserka 30min dłuższa, zmontowana lata później.

W normalnej dystrybucji w multikinach będzie wersja zwykła, rozszerzona tylko na pokazach specjalnych ( czytaj, obejrzenie w kinie graniczyć będzie z cudem )

• Thanks 1