Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Keller napisał(a):

Poproszę o dowody debilizmu/niskiego IQ Trzaskowskiego.

Prosić to sobie możesz. Mi za dowód wystarczą jego wypowiedzi, sposób w jaki prowadzi kampanię i jak bardzo zniechęca do siebie centrowy elektorat. Jego poprzednia kampania była całkiem udana, sam trzask był w miarę dynamiczny i miał dobry refleks podczas wypowiedzi publicznych, już tego nie ma. Nawet stary Donald wykazuje się lepszym refleksem kiedy ktoś zadaje mu pytania. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano (edytowane)

Ale pytanie było o jego IQ, a nie co się tobie subiektywnie wydaje, że źle robi.

Zresztą to nie robi pewnie Trzask, tylko jego sztab. Ktoś powinien wynaleźć lepszy.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Prosić to sobie możesz. Mi za dowód wystarczą jego wypowiedzi, sposób w jaki prowadzi kampanię i jak bardzo zniechęca do siebie centrowy elektorat. Jego poprzednia kampania była całkiem udana, sam trzask był w miarę dynamiczny i miał dobry refleks podczas wypowiedzi publicznych, już tego nie ma. Nawet stary Donald wykazuje się lepszym refleksem kiedy ktoś zadaje mu pytania. 

Ano mogę prosić i tak należy robić. W końcu jeśli oceniasz inteligencję innych, to musisz też mieć inteligentne wypowiedzi, prawda? Czyli umieć uzasadnić swoje argumenty. Póki co gołosłowie.

"jego wypowiedzi" - brak konkretu.

"sposób jaki prowadzi kampanię" - ale jaki?

No i argument refleksu... refleks nie jest oznaką inteligencji, ma różne przyczyny, czasem ktoś tak mówi i to tyle. Zwykła emocjonalna gadka kolego, po prostu go nie lubisz nie za jakiś "idiotyzm" tylko nie chcesz przyznać wprost pewnie co do jego poglądów. Ja tam oglądam to co mówi i bardzo dobrze trafia do centrum - jego koronne argumenty że nie powinniśmy dzielić że np. obronność nie jest prawacka, a wspieranie ludzi nie jest lewackie (szczególnie że Biblia też o tym mówi a prawacy często się religią podpierają). Mówi żeby nie gnębić ludzi jak mniejszości, a wszyscy współpracować. Co jest tutaj niecentrowego? Łączenie różnych grup jest centrowe, a niecentrowe jest bycie radykałem lewactwa czy prawactwa i automatyczna wrogość do 2 strony przypisując "swoim" dobre cechy, a złe tym drugim.

To co, na kogo zagłosujesz jak nie na niego?

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Jest. Tak samo było podczas ostatnich wyborów.

Bedzie wielka mobilizacja na prawicy "przeciwko lewactwu!".

To trzeba było wystawić kandydata nie lewackiego.

To jest nie samowite jak tacy jak Ty jednocześnie twierdzą, że polska się liberalizuje na potęgę, a przeciętny wyborca PO to praktycznie lewicowiec... I jednocześnie obawiacie się, że ludzie nie pójdą, albo będzie prawacka fala.

Wyborcy Schrodingera.

Edytowane przez crush
Opublikowano
5 minut temu, crush napisał(a):

To trzeba było wystawić kandydata nie lewackiego.

To jest nie samowite jak tacy jak Ty jednocześnie twierdzą, że polska się liberalizuje na potęgę, a przeciętny wyborca PO to praktycznie lewicowiec... I jednocześnie obawiacie się, że ludzie nie pójdą, albo będzie prawacka fala.

Wyborcy Schrodingera.

Nie lewicowiec, tylko centrowiec lub centro lewicowiec.

No niby gdzie mamy i ilu kandydatów bardziej centrowych by wystawić? Kogo niby? Wymyślić ich z czapy? Jakie poglądy należałoby mieć bardziej na prawo od Trzaskowskiego by być bardziej centrum?

Opublikowano
17 minut temu, Keller napisał(a):

Nie lewicowiec, tylko centrowiec lub centro lewicowiec.

No niby gdzie mamy i ilu kandydatów bardziej centrowych by wystawić? Kogo niby? Wymyślić ich z czapy? Jakie poglądy należałoby mieć bardziej na prawo od Trzaskowskiego by być bardziej centrum?

Tak. Czasem trzeba dobrego kandydata stworzyć od podstaw. Żeby był świeży i bez bagażu.

Nawrocki to nieudolna próba.

Nie pajacować z tęczowymi flagami i nie zmieniać poglądów co chwilę... Co faktycznie dla polityka może być niewykonalne.

I zanim mi tu znowu zaczniesz płakać nad tęczowym losem... Można być za związkami partnerskimi i jednocześnie nie być za tym:

the-london-pride-celebrated-its-50th-ann

• Upvote 2
Opublikowano
8 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Ja wam podpowiem, że kluczowe będzie 3 i 4 miejsce, a nie 1 i 2.

Duży % głosów tam jest do zagospodarowania. Z tym że o ile głosy Hołowni przejdą na Trzaska, o tyle mam wątpliwości, czy Konfederaci zagłosują na pisowsca.

Co? Prędzej uwierzę, że wyborcy Hołowni poprą Nawrockiego niż że wyborcy Konfederacji poprą Trzaskowskiego.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, crush napisał(a):

Tak. Czasem trzeba dobrego kandydata stworzyć od podstaw. Żeby był świeży i bez bagażu.

Nawrocki to nieudolna próba.

Nie pajacować z tęczowymi flagami i nie zmieniać poglądów co chwilę... Co faktycznie dla polityka może być niewykonalne.

I zanim mi tu znowu zaczniesz płakać nad tęczowym losem... Można być za związkami partnerskimi i jednocześnie nie być za tym:

Tak, tak, ja wiem, tylko jedyne co potrafisz to o LGBT pisać, fiksacja.

Bardzo dobrze że gość wspiera tych ludzi, zasługują na to tak samo jak my i nie przypominam sobie by był "za tym" co na obrazku.

No chyba że uważasz że 100% parad równości wygląda tak jak na obrazku. Za dużo konfo-pis-Trump-TV oglądasz, ano i tv republika, tam zawsze wynajdą z milionowego tłumu jakichś wystylizowanych ładnie na BDSM i jest możliwość płaczu, że fszyscy lgbt źli, całe parady do zaorania.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Co? Prędzej uwierzę, że wyborcy Hołowni poprą Nawrockiego niż że wyborcy Konfederacji poprą Trzaskowskiego.

Były jakieś dane na temat przenoszenia głosów w drugiej turze?

Bo na anegdotycznej próbie znajomych, w 2020 z 80% lewicowców poszło w drugiej turze na Rafauka, a 80% konfederatów nie poszło w ogóle.

2 minuty temu, Keller napisał(a):

tam zawsze wynajdą z milionowego tłumu jakichś wystylizowanych

Argument na poziomie obrony marszu narodowego.

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, crush napisał(a):

Argument na poziomie obrony marszu narodowego.

No bo tak jest. Na marszu narodowym niby sami zadymiarze? Oczywiście narodowców jest dużo, pewnie więcej niż rozebranych zboczków (hetero też tacy mogą być przypominam, też lubią BDSM). Ale propagandowo to się sprzedaje. Obrazkom nie ufam, bo każdy wybiera co mu zapasuje by poszczuć.

Opublikowano
14 minut temu, crush napisał(a):

Bo na anegdotycznej próbie znajomych, w 2020 z 80% lewicowców poszło w drugiej turze na Rafauka

To chyba i tak mniej niż stalowych prawicowców na dude?

Opublikowano
2 minuty temu, Voodoo2 napisał(a):

To chyba i tak mniej niż stalowych prawicowców na dude?

No masz dalej konfederatów. 80% nie poszło na drugą turę.

Przy czym przypominam, że to próba około 30-40 osób.

3 minuty temu, Keller napisał(a):

Na ilu byłeś takich marszach?

Być aktywnie, w sensie maszerować z nimi? Nigdy w życiu. Fuj.

Patrzeć z boku? Na kilku.

A co do zdjęć. To te wrzucane przez lewicowe media też kłamią? Bo tam też pokazują takie wybryki natury. Po prostu z adnotacją, że to normalne i trzeba to zaakceptować.

I analogicznie prawicówki pokazujące łysych patoli z dopiskiem, że to patrioci.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, crush napisał(a):

Być aktywnie, w sensie maszerować z nimi? Nigdy w życiu. Fuj.

Patrzeć z boku? Na kilku.

A co do zdjęć. To te wrzucane przez lewicowe media też kłamią? Bo tam też pokazują takie wybryki natury. Po prostu z adnotacją, że to normalne i trzeba to zaakceptować.

I analogicznie prawicówki pokazujące łysych patoli z dopiskiem, że to patrioci.

No ja nie byłem w promieniu ani 100 kilometrów od takich marszów więc kompletnie nie wiem co tam jest. Jednak bycie nieradykalnym obliguje do tego by sprawdzać róźne źródła i w taki sposób marsz równości można zobaczyć tak:

obraz.png.0ef8c5589616ba7302020563869543e2.png

a niepodległości tak:

obraz.thumb.png.6a3523cc72b9402e70be4e54829396d8.png

Czy widzę na tych fotach coś złego? Nic. Tylko jedno jest mniej ponure. A to że się ludziom inaczej kojarzy, to już co ja zrobię.

"Bo tam też pokazują takie wybryki natury. Po prostu z adnotacją, że to normalne i trzeba to zaakceptować."

No nie wiem, daj źródło bo nie wiem o czym mowa. Jakie portale o tym mówią że jakichś golasów trzeba akceptować?

Edytowane przez Keller
Opublikowano
W dniu 3.02.2025 o 02:38, Pentium D napisał(a):

Trzasku na prowadzeniu

Co w tym dziwnego?, przecież w 1 turze też będzie pierwszy. 

W dniu 3.02.2025 o 10:48, Kamiyanx napisał(a):

Z tym że o ile głosy Hołowni przejdą na Trzaska, o tyle mam wątpliwości, czy Konfederaci zagłosują na pisowsca.

A ja nie mam wystarczy poczytać konta konforuskich na X, większość pisze że mimo wszystko Nawrocki. 

20 godzin temu, crush napisał(a):

Były jakieś dane na temat przenoszenia głosów w drugiej turze?

VDqk9ktTURBXy82ZDdiZjk0ZS1lYmIwLTQwYjktY

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1485929,na-kogo-w-drugiej-turze-glosowali-wyborcy-bosaka-holowni-i-biedronia-exit-poll-ipsos.html

Opublikowano
20 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Czyli Konfa 50/50. Nie jest źle.

A ci od Zmentzonego to zazwyczaj jeszcze mniej katotalibańscy są od Bosakowych To w teorii proporcja może być jeszcze korzystniejsza.

Opublikowano

Tak mnie zastanawia, że PO jakoś specjalnie nie atakuje kandydata obywatelskiego. Może czekają aż minie termin i nie będzie można zrobić podmianki. Wtedy wyjdą jakieś grubsze brudy, Widać, że plan Kaczego nie wypalił i obywatelski nie może liczyć na głosy niezdecydowanych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• A to dla tego u mnie na HDMI betoniarka działa jak należy, bo mam kabel UNITEK KABEL HDMI 2.1 8K, 4K120HZ UHD, 2M, C138W  Piszą, że jest dobry: https://www.komputronik.pl/informacje/jak-wybrac-hdmi/#Unitek-HDMI Z resztą nic dziwnego, jak się ma tak wypasiona kartę, jaką ja mam 
    • Nie mam jakiegoś sztywnego budżetu, ale szaleć też nie mam zamiaru. Monitor 4k nie kupiłem jakoś specjalnie pod granie, ale wiadomo, że jak już jest to czemu by nie pograć w 4k     Znając mnie prędzej zostawię 9800X3D i dołożę do 5080. Dzisiaj na na promocji BF upolowałem 9800X3D za 1699PLN. 7800X3D jest obecnie w x-kom za 1299 PLN. Nie warto dołożyć tych 400 PLN do 9800X3D, patrząc przyszłościowo może zostać na dłużej? Zamin 9800X3D będzie bottleneckiem, to pewnie jeszcze sporo generacji GPU wyjdzie i to prędzej samo GPU wymienię... o ile ceny nie beda kosmiczne. Jak pisałem wyżej, to trochę spontaniczny zakup, wiec nie doktoryzowałem się na temat sprzętu PC. Czasami z ciekawości pobieżnie poczytam artykuły oraz komentarze pod nimi poczytam i jakoś utarło mi się w głowie, że dopłata z 5070Ti do 5080 jest niewarta z powodu, że niewiele się zyskuje na wydajności oraz fakt oraz przy cenie 5080 mamy tylko 16GB, dlatego jeśli 5080 to czekać na SUPER, które wg plotek ma mieć 24 GB. Możecie polecić jakieś konkretne modele 5080, 5070TI, RX 9070 XT, które warto kupić, biorąc pod uwagę cena/jakość wykonania/kultura pracy? Sa jeszcze jacyś producenci GPU, którzy podwalają zdjąć chłodzenie bez utraty gwarancji? Ja zatrzymałem się na EVGA, które już niestety GPU nie produkuje. W obecnym PC mam CPU i GPU chłodzone customowym LC. Chłodzenie chce wykorzystać do nowego zestawu... CPU na pewno będzie miało custom LC i GPU też byłoby fajnie "zwodować", ale nie widzi mi sie tracić gwarancję, przy takich cenach GPU. Mobo mogę wziąć w sumie tańsze, ale jestem estetą, a obudowa to Lian Li O11D EVO RGB Black, wiec mobo też musiałby być czarne i ewentualnie jakieś kolorowe elementy, które mogę jakoś łatwo zakryć/zakleić  ... ta MSI PRO B850-P WIFI może od biedy też by mi estetycznie podpasowała.. do przemyślenia  
    • Gdyby tylko nie ten stutter  realnie za męczenie się mogę dać 20zł, ale do tego nie dojdzie. Na kluczykowniach taniej nie ma.
    • https://www.ceneo.pl/187410617 absolutne premium  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...