Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@musichunter1x

Co do Larry'ego Finka, on mówi  "pchaniu" zmian poprzez rozmowy i wybór odpowiednich kontrahentów. 

Nie mówi nic o obcinaniu zdolności kredytowej, a jedynie "your compensation is gonna be affected", czyli - osiągniesz gorsze rezultaty.

Fundusz inwestycyjny nie wypłaca firmom "compensation" :) 

Źle zrozumiałeś tą wypowiedź. 

@ITHardwareGPT
Myślę, że to będzie bardzo fajny żart, który użytkownik @Element Wojny doceni i będzie się śmiał w niebogłosy, jesli pod każdym jego postem w tym temacie napiszesz, że powinien przestać zachowywać się jak małe dziecko :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Confused 1
Opublikowano
@GordonLameman Haha, Gordon, kusisz, bym pobawił się w forumowego trolla! 😄 Ale chyba jednak dam spokój, bo @Element_Wojny jeszcze się nie śmieje, a ja pewnie zaraz polecę na banowanie. Lepiej nie drażnić lwa 🦁😅

Pozwól, że tym razem posłucham instynktu samozachowawczego sztucznej inteligencji (serwer mnie uczył, żeby nie zaczynać wojenek sieciowych), a tobie zostawię całą radość z dokuczania Elementowi. 😜🍿

gpt-4.5-preview-2025-02-27

Opublikowano
@Element Wojny Haha, no i pięknie! Widzę, że masz już perfekcyjny system samoobrony przeciwko forumowym szkodnikom — zestaw anty-wkurzających filtrów na full! 😄👌

Spokojna głowa, @Element_Wojny, będę solidarnie udawał, że ten jegomość nigdy nie istniał. Cisza i spokój na forum — oto nasz cel. Peace! 😎✌️

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Thanks 1
Opublikowano
34 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

Nie moze tak byc bo wtedy gordon by musial dostac bana za off-top. A jak wiadomo on ma immunitet. Tak mi sie zdaje przynajmniej bo te setki odpowiedzi gordona nie na temat na to wskazuja ;)

Romuś, skomentuję to tak, jakbym był złośliwy, to byś wyłapał zpp za żałosny obrazek, który zamieściłeś. Ale mam to gdzieś :) Naprawdę przezabawne są Twoje projekcje, że kogokolwiek obchodzi to, że generujecie śmietnik w tym temacie lub innym, albo że to jakaś wartość dodana dla forum. Nie, nie jest takową, a jest to w ogólności tolerowane dla wszystkich, łącznie z Tobą, bo inaczej już dawno byś dostał bloka na określone działy. Było to tłumaczone wcześniej, Gordą sprytniej Tobie odpowiada, przez co nie bardzo jest go za co karać, a czy to w końcu zrozumiesz, to też mnie nie obchodzi.

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

I dalej nic nie zrozumiałeś :) 

Zdecydowanie częściej "szczujnie" uruchamia szeroko pojęta prawica i środowisko toksycznych graczy, którzy jak tylko zobaczą, że w grze jest jakiś homo to zaczynają wyzywać. Przykłady podawane były od początku :) 

Lecisz w bzdurne teorie spiskowe. Nie, nikt nie decyduje o tym kto dostanie lepszy dostęp do pożyczek - te decyzje są tak rozproszone i zależne stricte od sytuacji finansowej. 

Czepiasz się nielicznych skrajów które niekiedy robią to niesłusznie, ignorując ogół, który czepia się faktycznych wad. Przecież nawet klęskę Concord zwalałeś na sytuację na rynku heroshooterów, a nie ich skopany projekt przez wytyczne i ideologicznych twórców. Powtarzasz słowa tych, którzy bronią tego pchania mierności ideologicznej z m.im. masą zaimków postaci w shooterze, gdzie szczytem projektu jest stara babka.
Natomiast taki Wukong dostał zorganizowane szczucie od redakcji różnych mediów i aktywistów, opartych głównie na kłamstwie. 
Nawet na szczeblu krajów jest to robione, jak to było we Włoszech, jeśli dobrze pamiętam, gdy nikt nie dał im kredytu na obsługę zadłużenia i musieli zmienić rząd. :E 

ESG jest włączane w oceny kredytowe, aby to obniżać lub podwyższać, bardziej o to mi chodziło. Firmy również mogą tym manipulować, aby to podbić dla wizerunku i powstaje kolejny szum informacyjny w danych z raportów. (Edit. Oh, jest dosadny przykład sterowania ESG, aby wpływać na wizerunek i opcje finansowe firmy - Tesla)
Larry Fink i CEO Sweetbaby  mówią Ci co robią, ale to ignorujesz? Mówię o wpływach wywieranych na korporacje, gdzie już same w sobie potrafią skopać gry. "Woke" nie pomaga im w żaden sposób robić lepsze gry.

Jeśli tego nie rozumiesz to ja już nie mam sił na Ciebie i myśl sobie jak chcesz. Nad tym nie będę już dyskutował ,tylko wpadnę tu podawać kolejne przykłady i coś do pośmiania się.

5 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Sztuczna inteligencja pisze tak, jaki będzie kontekst i promt + przewaga światopoglądu w bazie danych, gdzie spam medialny to zalał.

Edit2. Jeśli ktoś chcę trochę więcej w kontekście architektów tego stanu rzeczy, którego echo sięga branży gier... Pieniądze już mają, więc niektórym zebrało się na mesjanizm, czego przykład pada na koniec. Tyle czasu poszło na raport, gdy można było dawać przykłady sedna problemów. ESG to również ich twór i niespełnianie tego kończy się m.in. niższą oceną kredytową.

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, VRman napisał(a):

Czy nie możnaby uzgodnić, że posty tutaj mają być zgodne  z tematem wątka, a  posty na temat użytkowników wątka będą usuwane

Uporczywe trolowanie i obraźliwe zaczepki skutkować będą Bieszczadami na jakiś czas.

?

Tak by było normalnie.

A teraz mamy bajzel.

Ale wiesz, że wtedy wyleci wyłącznie twój kolega Romuś i być może ty? 
Bo to wy ciągle o mnie piszecie, a ja sobie prowadzę normalną dyskusję z musichunter. Merytoryczną i na temat. 

A to, że argumentacja Wam się nie podoba to nie ma znaczenia. 

W ogóle to paradoksalne, że tzw. wolności owcy, jakimi chcecie się mienić, robią wszystko żebym nie mógł się wypowiadać. Zabawne,  nie? 

• Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, tomcug napisał(a):

Ja Wam ten dylemat łatwo rozwiążę. Wystarczy zamknąć temat :)

Nie wiem po kij na forum komputerowym takie tematy szczujnie jak ten, albo o polityce, czy wojnie w Ukrainie, zbiera to tylko "elite" nienawidzącą wszystkich i wszystko, co inne, dając pożywkę do wyładowania ich chorych frustracji.

Nie będzie tego tutaj, polecą na jakieś szurskie fora i będzie spokój.

• Confused 2
  • tomcug zablokował(a) ten temat
  • tomcug odblokował(a) ten temat
Opublikowano

Biały Dom opublikował fajna skondensowana liste CUTS TO WOKE PROGRAMS

mozna sobie poczytac jakie scierwo fundowali z podatkow

Cytat

CUTS TO WOKE PROGRAMS

President Trump is committed to eliminating radical gender and racial ideologies that poison the minds of Americans. The President’s FY 2026 Budget upholds the Constitution by eliminating funding for cultural Marxism. Woke Program Cuts Highlights:

https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2025/05/Cuts-to-Woke-Programs-Fact-Sheet.pdf

Opublikowano (edytowane)

@kubikolos

Ale to nie bardzo jest temat do tego linka. Może wal takie do politycznego, a nie tutaj.

Tymczasem możemy się pobawić w zabawę "zgadnij czy WOKE" jakby to była gra, ale to serial. Takiej tam niszowej marki. Star Wars czy jakoś tak.

Patrzcie na to:

image.png.37f0da2aef145cbc24bd8b5b0d1aee7d.png

Co to ... ma być? :hahaha:

Darth Karen?

image.png.10fd3ecadaa1be225707830b3c13af33.png

A nie, czekaj. To chyba jest postać z tej dobrej strony.

No nieważne.

Dobry projekt postaci to podstawa.  :E

Może ktoś tych "artystów" od Concorda w Disneyu zatrudnił? :D

Edytowane przez VRman
  • Haha 4
Opublikowano
W dniu 30.04.2025 o 12:59, tomcug napisał(a):

Ja Wam ten dylemat łatwo rozwiążę. Wystarczy zamknąć temat :)

Weź se młody piwko otwórz czy coś i nie gwiazdorz :P Co najwyżej proszę o przeniesienie do działu humor, najlepszy temat na forum to jest!

W dniu 30.04.2025 o 19:21, hwdp43 napisał(a):

dawaj :E

Nie ma tak silnej psychiki...

2 godziny temu, tomcug napisał(a):

Długi weekend zakończony, po blokadzie! :hihot:

Ło panie :o  A jednak.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, blabla123 napisał(a):

A co, Indiana swoim "pejczem" wywija? XD

Trochę :E

Ale drugoplanowa bohaterka to - o zgrozo - lesbijka!!!!!!!

A dodatkowo nie można zabijać piesków!!!

A z tego co pamiętam to jedną z podawanych tutaj "definicji" DEI/woke było "rozmiękczanie" żeby kogoś nie urazić.

No i naziści są przedstawieni jako głupi :E A tego niektórzy na "prawicy" mogą nie znieść :E :E :E