Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 12.01.2025 o 00:42, Keller napisał(a):

Ja się nie kreuję, ja jestem. Zawsze bronię słabszych, cierpiących, dyskryminowanych - niezależnie jaka grupa społeczna. Ale jak komuś wygodniej zawsze wchodzić w tyłek silniejszemu i "normalniejszemu", to nic się już nie poradzi. Ludzkie problemy ZAWSZE są spowodowane tym że ktoś macha ręką na tego kto ma gorzej albo jeszcze mu dokłada. I dlatego ten świat się nie rozwija tak jak należy, choć i tak jest progres, no ale Trump z Putinem i innymi konserwami chcą nas cofnąć ku uciesze gawiedzi która jedyne problemy jaki widzi to lgbt.

To kiedy jedziesz do strefy Gazy albo bronić gejów w Afganistanie? A nie to przecież trudne i nie da się klawiaturą. Moje semickie geny mówią mi abym dał ci klawiaturę z lat 90. Jest z metalu i możesz nią zrobić realną różnicę w społeczeństwach w których tak bardzo potrzeba zmiany. Ubijesz dwóch, może trzech zaściankowców zanim padniesz pod gradem kamieni a jak będą cię łatwopalną substancją aby cię potem podpalić, to może znienacka zdejmiesz czwartego. To by dało im do myślenia.

Dobra ty tak na poważnie czy trollujesz? Z resztą nie ważne nie wykolejaj tematu tymi banialukami. Bo temat jest raczej o tym czy osoby nie posiadające odpowiednich kompetencji powinny mieć pracą w danym miejscu, tylko ze względu na przynależność do jakiejś grupy, bo jak nie to naciski i zastraszanie oraz szeroko pojęte utrudnienie prowadzenia biznesu. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Art385 napisał(a):

To kiedy jedziesz do strefy Gazy albo bronić gejów w Afganistanie? A nie to przecież trudne i nie da się klawiaturą. Moje semickie geny mówią mi abym dał ci klawiaturę z lat 90. Jest z metalu i możesz nią zrobić realną różnicę w społeczeństwach w których tak bardzo potrzeba zmiany. Ubijesz dwóch, może trzech zaściankowców zanim padniesz pod gradem kamieni a jak będą cię łatwopalną substancją aby cię potem podpalić, to może znienacka zdejmiesz czwartego. To by dało im do myślenia.

Dobra ty tak na poważnie czy trollujesz? Z resztą nie ważne nie wykolejaj tematu tymi banialukami. Bo temat jest raczej o tym czy osoby nie posiadające odpowiednich kompetencji powinny mieć pracą w danym miejscu, tylko ze względu na przynależność do jakiejś grupy, bo jak nie to naciski i zastraszanie oraz szeroko pojęte utrudnienie prowadzenia biznesu. 

Już jadę, by twoje roszczenia zadowolić, bo przecież mam takie duże możliwości i muszę takie mieć. Jako jednoosobowa armia muszę zbawić świat, a jak nie, to mam spadać :D możesz pomarzyć. Bronię tam gdzie mogę słabszych/cierpiących i każdy powinien taki być, to jego otoczenie byłoby lepsze i ludziom też by się lepiej żyło. A bronić jak widać trzeba przed takimi jak ty :)

PS rozkazywać to możesz pchłom ze swojego łóżka. I nie, temat nie jest o tym że ktoś dostał angaż tylko za bycie w danej grupie społecznej, temat jest po to by sobie pohejtować na mniejszość i zdobyć za to lajki od prymitywów, nieuków i psychopatów bez empatii. I podpowiem - orientacji w pracy nie da zweryfikować więc nie można dostać za to angażu.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)

Mało cycków, mało cycków, mało dup, mało seksu! I małpa rzuca bananem. Typowi prawacy są typowi. Wszystko się musi kręcić wokół seksu i prymitywnych kwestii, a narzekają na homo, którzy mówią (i słusznie) o swojej orientacji a nie o seksie :)  Tyle że oni z innego powodu - gnębienia od wieków, by w końcu się wpasować w społeczeństwo, a nie być wiecznie wykluczonymi. A prawak jest gnębiony że ktoś mu każe widzieć mniej atrakcyjne kobiety niż modelki, albo gejów, których najchętniej to by gazował. Tak to jest z prawicą. Jeszcze dodać wyzywanie słabszych mężczyzn od piz* i komplecik toksyny.

Edytowane przez Keller
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@KellerZebyś już tak nie srał po każdym temacie, gdzie wspomną choćby słowem o alfabecie to pragnę przypomnieć...
To "aktywiszcze" gnębią devów, którzy im nie przyklaskują, ustawieni, ideologiczni recenzenci szukają haków na gry spoza ideologicznej bańki, a klepią po plecach choćby najgorsze barachło, ale zgodne z linią tęczy (Suicide Squad, DA:TV, Concord, Dustborn, AC:Shadow, SW.Outlaws...). Nie wspominając o braku oskara, jeśli nie ma odpowiednich parytetów we filmie. Twórcy Hades II specjalnie wprowadzili kilka absurdów, aby wielkie portale patrzyły na nich przychylniej. 
Gry to tylko kolejny właz, którym wybiło to szambo. To już dawno rozlało się w edukacji, polityce, kulturze, mediach, psychologii... Możesz sobie zaznajomić się z historią Chloe Cole, bo gry to na razie tylko kupa śmiechu, ale dzieciom na zachodzie wmawia się uwięzienie w nieswojej płci, zachęcając do jej zmiany, bez powiadomienia że negatywne emocje naturalnie wzrastają w czasie dojrzewania u kobiet...

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Są aktywiszcze, a ja mówię o ludziach niehetero, ogółem. A jest to wrzucane do jednego wora. Radykałowie po obu stronach są po jednych pieniądzach. Braunowcy by batożyli gejów, inni by gazowali, a tamci szantażują. Nie widzę różnicy.

Edukacja/psychologia - nie widzę problemu, trzeba edukować że tacy ludzie istnieją i należy im się taki sam szacunek jak ludziom hetero. Równy. Nie ma różnic. Taki sam drugi człowiek.

Uwięzienie w innej płci to prawda, podawałem już wcześniej badania > można urodzić się z innym mózgiem niż dedykowanym do płci fizycznej i wtedy ma się cechy płci przeciwnej, a nawet często podobny wygląd. Ale prawdopodobnie jest to rzadsze niż to co się wmawia... a kto wmawia? Również radykałowie. Radykałowie są zaburzeni, nie orientacja o tym świadczy bo prawdopodobnie zaburzeni HETERO rodzice wmawiają to dzieciom i chcą im płeć zmieniać, mimo że może nie być za wiele powodów do tego.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Keller napisał(a):

a ja mówię o ludziach niehetero, ogółem. 

Uwięzienie w innej płci to prawda, podawałem już wcześniej badania > można urodzić się z innym mózgiem niż dedykowanym do płci fizycznej i wtedy ma się cechy płci przeciwnej, a nawet często podobny wygląd. Ale prawdopodobnie jest to rzadsze niż to co się wmawia... a kto wmawia? Również radykałowie. Radykałowie są zaburzeni, nie orientacja o tym świadczy.

Takim ludziom to wisi, ale aktywiszcze grają tą piłką, aby niszczyć reputację oraz sygnalizować swoje cnoty... Komu niby pomoże, gdy z greckich bogów zrobią kilka czarnych, a afrodyta będzie brzydka :E ? Komu pomaga zrobienia w Sidermanie 2, czy tam innej części, misji gdzie trzeba wysłuchać wyznania miłości chłopca do kolegi, bez możliwości opuszczenia sceny?  

Prawda, ale niezwykle rzadka.... Ilość operacji wzrosła w ogromnym stopniu, ale nie pamiętam liczb, więc nie będę zmyślać. Chloe Cole to tylko jeden z przypadków kobiety, której wymówiono że jej problemy wynikają ze złego ciała, przez co potem musiała odwracać operację. Z resztą nawet komuś kto rzeczywiście ma mózg i hormony innej płci też to nie pomoże, ponieważ taka operacja jest mocno inwazyjna i sztuczna. Np. sztuczną pochwę trzeba regularnie "stymulować", aby się nie zasklepiła oraz sporo problemów zdrowotnych / higienicznych to stwarza...
Już lepiej uczyć ludzi, że ich osobowość i tożsamość to coś więcej niż płeć i upodobania seksualne...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Takim ludziom to wisi, ale aktywiszcze grają tą piłką, aby niszczyć reputację oraz sygnalizować swoje cnoty... Komu niby pomoże, gdy z greckich bogów zrobią kilka czarnych, a afrodyta będzie brzydka :E ? Komu pomaga zrobienia w Sidermanie 2, czy tam którymś misji, gdzie trzeba wysłuchać wyznania miłości chłopca do kolegi, bez możliwości upuszczenia sceny? 

Pomaga przez uświadamianie że tacy ludzie istnieją.

1. Nieatrakcyjne kobiety > aby nie sądzić, że kobiety mają być tylko modelkami, a reszta won. Nie bez powodu to zrobiono bo skala kompleksów kobiet jest duża, skala operacji plastycznych które je szpecą, skala anoreksji i innych zaburzeń odżywiania. Dla równowagi jednak powinno się to samo robić z mężczyznami, no ale jak dla niektórych chudy o gładkiej twarzy czy z długimi włosami to od razu gej i nie mężczyzna, to nie da rady...

2. Wyznanie miłości > na tym samym to polega co wyznanie miłości hetero. Po prostu wklepanie tego do świadomości ludzi, że i tacy ludzie istnieją. Tak samo jak można wyznać miłość wyższej od siebie kobiecie, a nie tylko niższej, bo wielu mężczyzn wstydzi się mieć wyższą by się nie czuli niemęscy. Albo na odwrot gdy kobieta niższego mężczyznę. widziałem niejedną sytuację, że kobieta musiała nabrać pewności siebie by nie przejmować się opinią innych by dopiero taki związek móc stworzyć.

To jest potęga psychiki. Ja nie mam żadnego problemu że są takie kwestie w grach, czemu mnie to nie spina? Ani nie jestem gejem, ani nie jestem brzydką babą, a mnie to nie spina, bo rozumiem mechanizmy za tym stojące i widzę w nich jakiś cel wyższy. A im więcej widzę nienawiści i agresji, tym więcej widzę w tym celu. Chowanie głowy w piasek i usuwanie contentu bo ktoś tam jest agresywny wobec "innych" nie zmieni niczego nigdy na lepsze. A tak, może kiedyś.

8 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Już lepiej uczyć ludzi, że ich osobowość i tożsamość to coś więcej niż płeć i upodobania seksualne...

Zgadzam się, ale żeby tak było musi być edukacja, że są różne orientacje, różne formy miłości, również do tej samej płci i nie ma w tym nic złego. Do tego musiałoby być mniej hejtu na kobiety mające cechy męskie i mężczyzn mających cechy żeńskie, więc powinno usunąć się tradycjonalizm ról płciowych z przestrzeni publicznej.

To wszystko wynik skomplikowania ludzi, ale jest tak że niektórych się surowo każe za bycie sobą, za urodzenie się innym, a inni myślą, że będąc w większości mogą się pastwić nad odstajacymi od kanonu.

Edukacja mogłaby temu zapobiec i ludzie by żyli lepiej, a więc zdrowie psychiczne też by się poprawiło. Takie coś dotrze do mądrzejszej widowni.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Keller napisał(a):

Pomaga przez uświadamianie że tacy ludzie istnieją.

1. Nieatrakcyjne kobiety > aby nie sądzić, że kobiety mają być tylko modelkami, a reszta won. Nie bez powodu to zrobiono bo skala kompleksów kobiet jest duża, skala operacji plastycznych które je szpecą, skala anoreksji i innych zaburzeń odżywiania. Dla równowagi jednak powinno się to samo robić z mężczyznami, no ale jak dla niektórych chudy o gładkiej twarzy czy z długimi włosami to od razu gej i nie mężczyzna, to nie da rady...

2. Wyznanie miłości > na tym samym to polega co wyznanie miłości hetero. Po prostu wklepanie tego do świadomości ludzi, że i tacy ludzie istnieją. Tak samo jak można wyznać miłość wyższej od siebie kobiecie, a nie tylko niższej, bo wielu mężczyzn wstydzi się mieć wyższą by się nie czuli niemęscy. Albo na odwrot gdy kobieta niższego mężczyznę. widziałem niejedną sytuację, że kobieta musiała nabrać pewności siebie by nie przejmować się opinią innych by dopiero taki związek móc stworzyć.

To wszystko wynik skomplikowania ludzi, ale jest tak że niektórych się surowo każe za bycie sobą, a niektórzy myślą, że będąc w większości mogą się pastwić nad odstajacymi od kanonu.

Powtarzasz dokładnie te mantry, które są sztuczne do bólu, niczym w Limes inferior Zajdla.

Kobiety mają problem m.in. przez media społecznościowe i zbyt duże przywiązanie do swojego wyglądu, nie radząc sobie z negatywnymi emocjami, gdzie źródła szuka się w niewłaściwym miejscu. Są dużo mądrzejsze osobistości, które o tym mówią w lepszy sposób niż ja... A niewielu chce podnieść głos sprzeczny z narracją.

Nikomu nie przeszkadza że tacy ludzie istnieją i to nie czasy, gdy nie wiadomo że istnieją... Problemem jest to że wszystko dookoła nie może się zamknąć, musząc pokazywać swoją chorągiew dobroczynności. Dochodzi do tego, że niektórzy podają się za takich dla samego zdobycia uwagi i punktów "społecznych", a inni ustawiają sobie niebinarność dla świętego spokoju. 
Mamy kryzys tożsamości, sensu, wartości, więc wypełnia się te luki byle czym. 
Edit. Poza tym w Polsce prawie nigdy nie było z tym problemu.... To na zachodzi zawsze przeginają w którąś stronę, gdy u nas nawet czarownic praktycznie nie palono. U mnie znajomego w szkole lata temu gnębiono bo był gruby i zajmował się aktorstwem w kółku teatralnym + youtube. Wyrobił sobie na tym silniejszy charakter i odżył po skończeniu kolejnej szkoły w mieście obok. Dziś niby ma pomóc reprezentacja ludzi na siłę w grach :E 

Poza tym skala linczu jest przerysowana. Ludzie po prostu inaczej reagują na odmienność, a tym którzy przezwyciężają instynkty wisi, czy jest ABCD, liczy się czy dobrze robi swoje i jakim jest człowiekiem, co reprezentując sobą, a nie swoją płcią i życiem seksualnym. 

Lepiej uczyć ludzi radzić sobie z niedogodnościami i budować swoją tożsamość, niż usuwać wszystkie przeszkody. 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Powtarzasz dokładnie te mantry, które są sztuczne do bólu, niczym w Limes inferior Zajdla.

Kobiety mają problem min. przez media społecznościowe i zbyt duże przywiązanie do swojego wyglądu, nie radząc sobie z negatywnymi emocjami, gdzie źródła szuka się w niewłaściwym miejscu. Są dużo mądrzejsze osobistości, które o tym mówią w lepszy sposób niż ja... A niewielu chce podnieść głos sprzeczny z narracją.

Nie ma tu nic sztucznego, tylko prawda. Nie rozumiem tego argumentu o sztuczności, bo co?

I jakie masz rozwiązanie na media społecznościowe? Usunąć internet? Nie ma szans. Przywiązanie do wyglądu u kobiet jak chcesz usunąć jak są oceniane na tej podstawie tak jak mężczyźni na temat siły, wzrostu czy męskości... albo bycia hetero? To samo. Każda płeć ma swoje wrażliwe rejony.

Kim jest ta mądrzejsza osobowość? Mam nadzieję że jakiś naukowiec, a nie polityk. Daj źródło.

Nikomu nie przeszkadza że tacy ludzie istnieją i to nie czasy, gdy nie wiadomo że istnieją...

Kolejny który zaprzecza problemom tych ludzi. A skąd Ty wiesz że ludziom nie przeszkadza że oni istnieją? Skąd ta wiedza? Bo oceniasz po sobie czy po czym? Bo ja wystarczy że wejdę na artykuły na FB gdzie facet ma różową koszulkę, albo nazywa się Michał Szpak, albo widać go w parze z innym facetem, a na dole komentarze:

- wstyd dla rodziny
- kiedyś to byli mężczyźni teraz już nie ma, same podpierdółki
- ojciec powinien odejść z takiej rodziny do kochanki
- powinno się takich bić
- peda*** do gazu
- leczyć i zamykać! nawet na tym forum takie komentarze są

- do wojska takich i kręcić wora!
- wyrzucać z domów!
- lalusi nie toleruję (nawet przy Cristiano Ronaldo, niegdyś NAJBARDZIEJ hejtowanym człowiekiem na świecie, podobnie Justin Bieber itd - wszyscy ODSTAJĄCY od modelu męskości tradycyjnego - to też uderza w hetero więc dlatego ja się wstawiam i za homo, bo to na wszystkich wpływa mężczyzn, a potem płacz że tyle samobójstw mężczyzn, czy alkoholizmu czy innych problemów bo przecież jest atak, pogarda, niska samoocena)

Dla mnie to ignorancja albo w ogóle nie przeglądanie negatywnych komentarzy.

Problemem jest to że wszystko dookoła nie może się zamknąć

Czekaj, Ty możesz się wypowiadać, a oni nie? Z jakiej racji mają się zamknąć, a ktoś negatywny ma mieć wolność słowa? Kto w ogóle decyduje kto ma prawo się odzywać?

Dochodzi do tego, że niektórzy podają się za takich dla samego zdobycia uwagi i punktów "społecznych", a inni ustawiają sobie niebinarność dla świętego spokoju. 

To się wtedy narcyzm nazywa, plaga czasów, bo dla lajków, atencji wiele ludzi robi wiele głupot. Kontrowersyjni politycy czy tiktokerzy też. Nie muszą być homo. Może też mają kompleksy więc szukają uwagi, co? Tylko na inny sposób niż dziewczyny o których mowa wcześniej.

Poza tym skala linczu jest przerysowana. Ludzie po prostu inaczej reagują na odmienność, a tym którzy przezwyciężają instynkty wisi, czy jest ABCD, liczy się czy dobrze robi swoje i jakim jest człowiekiem, co reprezentując sobą, a nie swoją płcią i życiem seksualnym. 

Gdyby była to nie byłoby tak, że 99% ludzi negatywnie się o nich wypowiada, a ja czy dwie osoby na tym forum ich bronią. Reszta obraża. Więc skala linczu jest duża, ale na pewno u nas jest mniejsza niż w innych kulturach, czy krajach. A to tylko dlatego, że my poszliśmy do przodu bardziej wychodząc z konserwatywnego myślenia. Niektórzy jednak chcieliby nas cofnąć. I ja wiem, jak się nie lubi jakiejś grupy społecznej to ją się obwinia że "sami sobie winni". I tak od zarania dziejów. Kozioł ofiarny nie może nigdy z tego wybrnąć, bo jedyna opcja dla niego to zniknąć. I stąd samobóje.

A reagowanie na odmienność to nie jest taki problem, bo można być odmieńcem np. praworęcznym, jednak jak komuś nie pasuje tatuaż(kiedyś za to bito), kolor koszulki (jw, zrównanie od razu z gejem), czy zachowanie inne niż które pasuje do płci, to nie ma mowy o tym że "przezwyciężasz instynkt" i co reprezentujesz. Bo wrogość jest uruchamiana.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Keller napisał(a):

Nie ma tu nic sztucznego, tylko prawda. Nie rozumiem tego argumentu o sztuczności, bo co?

Formułka z ideologicznej psychologii. Jeśli realnie chcesz szukać skąd te problemy się biorą to mogę polecić książki danych osób lub podcast z autorami, ale niektórzy widzą w Petersonie tylko powód do śmiechu :E Od biedy jest również Joe Rogan ze swoimi gośćmi. Nie wszystko jest bezpośrednio związane z tematem.
Abigail Shrier
Warren Farrell 
Stephanie Davies-Arai 
Chloe Cole
Jared Ross
Eitah Haim
Celina Caesar-Chavannes
Karol Markowicz
Sara Stockton
J. D. Haltigan (o psychologii agresji)
Todd & Krista Kolstad (historia ich, oraz ich dziecka)
Warren Smith (historia zwolnienia nauczyciela z pasją)
Coleman Hughes (o rasizmie od strony politycznej)
Carol Swain (wyszła ze złudzeń "DEI")
Zeena Schreck (również ciekawa historia, choć niezbyt związana)
Dr. Del Paulhus (dark personality traits)
Louise Perry (przeciwko seksualnej rewolucji)
I dla rozrywki Yeonmi Park, aby zdać sobie sprawę z istnienia realnych problemów w życiu ludzi i co są w stanie przezwyciężyć,  a nie jakieś wytykanie płatków śniegu palcem... Podcastu u Jordana Petersona słucha się niemal lepiej niż jej książki, a niewiele jest pominięte, a trochę nawet dodane. Wszystkie wspomniane osoby znajdziesz na jego podcastach lub u Joe Rogana. 

Godzinę temu, Keller napisał(a):

Gdyby była to nie byłoby tak, że 99% ludzi negatywnie się o nich wypowiada, a ja czy dwie osoby na tym forum ich bronią. Reszta obraża. 

Szczerze? Każdy ma w ich dupie, jak i cała masę innych obcych ludzi i to nie ich atakują, lecz zagrywki aktywistów, korporacji i sztuczne sygnalizowania cnoty, w nadziei że to sprzeda ich produkt. Te korporacje nie przejmują się tymi ludźmi mając ich nawet jeszcze głębiej, lecz robią to, co zastraszony dział marketingu im powie, aby zarobić więcej pieniędzy. Wklejam któryś to już raz klip z innego źródła, a jest tego więcej:

Wiem że ludzie są zdolni do przezwyciężania różnych problemów, a współczesna ideologia próbuje zrobić z nich niewiadomo jakie ofiary do chronienia, aby przepychać swoje sygnalizowanie cnoty, fundusze dla danych grup lub operacji itd. Ludzie bez realnych celów i zbudowanej tożsamości są zdmuchiwani przez życie jak płatki śniegu, a takie sztuczne ratowanie ich poprzez kulturę tylko pogarsza nastawienie do nich. 

@KellerA jeszcze jedno. To nie tak że to nie są problemy warte uwagi, ale powinno nauczyć się ich radzić sobie z negatywnymi emocjami oraz znaleźć ich źródło, gdzie często jest gdzie indziej, nawet w diecie oraz pomóc im "zakorzenić się w życiu" z braku innych słów. Nie zamierzam dłużej dyskutować, bo utknę jak kiedyś w wątku politycznym. Możesz dyskutować ze źródłami mojego nastawienia, bo jest co tam przesłuchać w drodze do pracy lub na spacerze i porządkach. 
A przykłady zastraszeń i agresji z "lewej" strony możesz znaleźć u razprozaka w książkach, choć styl jest okropny do czytania, przez rozdmuchane komentarze do faktów i historii. 

Opublikowano (edytowane)

Prawackie autorytety jak Rogan i Peterson, czy Trump albo Musk, czy Tucker (widzę powiązanie z Karol Markowicz choćby) nie są dla mnie czymś co można oglądać poważnie. Jednak Rosja pięknie szczepi poglądy. Jeden z nich:

"It is astonishing to truly understand how much more authentic, real, & based working-class people are relative to effete 'elites', academics, & Acela corridor journos. It's just two different classes of human being."

Czyli zniewieściali fałszywi, elity, a robotnicy fajni, prawdziwi.

Typowe podlizywanie się pewnej grupce społecznej, jeszcze mizoginią podszyte. Dajcie spokój. Wszystko co widoczne na prawicy, wszystko które ma trafić do grupy odbiorców nastawianych przeciwko elitom. Kreowanie się na wspierającego masy ludzi przeciętnych jest tym bardziej sygnalizacją cnoty, ale w ich kierunku.

Po kolei nie będę tych ludzi sprawdzał, bo nie wiem do czego się odnosisz, co ma ciemna triada do homo tym bardziej nie wiem, bo hetero tym bardziej to reprezentują. Lepiej jakbyś linki wrzucał coś do odsłuchania, ale widzę że wszystko musi być upolitycznione, nie może być dyskursu typowo naukowego.

"Formułka z ideologicznej psychologii."

Nie ideologicznej tylko taka jest psychologia i odpowiada na pytania lepiej niż chłopski rozum. Korwina też niektórzy cytują, ale wybacz, nie będę się odnosił do szurów.

"Szczerze? Każdy ma w ich dupie"

Gdyby mieli to by nie komentowali negatywnie, tylko machnęli ręką. W towarzystwie również by się nad takimi nie znęcali, a są pierwsi do tego i zrzucają winę na tamtych.

A zaczyna się to już w szkole https://www.newsweek.pl/polska/spoleczenstwo/samobojstwo-14-latka-z-gorczyna-w-szkole-drwili-ze-jest-gejem-inaczej-sie-ubiera/kwd03cx

"Wiem że ludzie są zdolni do przezwyciężania różnych problemów"

Ale których? Rzuciłeś ogólnikiem. Że orientację zmienić, czy depresję wyleczyć posprzątaniem pokoju jak Peterson mówi?

"takie sztuczne ratowanie ich poprzez kulturę tylko pogarsza nastawienie do nich. "

Ratowanie wzięło się z dyskryminacji od wieków - zaczynając od religii, kończąc na więźniach politycznych którym zarzucano homoseksualizm z wiadomych celów. Takich ludzi się zawsze gnoiło, niezależnie co powiesz. W więzieniach status homo ma ten najgorszy, w wojsku podobnie. Po prostu to takie wyparcie że homo wymyślają problemy i nic im nie jest. A jest i to tak, że oni nie mają po co żyć i naprawdę nie chodzi o tych głośnych atencjuszy kolorowych (narcyzi), tylko tych co faktycznie po cichu cierpią.

"powinno nauczyć się ich radzić sobie z negatywnymi emocjami oraz znaleźć ich źródło"

Źródło to brak akceptacji wyniesiony od rodziców i otoczenia bardzo często. Ale to psychologia której nie akceptujesz. Nawet tak się narcyzm tworzy, fobie społeczne i inne zaburzenia, odżywiania też. Brak miłości kastruje ludzi i tworzy nienawiść do siebie.

A jak sobie radzić? Nie ma patentu, bo gdyby był to by ktoś dostał Nobla i by ludzi wyleczył, a nie ma tak łatwo. Ludzie z depresją biorą leki, chodzą na terapie, biegają, ćwiczą, wychodzą do ludzi, a potem się okazuje że i tak kończą źle, bo nie da się opanować tego.

No ale to też musiałbyś sprecyzować, bo nie wiem co znaczy zakorzenienie w życiu. Zakorzenia to się ludzi akceptowanych którzy nie są gnębieni i wyśmiewani, wtedy mają wolne pole do rozwoju, nie są hamowani przez innych. Ale wstyd jest często zbyt duży, a wstyd to potężna, zła emocja.

Dieta? Coś tam może pomóc, ale nie zbawi człowieka, a na pewno nie tego nad ktorym przemoc stosowano i nienawidzi siebie. Ale domyślam się że to odniesienie do grubych i pomieszanie tematu homo.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Keller napisał(a):

Prawackie autorytety jak Rogan i Peterson

Znowu bredzisz mantrę ideologiczną :E Mówię o ich gościach, a nie o nich samych, bo wiedziałem jak zareagujesz. Normalnie kopiuj wklej nastawienia, niczym w książkach Sci-Fi Zajdla o warunkowaniu odpowiedzi społeczeństwa.

Na szczęście powinno trochę ruszyć się w ciągu najbliższych lat, bo tuba propagandowa zostanie nieco wytrącona. Sam z resztą zobaczysz efekty, choć może nie w sposób bezpośredni w Europie, ale w końcu świat to jedna wioska, dzięki internetowi. 

Opublikowano
1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

Znowu bredzisz mantrę ideologiczną :E Mówię o ich gościach, a nie o nich samych, bo wiedziałem jak zareagujesz. Normalnie kopiuj wklej nastawienia, niczym w książkach Sci-Fi Zajdla o warunkowaniu odpowiedzi społeczeństwa.

Na szczęście powinno trochę ruszyć się w ciągu najbliższych lat, bo tuba propagandowa zostanie nieco wytrącona. Sam z resztą zobaczysz efekty, choć może nie w sposób bezpośredni w Europie, ale w końcu świat to jedna wioska, dzięki internetowi. 

No ja bredzę i Ty bredzisz, tylko swoją ideologię - przecież wszystko dajesz od konserw i skażonych prawicową propagandą rodem z Rosji, gdzie Tucker Carlson liże tyłek Putinowi. Wszystko jest odgórnie sterowane. Im mniej empatii tym więcej siedzenia na prawicy. Gdyby chodziło o gości to byś podał te wypowiedzi, ale czy jakieś Rogany biorą ludzi którzy nie popierają prawicy na swoje podcasty? Średnio. Chyba że są przepłaceni jak Cukierberg chorągiewa który teraz zmieni zasady na te lepsze bo już ma innych władcow :D

Tak, tuba zostanie wytrącona, bo przecież wszyscy się uwzięli na maluczkich z prawicy, najgorszy CNN przecież. Wszystko mówisz to samo co republikanie w USA, spisek światowy wobec normalnych, głosujcie na nich bo normalni są tłamszeni. Będzie to co na twitterze, czyli przyzwalanie na szuryzm zwany wolnością słowa, dezinformacja, ale za to zakazy rzeczy lewicowych wszystko nazywane komunizmem i chorobami. Jeszcze brakuje mówienie o plandemii. No ale informacją rządzi ten kto rządzi i może zbierać swoje owieczki będąc hipokrytą, a robiąc to samo co druga strona tylko inne poglądy są dozwolone.

4 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Polecam olać gościa, ponieważ jakakolwiek konwersacja z nim mija się z celem. 

Żeby dyskutować trzeba mieć argumenty, a nie tylko przebąkiwanie o odbytach i zamykaniu homo, bo taką masz fantazję panie "normalny".

Opublikowano (edytowane)

@AndrzejTrg
Widziałem po innych tematach, jak i z doświadczenia po wizytach w wątku politycznym na PClab. Dałem sobie spokój, bo szkoda czasu, a i tak rzadko umiem się wysłowić na tyle by miało to wystarczający sens, aby przekonać choćby do sprawdzenia :E Wolę skupiać się na zbieraniu osobistości i rzucaniu nimi do samodzielnego sprawdzenia. Efekt ten sam, ale ktoś czytając to z boku może sprawdzić, a rzadziej walnę jakąś głupotę, zaczynając bronić swojego ego zamiast faktów.

@KellerDla samego odświeżenia głowy możesz przesłuchać ten podcast, dla gościa, a nie Petersona. Nie jest to związane z tematem, choć w sumie jest, bo tak naprawdę rozmawiamy o naturze ludzkiego istnienia. Nic innego nie wymagam, choć bardziej porywająca będzie historia Yeonmi Park opowiedziana na jego kanale i również będzie dużo przebłysków ludzkiej natury w szorstkich, prawdziwych warunkach.

Opublikowano

"rzadko umie się wysłowić"

Taa, a sam nawet na pytania nie umiesz odpowiedzieć, bo jeszcze by wyszło że odpowiedzi nie masz i nie mają żadnych źródeł. Ja ci odpowiedziałem na cytaty, ty na moje nie. Może za trudne, nie zrzucaj winy na mnie za to. No ale jak się liczy tylko na potaknięcie zgodnie z ideologią - tutaj konserwatywną, to tak jest.

". Nie jest to związane tematem, chocw sumie jest, bo tak naprawdę rozmawiamy o naturze ludzkiego istnienia"

Czyli wrzucamy coś niepowiązanego, by odejść od tematu. Mogę przejrzeć, ale to niczego nie wniesie bo nie jest na temat. To ja wrzucę Biedronia gdy mówi że był bity w szkole i miał myśli samobójcze. Ale wtedy to nie jest prawda, bo wielu powie że bić należało. Znam ludzi, znam naturę takich ludzi.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Keller napisał(a):

Tak, tuba zostanie wytrącona, bo przecież wszyscy się uwzięli na maluczkich z prawicy, najgorszy CNN przecież. Wszystko mówisz to samo co republikanie w USA, spisek światowy wobec normalnych,

Nie nazwałbym tego aż spiskiem, lecz naturalną koleją rzeczy marszu przez instytucje oraz rosnącego oderwania ludzi od życia i budowania swojej tożsamości.;) 
Dowodów na to jest w bród, ale jeśli ktoś nie chce się schylić to może dalej demonizować niepasujące mu środowiska i opinie. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

@Keller oby Cię kiedyś taka strażaczka nie musiała wynosić, bo jak spłoniesz to będzie Twoja wina :E

1736765251_v3flkb_600.jpg

aż mi się przypomniało... Teee zwęglonych nie rzucajcie :D 

Wisi mi i powiewa brak odpowiedzialności, obowiązkowości i pokory pewnych ludzi, ale to się znajdzie u każdego człowieka, nie tylko homo.

5 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Nie nazwałbym tego aż spiskiem, lecz naturalną koleją rzeczy marszu przez instytucje oraz rosnącego oderwania ludzi od życia i budowania swojej tożsamości.;) 
Dowodów na to jest w bród, ale jeśli ktoś nie chce się schylić to może dalej demonizować niepasujące mu środowiska i opinie. 

No Tobie nie pasują takie i ich demonizujesz bo nawet NAUKOWA psychologia nazywana lewacką mimo że tak nie jest, a mi takie. Im więcej poglądów średniowiecza, Rosji, Chin i Islamu, tym mniej to popieram, ale to rozmywanie tematu bo żeby omawiać poglądy trzeba je najpierw podać a nie mydlić oczy o naturze ludzkiej, tożsamości i innych kwestiach które nie mają znaczenia tam gdzie trzeba niektórym pomocy z zewnątrz. Bo te problemy mają i są niezasłużone, jak ten nastolatek co się zabił za szykany o homo. On nic złego nie zrobił. On nie miał prawa nawet mieć tożsamości, bo byl dzieckiem. Gdyby przetrwał szykany i tak by mial depresję w wieku dorosłym. Kogo wina? oczywiście nie społeczeństwa, bo jest wzorowe wg Ciebie, wszystko robi dobrze wobec homo, a nawet za mało im się dokręca śruby.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
4 godziny temu, Keller napisał(a):

A prawak jest gnębiony że ktoś mu każe widzieć mniej atrakcyjne kobiety niż modelki, albo gejów, których najchętniej to by gazował. Tak to jest z prawicą.

To żeś przestrzelił i to konkretnie. Do prawicy ani prawaków bym się nie zaliczył ale przypomnę, że z tymi postaciami gracze jakoś nie mieli problemu:

Teraz możesz usiąść i się zastanowić dlaczego.

• Like 1
  • Upvote 1