Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

image.thumb.png.e6dff9b807dabddd6d17b6b70dfd4d1e.png

Zapraszam do dyskusji.

Od siebie kilka spostrzeżeń, bo ogrywam drugi raz teraz na PS5P po wersji PCtowej.

- może jakoś balans gry się zmienił, ale wydaje mi się że niektóre segmenty stały się prostsze, za to inne WYRAŹNIE trudniejsze. Np. na Bagnach z bossem to walczyłem teraz z 30x :E aż doszło do tego, że musiałem farmić za dukatami po owoce dla zjawy i karmiłem ją zdrówkiem. Podobnie walka z tą zjawą w upadłym krat, co swoją kopię robi. No chyba z 20 podejść :/ Wyjątkowo szybko ubiłem Bractwo, ale już np. zainfekowany trumbmayor to też z 15x - w dodatku na tym etapie gra wyłacza możliwość podróżowania i z farmy za pociskami nici :/ 

- gra była lekko masłowa na PS5 w trybie performance, na PRO dostała balans z 40 fps i wygląda wyraźnie ładniej, ale trzeba mieć monitor z vrr żeby z tego korzystać.

- jakoś tak cicho o dlc? Miało niby coś być już jakoś a tu nawet zapowiedzi nie ma.

Jaka jest Wasza ulubiona kombinacja broni (w sumie najfajniejsza mechanika tej gry)? 

W co pakowaliście kwarc przy pierwszym podejściu, czy NG+ ?

Opublikowano
W dniu 12.01.2025 o 22:52, Qrdello napisał(a):

Jaka jest Wasza ulubiona kombinacja broni (w sumie najfajniejsza mechanika tej gry)? 

Dużo nie kombinowałem. Pierwsze przejście przeszedłem pod siłę z pałką policyjną i tym dużym kluczem francuskim, nie pamiętam nazwy. Dla większego zasięgu zmieniałem rękojeść na coś dłuższego. Ogromne obrażenie taka kombinacja zadawała i bardzo szybki stagger. 

Za drugim razem (nieskończonym) to poszedłem w zręczność. Jakiś długi kijek+ ten "scyzoryk" z obrażeniami od ognia. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja właśnie jakoś na cieżkich broniach nie mogę rytmu w tej grze wyczuć. Najszybciej idzie mi łączenie rękojeści od szabli marionetek albo tancerki z typowo żywiołowymi głowniami, np. pałką elektryczną czy piłą kostną. Przez to u mnie stagger trwa wieki, ale za to obrażenia od ognia czy elektryczności zadają ciągłe straty bossom. Generalnie mam kilka głowni wyciągniętych na +8/9 i tak żongluję jak trzeba coś pod bossa wybrać. To też się wiąże z dużą liczbą podejść :E farmy też specjalnie jakoś nie robiłem, może z 2-3x na bagnach i później przy widmie za przedmiotami do rzucania. 

Co do lvlu to w 11 rozdziale mam 76 i głównie idę w 3 pierwsze statsy, trochę w czwarty.

Brakuje mi przywołania innego gracza do pomocy, bo widmo czasem zachowuje się jak idiota i trzeba bardziej o niego dbać kostkami niż o siebie :E 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)

Farma była duża u mnie jak zawsze ale zauważyłem że w tego typu grach jak wbiję 100lvl jest dużo łatwiej;)

W takim Wukongu to 2 akt kończyłem na 75 poziomie:E

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano

No i pyknęło dzisiaj zakończenie Good boy. Jako, że na PC wybrałem walkę to chciałem zobaczyć czym się różni to zakończenie. Teraz leci NG+.

Ostatni dwaj-trzej bossowie to przy niektórych spammerach z wcześniejszych aktów bułka z masłem :E finalny boss to generalnie poszedł na pierwszy rzut, a Laxasię pokonałem po 5-6 próbach. Skończyłem z 83 lvlem. 

• Like 1
Opublikowano

Rozpędem wczoraj dojechałem do Fuoco.

Generalnie, za wyjątkiem bossów, mobki są znacznie łatwiejsze niż były na starcie LOP - no ale to oczywiste, mamy wszystkie upgrady, swój poziom, mnóstwo broni, modyfikacje ramion etc. No i najważniejsza kwestia - mamy doświadczenie. To wtedy zupełnie inna gra.

Gdzie natomiast zmiana jest, można powiedzieć, monumentalna - to zdrówko bossów. 

O ile wcześniej ubicie takiego Trumbmayora czy Fuoco polegało na wymyśleniu taktyki jak przetrwać baraże i jak po trochę ucinać zdrowie - tak teraz "po trochę ucinać zdrowie" trwa wieki :E bossowie mają chyba z 3x więcej zdrówka niż w podstawowej grze, więc nawet z bronią na +10 czy +5 łupie się po 10-15 minut takie pojedynki :/ zamiast nowego zestawu ataków, czy dodatkowej fazy do nauczenia mamy po prostu gąbki na ciosy. Trochę słabo. :E 

Tak samo trochę słabo, że dostajemy 2x te same bronie, amulety etc w skrzyniach. 

Lepszym pomysłem byłoby dawanie częściej kwarcu lub chociaż dużych kamieni do upgradu broni czy brył ergo.

Na plus, że levelowanie na ng+ jest latwiejsze, bo przyrost ergo między poziomami jest znikomy.

Opublikowano

I padł Romeo, czyli taka druga połowa już.

Może zapeszę, ale NG+ wydaje się prostsze niż normal game. Głównie przez to, że ergo sypie się hektolitrami a przyrost punktów karnych za lvlowanie to teraz 1 pkt na 2-3 podniesienia poziomu. Zaczynałem więc z poziomem 93 a mam 120, bez żadnego grindu :D 

Druga kwestia - jak się mądrze inwestuje w kwarc, to extrasy z wrzucania poszczególnych funkcji są tak przydatne, że generalnie gra staje się chwilami trywialna.

No i podczas starć z bossami jak się włączy widmo, to generalnie na pierwsze podejście ludziki padają :E

A tu przykład:

• Like 1
Opublikowano

Oj Victor już taki prościutki nie był :E kurła normalnie wiadro zdrowia, stagger u niego praktycznie nie istnieje, skacze jak powalony po całej mapie :E zaczyna się robić ciekawiej :> No i pierwszy raz mi widmo padło w ng+, ale przyjął biedny z 70% łomotu :P 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

5dea88383bd5aa137403.jpg

eccb3cad5255edb76b86.jpg

Podobno akcja dodatku ma mieć miejsce przed wydarzeniami z podstawki:

Cytat

Akcja Overture rozgrywa się przed wydarzeniami ukazanymi w podstawowej wersji. W DLC trafiamy do miasta u schyłku swej belle époque. Na krawędzi masakry zwanej Szałem Marionetek, podążamy za Legendarnym Prześladowcą – tajemniczym przewodnikiem – odkrywając nieopowiedziane historie i mroczne sekrety.

A byłem przekonany że Pinokio został "odpalony" dopiero w pociągu, żeby "posprzątać" w Krat.
No nic- pewnie jakoś to uzasadnią.

• Like 2
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...