Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Necronom napisał(a):

Nie typowe, tylko nie znasz i nie rozumiesz serii najwyraźniej.

O to teraz wjechała klasyka forumowa "nie rozumiesz, więc się nie wypowiadaj" :E 

Może i nie znam każdego zakamarka SH, ale umiem docenić dobrą grę i świeże podejście. F może być inne, ale wciąż może straszyć i bawić, a czasem eksperymenty wychodzą naprawdę fajnie. 

• Upvote 2
Opublikowano

Nic takiego nie miałem na myśli, że się nie wypowiadaj. Ale z twoich tekstów trochę tak wynika, jakbyś serii nie znał. Albo tylko z remake'u dwójki. Niech będzie dobrą grą. Ale jest całkowicie oderwana od serii. Nie ma z nią powiązań. Nie wiąże nic z bohaterami, miastem, lore które jest spójne, całkowicie inny klimat. To co czyni, że jest kontynuacją serii? Tylko nie pisz, że klimat. Równie dobrze mogliby to nazwać zupełnie inaczej. 

• Upvote 1
Opublikowano

Czy wszystko zawsze musi odbywać się według tych samych schematów i mechanik, i być klonem poprzednich części? Nie można pchnąć tej serii w inne miejsce, tylko musi to być Silent Hill, USA? W innych grach nie mamy tego problemu, zmieniamy lokacje, i wszystko jest git. 

Opublikowano

A widziałeś screeny, które dałem wcześniej? SH to nie RE. SH jest konkretnym miejscem z określonym lore i wydarzeniami. To nic dziwnego, że zmiana tego o 180 stopni budzi wątpliwości.

Pisałem już, że do zmian mechanik nic nie mam. Remake SH2 to zrobił świetnie, ale to był dalej SH. Ale przy F mechaniki walki wyglądają lekko mówiąc mało zachęcająco.

A tak w ogóle to przyznajcie się, że wdupiliście kasę i tyle. Po co męczyć :P <Żart>

• Upvote 1
Opublikowano

Ja tam zawsze w tych grach unikałem walki, jak tylko była taka możliwość, więc ta w F z tym nieszczęsnym hitstopem jakoś za bardzo mnie nie mierzi, a przynajmniej jak do tej pory ;)

Opublikowano

Pierwsze 4 części miały tzw. "10 Star Ranking". To bardzo trudne w szczególności w trzeciej części. Bo wymaga szeregu czynności w tym koniecznej walki prawie z każdym przeciwnikiem na poziomie min. hard i nie otrzymywać obrażeń. Więc walka musiała działać względnie dobrze, żeby to wykonać.

Opublikowano (edytowane)

Akurat bloki, parowanie i uniki nie sprawiają żadnego problemu, unikanie ciosów i przeciwników jest mega proste, walkę i naszą ofensywę wizualnie psuje hitstop. 

Edytowane przez DITMD
Opublikowano
8 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Jakiś mod na unlock 30 fps w cutscenkach, ale nie sprawdzałem:

https://codeberg.org/Lyall/SHfFix

Męczę się na tym polu ze strachami na wróble. Te "kołki" wyciągam na ślepo. :E 
Najgorzej, że zero apteczek i innych pigułek - cały czas jadę na oparach. :E

Ale po co z nimi walczyłeś? Tam jest autosave przy każdej grupie. Jak źle to dajesz się zabić i tak do skutku.

Opublikowano

Fajne AI :hihot:

13 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Akurat ma rację, ta gra to kiep straszny pod każdym względem, Silent Hill w nazwie to bezczeszczenie tej serii.

W tej grze wiele rzeczy nie pasuje, a narreacja jest tak slaba , ze to chyba jeden z najgorszych "horrorow" ostatnich lat.

• Haha 1
Opublikowano

Obejrzałem trochę materiałów i tak jak całkiem niedawno świetnie się bawiłem przy SH2 Remake, tutaj nie widzę nic co by mnie na chwilę obecną interesowało. Nie w cenie premierowej. Za to oceny i opinie są dość zachęcające, nigdy nie miałem nic przeciwko spin off'om, nawet jeśli to trochę pachnie odcinaniem kuponów. Nie trafia do mnie jednak ani design głównej bohaterki, ani to jak wygląda walka. Hitstop, nie będąc może deal breakerem, zawsze mnie nieco irytował. Bawcie się dobrze.

• Like 1
Opublikowano
59 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Fajne AI :hihot:

W tej grze wiele rzeczy nie pasuje, a narreacja jest tak slaba , ze to chyba jeden z najgorszych "horrorow" ostatnich lat.

Okrutnie ta walka wygląda, ale tu dopiero widzę jakie to "clunky".

Opublikowano
10 godzin temu, Necronom napisał(a):

Nic takiego nie miałem na myśli, że się nie wypowiadaj. Ale z twoich tekstów trochę tak wynika, jakbyś serii nie znał. Albo tylko z remake'u dwójki. Niech będzie dobrą grą. Ale jest całkowicie oderwana od serii. Nie ma z nią powiązań. Nie wiąże nic z bohaterami, miastem, lore które jest spójne, całkowicie inny klimat. To co czyni, że jest kontynuacją serii? Tylko nie pisz, że klimat. Równie dobrze mogliby to nazwać zupełnie inaczej. 

Ja nie pisałem, że F ma nagle łączyć się z miasteczkiem w USA, Jamesem czy całym lore. Chodziło mi raczej o to, że serie gier czasem robią totalne zwroty i nie zawsze wychodzi to źle. Sporo gier tak miało - zmieniały formę, klimat czy nawet gatunek, a i tak wyszło im to na dobre.
Co do nazwy - jasne, mogli ją nazwać inaczej i pewnie też by działało, ale marketingowo wiadomo, że "Silent Hill” lepiej przyciąga.;) Dla mnie nie jest problemem, jeśli gra obroni się gameplayem i klimatem.
I szczerze mówiąc, gdyby nie nazwa SH też bym ją kupił - klimat wygląda naprawdę fajnie i sam w sobie mnie ciekawi.:cool:

Opublikowano
3 minuty temu, Jaycob napisał(a):

jeśli gra obroni się gameplayem i klimatem

Niestety sie tym nie obroni :hihot: Toi wszystko wyglada jakby kazdy element byl ulepiony z innego pomyslu plus dodanie znanej marki w tyt. gdyby w tyt nie bylo sillent hill to pewnie gra przeszlaby bez wiekszego echa z gorszymi notami. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Opinie wyrabiam sobie na podstawie tego co widze, kogo to jest material nie ma znaczenia ;) 

A troszke juz meterialow obejrzalem i nie tych co kazdy lize sie po jajkach jaka jest ta gra wspaniala tak jak tu niekotrzy tez to robia.

30 minut temu, Necronom napisał(a):

Okrutnie ta walka wygląda, ale tu dopiero widzę jakie to "clunky".

To co dalo sie spier... spartaczyli jeszcze bardziej :hihot: W tej grze nie ma zadnej spojnosci w niczym, zlepek pomyslow kilku osob bez wspolnej wizji.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

Może jak to kiedyś koło stówki i połatane będzie(bo na ten moment nie dowierzam, że walka celowo tak wygląda) jako ciekawostka nt. SH to nabędę. Obecnie za 340 zł czy nawet 270 zł na muve to nie ma takiej opcji. A reszcie miłej gry ;)

Opublikowano

On i reszta kiszczaków zrobili toksyczną społeczność, więc ciągle narzekają, bo publika tego chce. Rzetelności w ich materiałach szukaj jak igły w stogu siana. Wzajemnie się napędzają, jeden mówi źle to przecież on nie może być gorszy. :E  Kiszczak hejtował gry, w które nawet nie grał. :E

A ja i tak uważam, że klimatu nie da się poczuć oglądając YT, nie odda w pełni atmosfery gry.

Sry za OT. 

Godzinę temu, Vulc napisał(a):

Nie trafia do mnie jednak ani design głównej bohaterki

Tak z ciekaowści - co nie pasuje? 

4 minuty temu, Necronom napisał(a):

Obecnie za 340 zł czy nawet 270 zł na muve to nie ma takiej opcji.

230zł - https://www.wingamestore.com/product/16205/SILENT-HILL-f/ ;) To nie keyshop.

Opublikowano (edytowane)

Ale co mnie obchodzi kiszak jak ja o nim nie wspomnialem ?? Jego czy kogos innego opinia to kolejna opinia osoby grajacej w dana gre, swoje uprzedzenia zostaw dla siebie. Juz wole posluchac takiej opini niz kogos tutaj kto leci kazda gre jak pac man i nie wazne czy crap czy nie to zawsze miwo ze gra miod :hihot:

7 minut temu, Jaycob napisał(a):

więc ciągle narzekają, bo publika tego chce

Dawno wiekszych bzdur nie czytalem , ale jak ta sama osoba gra i  ocenia dobra gre pozytywnie to pewnie tylko dlatego, ze pubika tego chce :boink:  No ale tak to wlasnie z wami jest, jak nie pasuje cos do waszej narreracji to przeciez zaczynaja sie argumenty z dupy i nawet juz sie podwza opinie kogos kto faktycznie w to gral. HIT :hahaha:

7 minut temu, Jaycob napisał(a):

Kiszczak hejtował gry, w które nawet nie grał. :E

Nie trzeba dzis grac w dana gre zeby ocenic czy komu sie poodba czy nie, te czasy dawno minely wiec kiespka przypierdolka.

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

On jest jak chorągiewka - w zależności od tego, co publika chce, tak ocenia gry.

Nie widzialem zeby ktos ocenial pozytywnie gre tylko pod publiczke i gral "meczyl" sie z nia do konca udajac ze mu sie podoba :hihot:Ty to jestes jak widac niezle odklejony z swoimi wymyslami...